Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano

hardkor113 napisał: Ładnie równo no i plus za centralną skrzynie ale ten z ogłoszenia to nie ma regulacji łopatek więc róznie może być A jaki problem z mieszadłem jest? Lubi nie zejść z walka i trzeba odkręcić pokrywe na skrzyni. Oczywiście mówię w kontekście demontażu i wymiany łożysk. Bo podczas pracy działa super

Opublikowano

Gdzie tam o.O palnik odrdzewiacz i młotek i nie ma że boli. 

Ja przy swoim miałem tak zapieczony że ze dwie trzy  godziny mi zeszło. 

Opublikowano

Jak za pół pieniędzy, że wyremontowalby wszystko i jeszcze by parę groszy zostało to czemu nie. Ładne i zadbane to też loteria, to że poprzedniemu właścicielowi nic się nie działo nie znaczy że kolejnemu nie padnie skrzynia czy silnik przy pierwszym wyjeździe w pole. Mało to takich przypadków nawet z autami, że jeden jeździł, wszystko było ok, sprzedał koledze, i już nie są kolegami, bo mi się nagle wszystko sypać zaczęło

• Like 1
Opublikowano

Wolę zrobić porządny przegląd w takim "rupciu" i przynajmniej widać, co trzeba robić, niż w malowańcu, gdzie nie wiadomo co zaraz wysiądzie. Są tacy, co uczciwie podchodzą do handlu , ale większość to tylko "aby za bramę"

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Jak za pół pieniędzy, że wyremontowalby wszystko i jeszcze by parę groszy zostało to czemu nie. Ładne i zadbane to też loteria, to że poprzedniemu właścicielowi nic się nie działo nie znaczy że kolejnemu nie padnie skrzynia czy silnik przy pierwszym wyjeździe w pole. Mało to takich przypadków nawet z autami, że jeden jeździł, wszystko było ok, sprzedał koledze, i już nie są kolegami, bo mi się nagle wszystko sypać zaczęło

Dlatego samochodów nie kupuje się od kolegów tylko bierze się od bezdomnych xD Co do ciągnika z linku to jeśli mechanicznie sprawny to 30 tyś. można dać jeśli ktoś potrzebuje ciągnika do lasu bo nie trzeba by ogarniać kosmetyki a jedynie kupić jakieś "kartoflaki" na koła. Kupić to do prac polowych i wydać na opony, szyby, lusterka, braki we wnętrzu itp. tak na oko 25 tyś. to już trochę sensu brak...chyba,że ktoś ma czas oraz wolną gotówkę a przede wszystkim lubi majsterkować. Można też kupić w takim stanie i "przyspawać" go do paszowozu nic przy nim nie robiąc poza olejami i filtrami...to też by  miało sens zwłaszcza,że te modele mają podobno bardzo solidne WOMy i kilka dostępnych prędkości.

• Like 1
Opublikowano

Widziałem kiedyś zetora świeżo sprowadzonego z Anglii jeszcze na lawecie - wyglądał duużo gorzej, w środku wyglądał jak by 10 lat ktoś króliki tam hodował i nie sprzątał.... Kilka miesięcy i jak nowy, niski przebieg, zadbany itp

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

Wolę zrobić porządny przegląd w takim "rupciu" i przynajmniej widać, co trzeba robić, niż w malowańcu, gdzie nie wiadomo co zaraz wysiądzie. Są tacy, co uczciwie podchodzą do handlu , ale większość to tylko "aby za bramę"

Malowancow to nawet nie jeździłem oglądać.  To trzeba mieć odwagę, albo szczescie

Opublikowano

Tu nie ma reguły . Czy z innego kraju , czy tutejszy , wszystko zależy od poprzedniego użytkownika , a często też od handlarza

Opublikowano

Jest w okolicy taka wioska, tam nie ma świętości, że nowy traktor to trzeba dbać, połamane maski, wybite lampy, brak błotników albo traktory jeżdżące z błotem  na dachu cały rok, ogólnie stan tragiczny, a to wszystko w traktorach od 2004r w górę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v