Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
SU Perspectiv
Gość Profil usunięty
Opublikowano

własnie dobre pytanie gdzie to obejrzymy :D i co na to Maurycy???

Opublikowano

Lina nie mów że sie interesujesz Formułą 1. Łał jestem pod wrażeniem żeby kobieta się interesowała sportami samochodowymi i to w pozytywnym znaczeniu powiedz ze jeszcze lubisz piłkę nożną i będę w szoku. Na ten sezon obstawiam ferrari czytałem że mają bardzo zaawansowane silniki mieć. Jeszcze im dać dobrego kierowcę. Czasy kiedy Schumacher jeździł już niestety mineły.

Opublikowano

Lina nie mów że sie interesujesz Formułą 1. Łał jestem pod wrażeniem żeby kobieta się interesowała sportami samochodowymi i to w pozytywnym znaczeniu powiedz ze jeszcze lubisz piłkę nożną i będę w szoku. Na ten sezon obstawiam ferrari czytałem że mają bardzo zaawansowane silniki mieć. Jeszcze im dać dobrego kierowcę. Czasy kiedy Schumacher jeździł już niestety mineły.

W Ferrari nie chodzi tylko o Schumachera. Zespół zalicza ostatnio trochę gorsze sezony, a konkurencja nie poddaje się i robi równie dobre albo nawet lepsze bolidy. Dać Alonso, czy Raikonenowi dobrą wyścigówkę to i oni będą kierowcami na miarę Schumiego z przed lat.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

od jakiegos czasu ferrari już nie jest tą stajnią co kiedyś ale jak na ten sezon to ten bolid najbardziej mi się podoba nie wiem dlaczego bo reszta jakas taka....

Opublikowano

a co ferrari nie ma teraz dobrych kierowców?? na miarę schumiego?!? proponuję spojrzeć wstecz i przypomnieć sobie w jaki sposób schumi wygrywał :wacko: był fenomenalny na mokrym - to mu trzeba oddać. Moim zdaniem gdyby alo miał przez 4 lata bolid redbulla to by miał 2 razy więcej pkt niz vettel a i 2 razy wczesniej byłoby pozamiatane w kwestii tytułu. Co nie zmienia faktu ze seba jest dobrym kierowcą, ale to wszystko. Takie moje zdanie.

Opublikowano

No ventyl będzie teraz wąchał smród spalin. kurcze ciekawie jak bedzie w ferrari, na pewno nie będzie tim orders :D prędzej by się chyba pozabijali :lol:

tylko z tych testów to faktycznie mercedes i pochodne silnikowe pokazują, które zespoły będą w czołówce, może wiliams.

Ja oczywiście tak jak madzia napisała: alo i kimi z przodu, ale sam nie wiem kto i na którym miejscu bo obu strasznie lubie :)

A ja Ci powiem że wg mnie ciekawe to będą tylko wyniki końcowe, bo wszystko wywróci się do góry nogami.

Na początku zapowiadane zmiany mi się podobały, a po testach już nie. Co to za formuła 1 gdzie odgłos silników przypomina wyścig kosiarek spalinowych. Władze f1 chcą przyciągać widzów wielka nieprzewidywalnością wyścigów, ale jednocześnie te zmiany powodują się cofanie tej dyscypliny. takie odnoszę wrażenie.

Opublikowano (edytowane)

Fakt nowe silniki brzmią beznadziejnie, czasy v 10 bezpowrotnie minęły. Nie wiem czy nowe bolidy mają skrzynie dwu sprzęgłowe ale odgłos zmiany biegów i redukcji tez jest beznadziejny. Popsuł sie tak samo jak w drogowych ferrari wraz z wprowadzeniem tych skrzyń. Niby auta wyglądają na zaawansowane: dwa kersy, chłodzenie baterii, wygląd też jest chyba fajniejszy niż w zeszłym roku ale to już nie to. V 10 i v 12 ferrari z roku 94 nic nie zastąpi.

Schumacher pomimo nie wątpliwego talentu jaki posiada miał szczęście trafiać najpierw do benettona a potem do ferrari, gdy były mocne. Na początku lat 2000 ferrari robiło co chciało reszta stawki jechała w innej kategorii w innym wyścigu. Tak jak ostatnio robił to red bull. W f1 jest wielu utalentowanych kierowców ale tylko nie liczni mają farta trafić do najmocniejszego w danym sezonie zespołu jak choćby vetel. Gdyby w redbulu ostatnie lata jeździł hamilton, alonso, raikonen to bardzo prawdopodobne, że ktoś z nich miał by 4 tytuły. Przykład baton, który trafił do brown gp, gdy było najlepsze.

Edytowane przez hubertuss
Gość Profil usunięty
Opublikowano

nie wiem czy wstanę na III trening :D

Opublikowano

Jednak Hamilton z pole position :) Alonso mógł być trochę wyżej,ale i tak nie jest źle,za to ciekawie wygląda Button, Raikkonen i Vettel obok siebie ;) Zobaczymy czy jutro pogoda w Australii tez będzie taka kapryśna jak dzisiaj :P

Opublikowano

Deszcz spowodował, że nie można do końca niczego przewidzieć. Pytanie jaki setup zastosowały ekipy na jutro. Po kwalifikacjach nie można zmieniać wielu rzeczy przed wyścigiem w ustawieniach. Trzeba więc dzisiaj ostawić auto na jutro. Ustawienia bardziej na sucho mogły pogorszyć wynik w kwalifikacjach na mokrym. Ale mogą pomóc jutro jeśli nie będzie padało.

Dla mnie największą zagadką jest tempo wyścigowe red bulla. Nie wiem czy ricardo dostał dzisiaj bardziej agresywne ustawienia aby być jak najwyżej w kwalifikacjach i osiągnąć efekt psychologiczny. Czy red bul aż tak się poprawił i będzie w stanie szybko jechać cały wyścig.

Opublikowano

1. strasznie brzmią te silniki

2. szkoda mi ham ale nico miał sympatyczny start

3. szkoda ricardo, podwójne pudło dla maca i wielkie graty dla magnusena.

Opublikowano

Beznadziejnie brzmią te silniki jak motorynka porażka

No Borowczyk fajnie to podsumował że to wyścig kosiarek spalinowych :D

W wyścigu fajna postawa Magnussena, Kwiata i Bottasa.

A sam wyścig nie podobał mi się, kierowcy sami nie wiedzą na co stać ich bolidy, jeżdżą zachowawczo. Dać bolid z zeszłego sezonu nawet marussi to by objechał wszystkie w stawce, coś czuje.

Opublikowano

Objechał by ponieważ tegoroczne bolidy są słabsze nawet z silnikiem elektrycznym, cięższe i maja mniejszy docisk. Jechać trzeba zachowawczo ponieważ jest limit zużycia paliwa około 130 l na wyścig.

Opublikowano

australia 2013 - najszybsze okrążenie wyścigu pojechał kimi - 1:29, 274 (największa prędkość tez kimi 213 km/h) a w kwalifikacjach ventyl - 1:27,407

australia 2014 - najszybsze okrążenie wyścigu pojechał nico - 1:32, 478 (największa prędkość 206 km/h) a w kwalifikacjach ham - 1:44, 231

1:24,125 - Michael Schumacher (Ferrari), 2004 - najszybsze okrązenie wyścigu

Największa średnia prędkość wyścigu - 219,011 km/h - Michael Schumacher (Ferrari), 2004

Najszybsze okrążenie kwalifikacyjne - 1:23,529 - Sebastian Vettel (Red Bull), 2011