Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
KWS Lauros F1
Opublikowano

Ja odnośnie F1 mama taką teorię, że jest to wyścig bolidów, a nie kierowców, bo moim zdaniem każdy z kierowców w F1 jest mniej więcej na takim samym poziomie a o sukcesie decyduje właśnie bolid i odpowiedni team...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

a ja się ztym nie zgodzę do końca bo trochę to też wyścig kierowców... jeden ma większe doświadczenie drugi mniejsze. A jak będzie nerwowo jechał to najlepszy bolid nie da mu pierwszego miejsca.

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy nie są na tym samym poziomie. Jest kilku dobrych reszta jest gorsza. A że to wyścig samochodów to normalka, kierowcy przecież piechotą nie biegną. Masz lepsze auto szybciej jedziesz.

Tegoroczne kwalifikacje były na deszczu przynajmniej ostatnia część q3 było na w miare suchym i tam najlepszy czas był chyba 1;34.

Rok 2004 to v 10 z mocą około 980 KM w przypadku ferrari. To były ich złote lata najmocniejsze silniki, najlepsze bolidy, najlepszy kierowca.

Czytałem, ze organizator gp australii chce pozwać f1 za jak to określili brak seksapilu widowiska. Wyścig był w sumie nudny, dźwięk bolidów beznadziejny. Kibice wyszli zawiedzeni a za licencje organizator płaci dla f1 miliony dolarów. Moim zdaniem leśne dziadki za zielonym stolikiem rozmieniają tę dyscyplinę na drobne. Upodabnia się ona powoli do innych markowych formuł niczym nie zachwyca.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ale lipa z tym f1 w tym roku Polsat pojechał po bandzie. Ale krążą słuchy w sieci że transmisje mają być wiec jest jakaś nadzieja. No Hamilton pojechał bardzo ładnie. Niestety to juz nie te bolidy i silniki. Szkoda ze ograniczają silniki na pojemnosci i mocy, ciekawe co by się działo jakby zostawili wolną rękę konstruktorom.

Opublikowano

na polstat sport można sobie spokojnie obejrzeć :)

gdyby zdjąć ten przepływomierz czy jak to nazwać w autach, to można podobno wyciągnąć z nich około 2 000 KM. I nie mówię tu o jego żywotności :)

Opublikowano

witam Serdecznie,chce się dołaczyc do tematu i zapytać fachowców i doświadczonych ludzi w tym temacie....

a Wiec chodzi i taka sprawę, Czy w ciągniku gdy mam właczone biegi terenowe...np 2 czy 3 jak jade w lesie z drzewem i koła wpadają mi w poślizg ze względu ze mnie pcha ciezar...to czy te koła obracają się do tyłu żeby wychamowac czy cos w tym rodzaju,czy ogólnie czy biegi tererenowe do przodu cofaja mi kołami do tyłu...czekam na szybka odpowiedz.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

no i jutro pewnie mercedes znowu pozamiata

Opublikowano

Mnie jedno cieszy że Vettel sie kończy, albo słąbo jedzie albo siada auto, widać jak sponsorzy odejdą to i jakość aut robi się coraz gorsza, byc może na chińskich częściach jeżdżą. Fia pozmieniała samochody cieżej się prowadzą i Niemiec juz chyba w tym sezonie nie nawojuje chociaż do końca daleko. Widac Mercedes dopieścił autka i idzie po mistrzostwo. Ciekawe jakby wyscigi wygladały jakby wyciskali z silnika ile wlezie.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

czyżby powrócił agresywny hamilton? :D

Opublikowano

Mercedes jak mercedes, nie do doścignięcia, :D ale ferrari to już nie to co kiedyś, Enzo sie chyba w grobie przewraca jak widzi dzisiaj f1. Lina co byś powiedziała na machnięcie flagą w kratę na takim wyscigu

Opublikowano

Ferrari to moja ulubiona ekipa. Ale jak pamięcią sięgam a interesowałem się f1 za dzieciaka. To w latach 80 tych i początku 90 tych też tacy byli. Ros brown i schumacher odmienili tą stajnie. A teraz wszystko wróciło do normy. I pomyśleć, że 10 lat temu v 10 ferrari miało 980 KM i było najmocniejszym silnikiem w stawce. Ferrari rządziło jak dzisiaj mercedes.

Uważam, że vetel trafił do dobrej stajni w dobrym czasie. Złym kierowcą nie jest ale śa w f1 lepsi od niego.

Opublikowano

Drugie z rzędu polecenie służbowe by ventyl przepuścił daniela spowodowało na mojej japie uśmiech wielki, ale gdy zdublowany kobayashi w caterhamie wyprzedził ventyla i ten mu zaczął machać - po prostu bezcenne. Kob miał świeże opony, ale ventyl był wsciekły.

To juz drugi z rzedu wyscig, gdzie ventyl dostał polecenie służbowe by puścić autralijczyka, ten jest wyraźnie szybszy od niemca. Narazie jest taka sprawiedliwość dziejowa :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To już 20 lat temu zginął Ayrton Senna...

Opublikowano

Jestem na agrofoto kilka miesięcy, ale dopiero teraz wpadłem na pomysł, żeby forum przeszukać i tak o znalazłem o F1 temat. Jestem fanem no i nie ukrywam że już ekspertem w temacie, trochę pisze artykułów na róznych stronach w tematyce F1 no i widzę, że z rolnikami też mogę podyskutować w moim ulubionym temacie. :D

Opublikowano

Ferrari musi mieć jakiś techniczny problem, bo kierowców ma przecież świetnych, to rasowi zawodnicy którzy umieją wykorzystać możliwości bolidu. A to znaczy że tych możliwości brak, co jest dziwne przy takim finansowaniu, jakie mają... Ale może jeszcze rozwiążą problemy albo wymyślą coś nowego, jak sprawa magicznych podwójnych dyfuzorów te chyba cztery sezony temu ;)

A tak poza tym, wiem że to nie F1, ale jak Wam się widzi Formuła E z Giermaziakiem? ;)

Opublikowano

Giermaziak nie dostanie tam miejsca. Na testy złoszonych jest wielu kierowców, ale wielu z nich to byli zawodnicy Formuły 1 z którymi Kuba nie ma szans. Co do Ferrari, to oczywiste, że zmagają sie ze sałbym bolidem. Mają słaby silnik, niedomaga aerodynamika a dodatkowo komplikują sobie życie zawieszeniem pullrod z przodu, które jest mega trudne do ustawienia. Kibicuje Włochom, ale to co robią od paru lat o jest normalnie śmiech na sali. Takie zaplecze techniczne i budżet, a z roku na rok jest co raz gorzej i gorzej. Tam trzeba zmian, trzeba kogoś kto pobudzi ich do roboty. Najlepiej jakby Ross tam wrócił, albo Briatore wziął sprawy w swoje ręce.

Opublikowano

Briatore to już przeszłość, a Brawn za chiny do Ferrari nie pójdzie. On jest ojcem sukcesów w Mercedes GP, który wywodzi się z Brawn GP - jego zespołu, który zbudował po odejściu Hondy z F1. W Ferrari trzeba świeżej głowy. Schumi by może coś pomógł, ale on na razie musi powrócić do zdrowia -_-

Opublikowano

Britore to wcale nie taka przeszłość. Jeśli chodzi o Brawna to chyba zapomniałeś, gdzie święcił największe sukcesy i dzięki jakiemu zespołowi wykreował swoją osobę. Dla przypomnienia to właśnie dzięki Ferrari, gdzie pracował od 1996 do 2006 roku. W Hondzie jedyne co udało mu się zrobić to odkupić gotowy bolid na sezon 2009 wystartować w sezonie pod swoim nazwiskiem i zrobić konkretny biznes. W Mercedesie nie ma co ukrywać, próżno szukać sukcesów pod jego władzami, słaby sezon 2010, 2011 trochę lepszy tak samo 2012, gdzie w 2013 przyszedł Paddy Lowe z McLarena i to bardziej za jego sprawą znalazł się tam również Hamilton, a odszedł Brawn. Zapomniałem jeszcze o Toto, który razem z Paddy genialnie rządzą teraz Mercedesem co widać na torach Formuły 1 w tym sezonie. Właśnie takiego myślenia potrzeba w Ferrari, a myślę że odważne decyzje to tyko Briatore, który świetnie by się nadał na szefa Włoskiego teamu.

Opublikowano

Briatore przez aferę w Singapurze do F1 raczej nie wróci. Nie ważne, że uchylono mu dożywotni zakaz - i tak go w Ferrari nie zechcą. Co z tego, że Brawn stał się kimś dzięki Ferrari? Jest coś im winny i ma wrócić do Formuły 1 jeśli Ferrari tego zechce?

Opublikowano

Nie no, jasne że nie jest im nic winny ;) Tylko przy takim finansowaniu jakie ma Ferrari to by mogli go i tak brutalnie mówiąc "podkupić", nawet jak tani by nie był. Albo kogokolwiek innego - stać ich w końcu :D