Skocz do zawartości
Tomek1079

Świecąca kontrolka przedniego napędu

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Tomek1079    0

Witam

Podczas zjazdu z pola zobaczyłem iż pomimo wyłączonego przedniego napędu kontrolka ciągle się świeci, ale napęd nie jest załączony. Pomimo gaszenia i zapalania nic nie pomaga. W pamięci błędów dostatecznym w licznikach (nie mylić z serwisowym) nie ma żadnych błędów. Zwarcie w licznikach czy tez sygnalizowanie jakiegoś błędu???? Zanim zacznę rozbierać liczniki proszę o podpowiedź 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mariuszd93    489

A  stop  sie  nie  swieci? Pedał  hamulca nie  wciśnięty  lekko?  napęd  sie  załącza  przy  hamowaniu , więc  moze  w  tym kierunku  szukaj 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

pytam bo kiedyś  tak miałem, że  przepalił  sie  bezpiecznik od  stopu  i też  kontrolka  od napędu  ciągle  świeciła .

Kontrolka  świeci - ale  napęd  nie  jest  załączony ??

  Sprawdź  bezpieczniki , przekaźniki  , przycisk od  napędu 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomek1079    0

Odgrzebuje temat bo już sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, światła stopu i działanie przedniego napędu i wszystko jest OK, tylko że kontrolka ciągle świeci.

Zaświecił mi również info o małej ilości płynu hamulcowego, i tak sobie myślę że może podyktowane jest to słabymi klockami hamulcowymi. Jak myślicie ma tam jakąś czujkę ???????? Bo kontrolka na chwile (ułamek sekundy) gaśnie przy wyłączaniu napędu lub zwalnianiu hamulca. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×