Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O NH ts115 coś wiecie?

Poj. 7480 wydaje się ogromną. Czy taki potwór nie zrujnuje finansowo. Ile to w orce na łatwej w uprawie glebie w pługu 4x40 wypije?

Opublikowano

mam fiata dość ładną serię winner 110 DT to silnik prawie 6 litrów 6 cyl , na spalanie nie narzekam przy odpowiednim dawkowaniu szóstki to tak od 1400-1500 dają spokojnie radę jak ciężko to 1800 obr/min i idzie , powyżej 2000 obr to już smok się budzi i wir w baku 😁. W zimę chodzi z wycinakiem do kiszonki i nie narzekam na spalanie bez obciążenia mało pali ale na pewno nie mniej niż 3 cyl w perkinsie 😂.

Zależy co masz nim robić chodzi mi wom mam już na stałe tzn nie przestawiam z 540 E (u niego po staremu to 750) na silniku 1500 obr a wom wtedy 540 , i używam wtedy do wszystkiego kosiarka 2,6 m i spalanie wychodzi jak w 100 km 4 cyl na 540 , rozsiewacz , rozrzutnik , a nawet przyczepa samozbierająca tylko ona 8 t 

Opublikowano

U mnie do orki i uprawy pożniwnej. 

Byłem dziś oglądałem i nie zachwycił mnie stanem

O fiatach słyszałem dobre opinie ale brak ich na rynku wtórnym.

Opublikowano

Ogólnie to interesuje mnie sprzęt w 100% sprawny i najlepiej po 2000r.

Z mechaniką rozminąłem się w życiu i dłubanie łatanie i takie tam nie dla mnie.

Jak coś starego ale pewnego też być może. W sumie mam już emeryta sadownika 87r i chodzi.

Opublikowano

Ja mam od znajomego handlarza Soltysa i na razie wszystko działa jak w dniu zakupu. Na razie tylko 70 h zrobione.

Opublikowano

pewnie skrzynia i most chciałyby sie rozerwać i czekają na okazję 

Opublikowano

Jestem majsterkowicz i lubie wynalazki :) fajnie byłoby zobaczyć taka hybryde ciężkiego Ursusa w komfortowej kabinie zetora :) 78 km ma silnik z 912 wiec prawie tyle albo i tyle samo co 7745 turbo a skrzynia i sprzęgło przecież 7245 ma to samo co 7745 t nawet zwykły 7745 ma tylko kilka km więcej od 7245

Opublikowano

jak jesteś majsterkowiczem i lubisz wynalazki to po co pytasz czy się da 🤨, jak wiesz problem to sprzęgło a dokładniej obudowa wyosiować i odległości zachować , reszta to pikuś most dostawić z przodu jak wał nie zaczepi o miskę silnika no i jeszcze wsmocnienia silnika doczepić do skrzyni 

Opublikowano (edytowane)

e tam, silnik z traktora do traktora to nie wyzwanie, zamontuj silnik od traktora do motorynki, albo silnik od czołgu do traktora, wtedy będziemy mogli powiedzieć że jesteś majsterkowicz😁

a tak przy okazji, silnik sprawny do rometa, motorynki kupię, jak ktoś ma dajcie znać

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

ta żył kiedyś w okolicy taki gościu niezrównoważony ale pomysły miał bo 30 lat temu miał elektryczny traktorek (mało pola to nie mógł nic kupić) dwa silniki po 11 KW sprzęgło skrzynia od czegoś nawet podnośnik miał , wady to długość kabla 😄druga to że baba latała za nim i kabel przekładała

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, jahooo napisał:

Sołtys to i ja się pisze w kolejkę po 4x4 taki 70-80KM

jest ładna 9514 po likwidacji gospodarki,z Klima na ładnych oponach,w PL chodziła jako pomocniczy

największy minus to jej kolor.......

Właściciel walnął na niej barwy coś al'a claasa ale w odcieniu JD😁

Opublikowano

No właśnie chodzi mi o to czy nie będzie wal dotykal miski olejowej bo w 912 jakaś większa jest ;( u znajomego często robie usługę z prasowania słomy czy siana to ma on traktorek z silnikiem zuka na gaz a gaz jest w butli po propanie butanie skrzynia od c360 i tylny most chyba tez ale nie wiem tego i on w rotacyjnej 1.8 m nie ma co robić a traktor dużo mniejszy od c360 😉 

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Dziury zaspawane a Ty się pytasz?

Pierwszy raz widzę coś takiego na odkładnicy więc zgłupiałem. 

Tak więc nie ma co sobie zawracać głowy bo to złom, jakby tak wymieniać każda odkładnice to za drogi interes wyjdzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v