Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie kiedy kolumna nabrała luzów, mechanik zamontował nam (oczywiście na nasze polecenie) kolumnę od 360 i obniżył trochę kierownicę. O ile mi wiadomo to był też zmieniony drążek od 360 chyba tylko skrócony. szczegółów nie znam bo byłem wtedy mały :P . Ale z mojego doświadczenia (bo jeździłem też takim na oryginalnej kolumnie) widzę że prowadzi się lepiej i przyjemniej a co najważniejsze WYGODNIEJ po takiej przeróbce, także polecam :)

Opublikowano

Przekładnia kierownicza od C 360 jest idealna do władka.znajomy ma.nie potrzeba wspomagania.

A tak swoją drogą ciekawi mnie ile T25 śmiga w Polsce?To niezły rynek potencjalnych kupców części.

Władek oryginalnie jest trochę gołym ciągnikiem.Zaczepy można kupić,rozruszniki też.Brakuje mocowania

uciągów z tyłu traktora.Są co prawda uchwyty przykręcane do zwolnic ale nie pasują do opuszczonego

T25.Ja mam belkę z przyspawanymi uchwytami przykręconą z tyłu dolnego zaczepu.Rozwiązanie idealne,

nie obrywa zwolnic a nawet jak sie urwie to nie uszkadza nic w ciągniku.Druga sprawa to brak

obciążników na tył.Od dłuższego czasu próbuje kupić od C 330 stary typ,szukam ale najbliżej co znalazłem

to 300 km.Odlewnie produkują różne typy obciążników,mogłyby robić pasujące do władka.Te od czterdziestki

są paskudne,psują wygląd pięknego T25

Opublikowano

Kolego brony ciężkie to C-360 ma problem.

Ja tam sie nie czaje i brony ciężkie 5-cio polowe i na 4 szosowej jadę i tylko trochę pokopci przy starcie a później leci na połowie gazu

Opublikowano

Chyba mówisz o bronach średnich. Wuj w zeszłym roku kupił brony ciężkie 3-polowe hydraulicznie składane to C-360 potrafi zabujać a na świeżo oranym polu na 3 biegu to tylko dym. Tyle że jedno pole brony ma szerokość praktycznie taka jak ciągnik. A na bronach średnich to 4 bieg nie ma problemu.

Opublikowano

Mówie o ciężkich bronach :D Mam jeszcze lekkie i średnie ale leżą w pokrzywach bo robi się dużymi ciągnikami. Zwykle chodziła w piątkach ciężkich c-385 lecz c-360 musiała ją zastąpić i szło nad podziw sprawnie

Opublikowano

Kolego Piotruniu 25 chodzi mi o rozwiazanie największych niedoróbek we władku.

Zarówno rozrusznik z przekładnią jak i zaczepy dostępne w sklepie są o niebo lepsze od oryginalnego wyposażenia.

Forum służy do wymiany poglądów.Wg mnie hak jak i oryginalny rozrusznik są do d..y

Opublikowano

Kolego Piotruniu 25 raz jeszcze-na tym cudzie radzieckiej techniki CT-222 mój T25 nie palił.Byłem z nim

wielokrotnie u elektromechaników.Wystarczyło minus 5 i nie było szans by odpalił.Zamieniłem go wiele lat temu na rozrusznik

od C360 i jak ręką odjął.Teraz jest magneton,poezja.A hak?Nieporozumienie.Za krótki,zdarzyło mi sie że sama maszyna sie wypięła.

Górnego wcale nie ma w ogyginale.

Opublikowano

A w moim tulejki.Nowe aku a ja bym szybciej kręcił korbą silnik niż on.

I dlatego uważam że CT-222 jest do d..y

Mój dostaje popalić i taki górny zaczep dawno bym wyrwać

Opublikowano

Też teraz mam rozrusznik od 360 i powiem że przy -18 odpalił bez problem ale trochę pokręcił bo nie był odpalany przez 2 tyg i się nie dziwie że kręcił.

Bez obaw górnego zaczepu byś nie wyrwał na tym zaczepie było dużo ciągnięte np: dwie przyczepy D47 załadowane wysłodkami z buraków i wytrzymał.Mój T25 też dostaje ostro po garach w sezonie letnim.

Opublikowano

Kolego UrsusCzesio proponuje zapiąć przegrabiarke siódemke i jechać z górki.Przynajmniej u mnie sie wypinała.

Hak był dobry,sprężyna też

A no ja taki8ej mechanizacji to nie mam :D

Piotruniu. jak pracujesz z hakiem to robisz taka sztuczke. Takie krótkie płaskowni odkręcasz które trzymaja całą rame u góry i tam zpainasz wieszaki i masz juz a'la Hitch. Podjeżdżasz, podnosisz hak i zaczepiony i stopki nie trzeba podnosić :D

Opublikowano

Mój władzio jest opuszczony,z kabiną,turem,od miesiąca ma na tyle nowe oponki radialne 12,4 kormoran eko-pro.

Po prostu śliczny a te obciązniki od 4011 są wstrętne,zepsuły by jego urok.Chciałem zwiększyć jego siłę uciągu

maksymalnie dlatego pytam czy 200 kg obciążników w tylnych kołach to nie za dużo?czy jeszcze dołożyć 40 kg?

Opublikowano (edytowane)

Ja nie był przerobiony zaczep w T25 to by było ok bo wtedy przekładało się wieszaki do zaczepu i zaczep można było ustawić w każdej pozycji.Teraz mam zaczep przykręcony jak bym chciał zaczepić teraz rozrzutnik tak jak ty piszesz to by mnie krew zalała i musiał by się dużo ukręcić.

@volvo a przeciwwagę to tura masz?

Edytowane przez Piotruniu25
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v