Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra pleksi nie matowieje tak szybko ja mam z 10 lat już i nic się nie dzieje ale wtedy za kawałek 20*30 cm dałem 40 zł ( szkło nie mogło tam być i bardo nietypowy wymiar ) 

5 minut temu, jahooo napisał:

Wiem wiem, ale czasem komuś zbywa taka rzecz. A plexi niestety szybko się matowi, te orginalne po 40 latach są lepsze niż plexi po 3.

a to ogłoszenie mi śmierdzi https://www.agrogrosik.pl/maszyny-rolnicze/ciagniki-zetor-zts/6526/ciagnik-zetor-6245z-ladowacz-czolowy 

Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Wiem wiem, ale czasem komuś zbywa taka rzecz. A plexi niestety szybko się matowi, te orginalne po 40 latach są lepsze niż plexi po 3.

jak dużej tej plexi szukasz i jakiej grubości??? może coś znajdę

Opublikowano
30 minut temu, jahooo napisał:

a tu mnie zaskoczyłeś - jak będę przy kombajnie to zmierzę, tak na oko 15x30cm 2 szt gruba ze 2-3mm

zmierz i napisz mi co i jak, kiedyś obsługiwałem firmę gdzie plexy, poliwęglanu i tym podobnych przerzucali na tony, więc co im zbywało a było mi potrzebne dostawałem za free, może coś znajdę ze starych zapasów

podszedłby ci poliwęglan komorowy? bo takie coś mam na pewno

Opublikowano

Przez komorowy ziarno ciężko obserwować, zwłaszcza o zmroku. Lepszy będzie lity.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Od sztuki albo godzinowo stawka. Ciężko powiedzieć ile masz wziąść bo nie napisałeś od kogo czy dobrego sąsiada czy obcego człowieka

Od sąsiada,ostatnio ładowałem mu trociny to liczyłem od rozrzutnika ale jakoś mało wyszło 😀policzyłem po 10zl,było 20 rozrzutników a robiłem ponad 5 godzin, pierwszy raz byłem na usłudze i zauważyłem że zetor wciągnął swoje

Edytowane przez Belaruss820
Edycja tekstu
Opublikowano

to co ty te trociny pół kilometra woziłeś że pociągnął , zgoda mała łycha dużo nie weźmiesz ale obciążenie żadne

Sam jak ładuje 3,5 t rozrzutnik obornikiem ale blisko pole , ja tylko ładuje cyklopem to 15 zł , ale za wapno innemu tyle też brałem to za mało, bo dawkę dał małą a rozrzucał rcw 3 i strasznie wolno szło , to dałem na drugi raz stawkę 80 zł za godz to na trzeci już innego znalazł xD. Nawozy tez za tyle już brałem 80 zł/h to też jeden dzień robił a resztę już sam z bigów sypał wiaderkiem 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Od sąsiada,ostatnio ładowałem mu trociny to liczyłem od rozrzutnika ale jakoś mało wyszło 😀policzyłem po 10zl,było 20 rozrzutników a robiłem ponad 5 godzin, pierwszy raz byłem na usłudze i zauważyłem że zetor wciągnął swoje

Dwa lata temu za taki rozrzutnik brałem z powodzeniem 25 pln jak dużo sztuk i na miejscu klient rozwoził to po 20 pln. Ładowałem JCB 3cx 3-4 lyżki i gotowe.

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję opony używanej do przyczepy, 12,5/80-18 w rozsądnych pieniądzach. Mile widziane byłoby lubelskie, a jeszcze lepiej dodatkowo good year :)

Ktoś coś wie poza tymi na olx?

Edytowane przez sladan
Opublikowano

www.olx.pl/oferta/sprzedam-bizon-kombajn-z56-7-CID757-IDgT1Rl.html#b6bc143747

nie wiem co o tym myśleć 

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

to co ty te trociny pół kilometra woziłeś że pociągnął , zgoda mała łycha dużo nie weźmiesz ale obciążenie żadne

Sam jak ładuje 3,5 t rozrzutnik obornikiem ale blisko pole , ja tylko ładuje cyklopem to 15 zł , ale za wapno innemu tyle też brałem to za mało, bo dawkę dał małą a rozrzucał rcw 3 i strasznie wolno szło , to dałem na drugi raz stawkę 80 zł za godz to na trzeci już innego znalazł xD. Nawozy tez za tyle już brałem 80 zł/h to też jeden dzień robił a resztę już sam z bigów sypał wiaderkiem 

Juz rozwiązałem sprawę inaczej. Od godziny liczę 100zl,ciągnik więcej stoi jak jeździ bo przy torfie podjeżdżam tylko raz a czasu dłużej schodzi zanim się go zrzuci z palety. Jestem zadowolony i spalanie wyszło bardzo mało jak na dwie godziny pracy. A jeszcze sporo przede mną:)

Opublikowano

72 000 

Słownie - siedemdziesiąt dwa tysiące polskich nowych złotych,  za bizona z częściami. 

Tu nie ma co myśleć, tu trzeba lecieć do banku,  zanim ktoś go podkupi.. 

• Haha 1
  • AgroTeam
Opublikowano
27 minut temu, pawel885 napisał:

Taaa, a zajedziesz to albo nowe maszyny już stoją albo zero gospodarki, autolaweta i garaż a przed nim jakiś spec maluje obrdzewiały pług albo siewkę 

Nie zawsze tak jest, w ostatnim roku dwóch kolegów i Wujek sprzedawali 100% maszyn z gospodary bo ziemię oddali w dzierżawę. Od kolego wszystko kupił handlarz a Wujek posprzedawał znajomym bo miał fajne maszyny

http://allegro.pl/plug-2-skibowy-obrotowy-i7335014193.html#thumb/7

Do 60-tki jak znalazł

Opublikowano
12 godzin temu, sladan napisał:

Poszukuję opony używanej do przyczepy, 12,5/80-18 w rozsądnych pieniądzach. Mile widziane byłoby lubelskie, a jeszcze lepiej dodatkowo good year :)

Ktoś coś wie poza tymi na olx?

10.5x18 pirelka gdyby Cię interesowała, jeszcze na obręczy

Opublikowano
1 godzinę temu, izydor6280 napisał:

10.5x18 pirelka gdyby Cię interesowała, jeszcze na obręczy

Trochę niebardzo, 3 opony byłyby 12.5, a jedna 10.5

• AgroTeam
Opublikowano
3 minuty temu, sladan napisał:

Trochę niebardzo, 3 opony byłyby 12.5, a jedna 10.5

Popatrz na allegro, są inne ogłoszenia niż na olx. A każdy może Ci wysłać kurierem przecież

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v