Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tu na form jest chłopak co jego ojciec płacił około 30 zł za m bieżący rękawa z gniecionym ziarnem kukurydzy łącznie z zakiszaczem. Tylko oni machnęli coś około tysiąca ton i sami ładowali ładowarką. I tym sposobem nie chcieli później ode mnie kupować suchej kukurydzy :P

A mniejsze ilości to z zakiszaczem max 60zł m bieżący w naszym terenie.

Opublikowano

Niedaleko mnie koleś handlował belami kiszonki z całych roślin QQ po 200zł za szt, o dziwo ludzie to kupowali, ważyło to tonę z tego co mówił czyli hektar sprzedał za min 10 tys  :blink: Ciekawe ile kosztuje taka usługa

Opublikowano

Panowie jako iz ceny poczytalem w miarę. .. u nas w zachodniopomorskim zniwa nadal trwaja, kolega mnie prosi o pomoc w skoszeniu pszenzyta jak sie wypogodzi i zaproponowalem mu 250zl za godz kombajn john deere 1450 cws heder 5,5 m. A kolega ze to duzo :o zboze nie lezy lecz jest pochylone a plon zapowiada sie na ok max 4t z ha. Czy za duzo zawolalem ? u znajomej kosilem pszenice taka co sypie 4t i nakosilem ok 25t w 3,5 godz.

Opublikowano

za koszenie biorę 350 zł za hektar  z siekaczem ,jak kosiliśmy u sąsiada leżące  żyto wyszło 5 godzin za 2 hektary( bizonem) wyzbierane wszystko i tu cena jest do dogadania , orka  ok. 250 za hektar ,za frajer nie będę robił 

Opublikowano

dokładnie, czasami lepiej zrezygnować z kilkugodzinnej usługi niż później jak się każdy w następnym sezonie tak upomni,robić za darmo...

Opublikowano

za koszenie biorę 350 zł za hektar  z siekaczem ,jak kosiliśmy u sąsiada leżące  żyto wyszło 5 godzin za 2 hektary( bizonem) wyzbierane wszystko i tu cena jest do dogadania , orka  ok. 250 za hektar ,za frajer nie będę robił 

Chore, jeszcze pewnie w jedną stronę ciąłeś... Czemu ktoś ma płacić za to że bizon Ci się zapycha czy nie daje rady w obie strony ciąć.... Chyba masz zero konkurencji 

Opublikowano

Panowie jako iz ceny poczytalem w miarę. .. u nas w zachodniopomorskim zniwa nadal trwaja, kolega mnie prosi o pomoc w skoszeniu pszenzyta jak sie wypogodzi i zaproponowalem mu 250zl za godz kombajn john deere 1450 cws heder 5,5 m. A kolega ze to duzo :o zboze nie lezy lecz jest pochylone a plon zapowiada sie na ok max 4t z ha. Czy za duzo zawolalem ? u znajomej kosilem pszenice taka co sypie 4t i nakosilem ok 25t w 3,5 godz.

Kolego za taka stawke to przyjezdzaj w moje okolice na drugi rok napewno na brak pracy nie bedziesz narzekał u mnie maja taki sam kombajn 2 wsie dalej ale kosza tylko swoje i w drodze wyjatku komus cena to 470zł za godzine ale wiem ze tez nie wymłaca dokładnie zboza nie wiem jak u cb jest w tym kombajnie z wymlacaniem ale za takie pieniadze to nwm czy ci sie oplaci jechac do tego kolegi skoro mu 250zł za godzine szkoda

Opublikowano

Hej a moze podpowiecie bo kompletnie nie wiem jak faceta policzyc. Chcial aby mu dzialke oczyscic ok 8-10 ar. Na środku troche krzaków, z dwóch stron wkoło porosły śliwki dosyć spore to wszystko ścinalem i zabierałem gałęzie do siebie. Wyszlo mi w sumie 12 wozów tych galęzi. Odległość to jakieś 2 km w jedna strone, jeżdziłem 7 razy.  W sumie zeszło mi troche wiecej jak dwa dni roboty. Ale pół podwórka mam zawalone tymi gałeziami i tu mi jeszcze pare dni zejdzie aby je posprzatac. Dzialke jeszcze wykosiłem i pograbiłem. Jak myślicie ile by mozna zawolac za cos takiego?

Opublikowano

Usługa talerzowka 2,5m z zetorem proxima robie 1,3 mth na ha , jak to cenić ? Nie podliczylem ile paliwa spalam niestety , myślę ze w granicach 8-9 l. Druga usluga to wał Cambridge 4 m z nh t4. Jak myślicie ile sobie liczyć ?

Opublikowano

Usługa talerzowka 2,5m z zetorem proxima robie 1,3 mth na ha , jak to cenić ? Nie podliczylem ile paliwa spalam niestety , myślę ze w granicach 8-9 l. Druga usluga to wał Cambridge 4 m z nh t4. Jak myślicie ile sobie liczyć ?

Talerzowaniwe to 150 zł ha wałowanie jakieś 100 az ha

Opublikowano

Jak to gdzie? Kartka na drzwiach sklepu plus wiejska tablica informacyjna, można też na drzewie przy kościele  :) Poważnie, ogłosiłem zboże na olx i zero telefonów, byłem w sklepie z częściami do maszyn i zauważyłem kilka kartek z ogłoszeniami więc napisałem swoje i na drugi dzień sprzedałem.... Internet dla wielu starszych rolników to czarna magia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Yaokim
      Witam panowie, ile w tym roku bierzecie za koszenie bizonem z056 od hektara? 
    • Przez pio066
      Let her brighten up your night - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's not a bot [/url]
    • Przez Piotrpiotrek89
      I Dare You To Call Her. - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's real, she's ready, she's yours [/url]
    • Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez Kwiatek12
      Ile bierzecie za prasowanie sianokiszonki prasa łańcuchowa new Holland  i owinięcie folia plus transport ?
  • Dodaj nową pozycję...
v