Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Kto tu jest świtem to nie będę nikogo obrarzał . zaś cena mleka powinna być zależna od parametrów a nie od ilości,bo dlaczego temu co mu klapki na oczy spadły i zawsze mu malo to mu się jeszcze dokłada ,a on juz niewie co jeszcze se do d-py przyczepic .

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Sierpc pewnie produkuje i sprzedaje w wiekszości na nasz rynek to i płaci dobrze.

Opublikowano

Sierpc pewnie produkuje i sprzedaje w wiekszości na nasz rynek to i płaci dobrze.

Tak w ogóle to witajcie. Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu i często mam ochotę coś napisać, więc wreszcie przebrnęłam przez rejestrację. Tak Sierpc głównie na nasz rynek robi produkty i mi cena w czasie całego kryzysu nie spadła poniżej 1,27 przy 24 000 litrów. Ostatnio dołożył nam premię w wysokości 3 groszy do każdego litra mleka wyprodukowanego w tym roku. I faktycznie to nie koniec, bo w listopadzie też będzie premia.

Opublikowano

w umowie z mleczarnia jest zapis o 3 miesiecznym wypowiedzeniu ze skutkiem na koniec roku kalendarzowego ale nic nie ma mowy o potraceniu premi miesiecznej w wysokosci 20 gr, czy jest to zgodne z prawem   gdy w umowie z mleczarnia nie ma zapisu ze mleczarnia potraca z ceny  za mleko a rzeczywiscie potraca. kiedys przyszka kartka ze w okresie wypowiedzenia nie obowiazuje premia ale ja nic nie podpisywalem ani aneksy ani nic umowy a przeciez to ona najwazniejsza jest. Jak waszym  zdaniem wyglada ta sytuacja? Apropo ceny to  w Sdz dno..

Opublikowano (edytowane)

w umowie z mleczarnia jest zapis o 3 miesiecznym wypowiedzeniu ze skutkiem na koniec roku kalendarzowego ale nic nie ma mowy o potraceniu premi miesiecznej w wysokosci 20 gr, czy jest to zgodne z prawem   gdy w umowie z mleczarnia nie ma zapisu ze mleczarnia potraca z ceny  za mleko a rzeczywiscie potraca. kiedys przyszka kartka ze w okresie wypowiedzenia nie obowiazuje premia ale ja nic nie podpisywalem ani aneksy ani nic umowy a przeciez to ona najwazniejsza jest. Jak waszym  zdaniem wyglada ta sytuacja? Apropo ceny to  w Sdz dno..

za mleko masz płacone według cennika. W umowie może i nie ma, ale w cenniku jest, cennik może przewidywać ze w okresie wypowiedzenia nie przysluguja pewne dodatki

Edytowane przez kosacki
Opublikowano

oddaje mleko do MLEKOMY jestem ogólnie zadowolony...ceny w kryzysie były podobne jak wszędzie teraz za 13tys litrów i 4,1 tł, 3,3 białko mam 1,33zł, od 4 miesięcy ciagle podwyszaja cene 5-8gr miesiecznie, podobno za miesiac listopad tez będzie podwyżka

Opublikowano

oj ale to może inny oddział Mlekomy, ja miałem styczność z Mlekoma Przasnysz. Z tego wiem u nas kto się nie odezwał to jeszcze z miesiąc temu średnio było po 1 zł... na prawdę nawet koleś co jeździ jako przedstawiciel ma nie wesoło. Opowiadał sytuacje że pytał się szefa czemu taka niska cena itp to on w odpowiedzi spytał się czy chce jeszcze pracować :D także tego... 

Opublikowano

oj ale to może inny oddział Mlekomy, ja miałem styczność z Mlekoma Przasnysz. Z tego wiem u nas kto się nie odezwał to jeszcze z miesiąc temu średnio było po 1 zł... na prawdę nawet koleś co jeździ jako przedstawiciel ma nie wesoło.   :D także tego... 

Opublikowano

Mi oferują z mlekowity 1.46 przy niecałych 30 tys litrów 3.3 białko 4.1 bez tłuszcz bez vatu oddział wysokie maz ale widzę że ta cena to tylko żeby przejść a potem to już sporo w dol

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v