Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kto tu jest świtem to nie będę nikogo obrarzał . zaś cena mleka powinna być zależna od parametrów a nie od ilości,bo dlaczego temu co mu klapki na oczy spadły i zawsze mu malo to mu się jeszcze dokłada ,a on juz niewie co jeszcze se do d-py przyczepic .

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Sierpc pewnie produkuje i sprzedaje w wiekszości na nasz rynek to i płaci dobrze.

Opublikowano

Sierpc pewnie produkuje i sprzedaje w wiekszości na nasz rynek to i płaci dobrze.

Tak w ogóle to witajcie. Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu i często mam ochotę coś napisać, więc wreszcie przebrnęłam przez rejestrację. Tak Sierpc głównie na nasz rynek robi produkty i mi cena w czasie całego kryzysu nie spadła poniżej 1,27 przy 24 000 litrów. Ostatnio dołożył nam premię w wysokości 3 groszy do każdego litra mleka wyprodukowanego w tym roku. I faktycznie to nie koniec, bo w listopadzie też będzie premia.

Opublikowano

w umowie z mleczarnia jest zapis o 3 miesiecznym wypowiedzeniu ze skutkiem na koniec roku kalendarzowego ale nic nie ma mowy o potraceniu premi miesiecznej w wysokosci 20 gr, czy jest to zgodne z prawem   gdy w umowie z mleczarnia nie ma zapisu ze mleczarnia potraca z ceny  za mleko a rzeczywiscie potraca. kiedys przyszka kartka ze w okresie wypowiedzenia nie obowiazuje premia ale ja nic nie podpisywalem ani aneksy ani nic umowy a przeciez to ona najwazniejsza jest. Jak waszym  zdaniem wyglada ta sytuacja? Apropo ceny to  w Sdz dno..

Opublikowano (edytowane)

w umowie z mleczarnia jest zapis o 3 miesiecznym wypowiedzeniu ze skutkiem na koniec roku kalendarzowego ale nic nie ma mowy o potraceniu premi miesiecznej w wysokosci 20 gr, czy jest to zgodne z prawem   gdy w umowie z mleczarnia nie ma zapisu ze mleczarnia potraca z ceny  za mleko a rzeczywiscie potraca. kiedys przyszka kartka ze w okresie wypowiedzenia nie obowiazuje premia ale ja nic nie podpisywalem ani aneksy ani nic umowy a przeciez to ona najwazniejsza jest. Jak waszym  zdaniem wyglada ta sytuacja? Apropo ceny to  w Sdz dno..

za mleko masz płacone według cennika. W umowie może i nie ma, ale w cenniku jest, cennik może przewidywać ze w okresie wypowiedzenia nie przysluguja pewne dodatki

Edytowane przez kosacki
Opublikowano

oddaje mleko do MLEKOMY jestem ogólnie zadowolony...ceny w kryzysie były podobne jak wszędzie teraz za 13tys litrów i 4,1 tł, 3,3 białko mam 1,33zł, od 4 miesięcy ciagle podwyszaja cene 5-8gr miesiecznie, podobno za miesiac listopad tez będzie podwyżka

Opublikowano

oj ale to może inny oddział Mlekomy, ja miałem styczność z Mlekoma Przasnysz. Z tego wiem u nas kto się nie odezwał to jeszcze z miesiąc temu średnio było po 1 zł... na prawdę nawet koleś co jeździ jako przedstawiciel ma nie wesoło. Opowiadał sytuacje że pytał się szefa czemu taka niska cena itp to on w odpowiedzi spytał się czy chce jeszcze pracować :D także tego... 

Opublikowano

oj ale to może inny oddział Mlekomy, ja miałem styczność z Mlekoma Przasnysz. Z tego wiem u nas kto się nie odezwał to jeszcze z miesiąc temu średnio było po 1 zł... na prawdę nawet koleś co jeździ jako przedstawiciel ma nie wesoło.   :D także tego... 

Opublikowano

Mi oferują z mlekowity 1.46 przy niecałych 30 tys litrów 3.3 białko 4.1 bez tłuszcz bez vatu oddział wysokie maz ale widzę że ta cena to tylko żeby przejść a potem to już sporo w dol

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v