Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, simson2812 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-nie-amazone-rauch-langren-CID757-IDums3f.html#075af7fa21 co warte te rozsiewacze? czy lepiej szukać jakiegoś raucha kometa?

mam 800l i sypie ładnie równo na 12 jak i 15m

to nie jest 500kg ładowności tylko 500l pojemności, dwie różne rzeczy, wysokość załadunku też jest większa niż w klasycznym kańciaku, choć jeśli nie wiele sypiesz to w tej cenie nie ma co szukać zachodniego, bo w większości będzie to kupa złomu do remontu, szczególnie jeśli chodzi o wschodnią ścianę

Opublikowano

No ja bliżej wschodniej granicy i tak patrze co jakiś czas ale w promieniu 100km może 10 rozsiewaczy... kupić coś tanio to bym poprawił tylko byle było co poprawiać bo jak ruda zjadła większość to nie będzie jak polepić a największy problem pewnie by był ze zdjęciem talerzy, możliwością rozkręcenia przekładni i szczelnością dna kosza

Opublikowano

Pewnie część Agrofotowiczów mnie zlinczuje, ale Amazone robi słabe rozsiewacze. Siewniki mają dobre- rozsiewacze takie se... W cenie tego leja którego podlinkowałeś od Langrena nic sensownego nie znajdziesz, a napewno nie Amazone- nawet za 2500 zł są przeżarte, sypiące na mieszadle z rozklekotaną przekładnią, nie wspominając o mieleniu nawozu co nie jest ich wadą, tylko cechą...

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze pisze amazone są całe metalowa  tarcze ,łopatki i najczęściej sypie się saletra i nawóz gromadzi się miedzy zaczepem a przekładnią co prowadzi do przerdzewienia na wylot przekładni znajomy kupił nową przekładnie amazone za 4 tys zł  a za rozsiewacz dał też 4 tys i ma rozsiewacz za 8 tys zł  

Opublikowano

to już chyba całkiem po taniości , jak tak silnik zaczepiony , druga sprawa ciekawe czy nie kręcą jak zwykle dopóki nie kupisz z rejestracją bo że to niby wolnobieżne ale co kombajn koparka nie to wątpliwe że nie wymaga dowodu rej ,

Ale ciekawa alternatywa dla kosiarek ogrodowych

PS Kiedyś oglądałem film z transportem w indiach w górach i redaktor mówi że takie strome góry że silnik musi kierowca polewać wodą co jakiś czas , przypatrzałem się a tam do małej ciężarówki takie esiok wstawiony O.o i nie dziwne potem że to ledwo jedzie

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Przyczepka fajna ale z ceną pojechałeś ostro

jesienią kupiłem takich samych wymiarów tylko kronka za 4 tysie

Hamulce tylko na przednią ośkę?

Sołtys ta kronka tak wygląda i zarejestrowana jest? Dolicz sobie nowe opony (nie najtańsze chinczyki) + felgi, podłogę i burty, o robocie nie wspomnę. Sam papier też kosztuje. 

Tak hamulec na pierwszą ośkę.

Opublikowano

Wygląd??yyyyy nie jest tak wymalowana , koła ma 10,5/18 ładne, zarejestrowana w pl

Jak zakładałeś opony i felgi to zapewne była na 16', mojej na plus zaczep automatyczny i postojowy na dwie ośki

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiek1098 napisał:

Sołtys ta kronka tak wygląda i zarejestrowana jest? Dolicz sobie nowe opony (nie najtańsze chinczyki) + felgi, podłogę i burty, o robocie nie wspomnę. Sam papier też kosztuje. 

Tak hamulec na pierwszą ośkę.

Bez urazy, ale nie wiem, czy dałbym połowę tej kwoty. Opony "nie najtańsze chińczyki", za to najtańsze na aledrogo, w dodatku ukraina. Wąski rozstaw kół.

Opublikowano

bez przesady ......

przyczepka ładna wg mnie lepsza od naszej "kaczuszki" rozstaw kół taki sam rama mocniejsza wywrot bardziej przemyślany, nie wiem jak w tej ale w mojej kronce jest system centralnego ryglowania do wywrotu

Opublikowano
14 godzin temu, grzesiek1098 napisał:

Cena , jak cena .Podejrzewam ,że  koszt burt , podłogi, opon i żeby to wyglądało to trzeba ponad 4 tys włożyć . Nie ma co porównywać nowej stali z drewnem. Problemem natomiast jest w tym , że hamulec najazdowy może być w przyczepach do 5 ton masy całkowitej (DMC) , poza tym do tego tonażu powinna mieć hamowane 2 osie. Ogólnie to bardziej praktyczne sa przyczepy krótsze , z podwyższona skrzynią ładunkową , a do tego o większym rozstawie kół .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v