Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są handlarze że chcą przykleić tysiąc-dwa, wcale się nie dotykać i sprzedać w kilka dni. A że mają dar negocjacji przy zakupie to i lepiej dla późniejszego kupca:D Znajomy handlarz miał kiedyś zetora 8011 za 8tys w podobnym stanie, kupił go za 6 i na drugi dzień sprzedał . Wiadomo nie ideał, pewnie olej już chlał, może jakiś bieg wyskakiwał itp ale ciągnik kompletny i w miarę ogarnięty 

Opublikowano

Co za różnica? Mesko ma łapy z tyłu którymi regulujesz szerokość pokosu. Wszystko jest tak samo najpierw podrzucone zanim zostanie uformowany wał. Kuhn/Lely zajob tzn haybob ma to samo. Mesko wzorowało się na najlepszych.:D Osobiście żadna nie jest dla mnie. W mesko może być tylk ten problem, że w fest dobrej trawie palce mogą się odchylać jak jedziesz za szybko.

Opublikowano

bardzo dobre to do siana w sąsiedztwie mieli to pokosy takie puszyste , wysokie i siano jeszcze w wałku się suszyło

Ale do sianokiszonki to nie bardzo zresztą był u mnie po jedno wirnikową zgrabiarkę ten co kupił od sąsiadów tą zgrabiarko-przetsąsarkę i mówił że do mokrzejszego nie bardzo jak na sianokiszonkę a właśnie na siano dobra

Wujek też mesko w krzaki wstawił a kupił jedno wirnikową , a jak to chodzi w przetsąsaniu to nie wiem ,

Opublikowano
12 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Wpisz sobie na yt symbol to zobaczysz jak to pracuje. Jak masz niedużo do grabienia to może i Ci wystarczy takie coś.

https://www.olx.pl/oferta/przetrzasarka-zgrabiarka-mesko-CID757-IDtugKb.html

Jest to dość ciężkie i ma niedużą szerokość pracy ale trawę to bardzo ładnie przewraca u mnie we wsi trzech to ma to używają tego do przywracania a żeby tym zgrabywali to nie widziałem tylko siódemka albo jeden zgrabiarka karuzelowa

Opublikowano

Moim zdanie normalna cena ;) My też kupili Deutz Fahra za około 5k i rozkładana hydraulicznie w tej co podałeś link tylko lakier ktoś ogarnął :D I też pewnie bez wałką a to koszt też paru stówek 

Opublikowano
23 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Co za różnica? Mesko ma łapy z tyłu którymi regulujesz szerokość pokosu. Wszystko jest tak samo najpierw podrzucone zanim zostanie uformowany wał. Kuhn/Lely zajob tzn haybob ma to samo. Mesko wzorowało się na najlepszych.:D Osobiście żadna nie jest dla mnie. W mesko może być tylk ten problem, że w fest dobrej trawie palce mogą się odchylać jak jedziesz za szybko.

Kolega miał taką i ona żyje swoim życiem, wałek raz 60cm a raz szerszy jak zgrabiany materiał. :D

2 godziny temu, daron64 napisał:

Wujek tak opryskiwacz trzyma :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, daron64 napisał:

5 godzin temu, daron64 napisał:

Napisze to,  co kiedyś już pisałem,  co powiedział mi kumpel, który ma zul - Darek, nigdy, ale to nigdy nie kupuj ciągnika,  który robił w lesie :)

zwykle ciągniki z lasu są zajechane, ale jak zobaczyłem jesienią 330 to aż się zdziwiłem że ciągnik pracujący w lesie może tak pięknie wyglądać, prócz podgiętego błotnika czy siatki oraz braku kierunków oryginał, wystarczyło wymyć, nawoskować i Panie tylko po bułki do sklepu jeździł :D

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

Co taki pierd zwojujue w lesie? Wywoziłem z kuzyne  drewno 1,2 i ,2,5 m. Często byle żerdź pieniek i to g...o stoi. Dłużycy tym nie ściągniesz, bo 80 konne ciągniki mają co robić. Ten ciągnik nie ma sensu w lesie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v