Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A Irga po ile?

Z irgą nędza, sparzyli się przez rdzę. Ponoć teraz Catania ma branie jako zamiennik Irgi.

Dali byście kupca na sadzeniaki Irga ilość to około 20ton i jadalnego około 10ton też Irga okolice Łosic.

Jak masz klasowe to znam chętnego. Edytowane przez ZYLA
Opublikowano

A ile dadzą za Catanię? O tej rdzy też słyszałem. Niektórzy nakupili i okazało się że 50% porażonych.

Szczerze nie powiem Ci bo jak napisałem "ponoć". Pobieżną informację mam z Soleksu. Nie wgłębiałem się w temat bo mnie już nie dotyczy (brak towaru). Ale i tak zapewne nie takie kwoty jak tu się koledzy wyżej chwalą.

Ze dwa lata po centrali musiałbym zerknąć do faktur.

Musi być jeszcze w kwalifikacji.
Opublikowano

Jeździłem sam jesienią było jeszcze taniej jak wiosną. Mieli właśnie kurierem wysłać, ale ten co dzwoniłem to mówił o przymrozkach i wogóle. Najwyraźniej nie chciało mu się w to bawić.

Opublikowano

tego nikt nie wie, ale  9 zł za 15kg  w kalibrze 5plus worek szyty jest aktualne.

przyczyną prawdopodobnie jest brak ziemniaka przyzwoitej jakości, magazyny owszem są pełne, ale zazwyczaj towaru zebranego po intensywnych opadach deszczu, co czyni ziemniaka z "ciemnej ziemi" właściwie niehandlowym;

jaka jest różnica cenowa między workiem szytym a wiązanym?

Opublikowano

Mała? 800/1600 zł na jednym tirze? Kilka  tirów i robi się kwota zdecydowanie inna. Dwa lata przy tylko 10 tirach rocznie i już raszlownica spłacona.

Opublikowano

Nie zapominaj że worek do automatu jest parę groszy droższy, ale najważniejsze to że nie trzeba targać tyle tych worów, dwóch ludzi zrobi samochód bez większego wysiłku, do tego jakiś mały paletyzatorek i można obsługę zredukować do jednego.

Opublikowano (edytowane)

Ja w to wątpię, jak tylko puszczą mrozy popyt się ustabilizuje i cena albo zostanie taka jak teraz lub spadnie.Ja sprzedaję irge po 7zł.

Edytowane przez Kelton
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v