Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co do tej Panny spod Zambrowa to dowiedziałem się że kiedyś oddała dziecko do rodziny zastępczej ale zaszła w ciążę drugi raz :D , Jeździ BMW za ponad 100tyś (Rodzice kupili kochanej córci zaniedbując gospodarstwo) i zadaje się z chu*ostwem (ćpunki itd) dealerzy) Ona miała wyje*ane na role bo brat 17lat jest dziedzicem i on powinien się tym zajmować. A braciszek też jak to 17 lat odpowiedzialność i zraza do gospodarki bo jak ganiali cały czas do pomocy to człowiek i tej roli ma dosyć. Mieszkali na koloniach i nikt nie widział nie słyszał, Jeszcze są wzmianki o babce 90lat i ofercie kupna bydła przez ludzi ale rodziców wola to by gospodarka toczyła się  dalej i nie sprzedam. Paszy też  tam nie brakowało. 

20 minut temu, rafal4610 napisał:

Znajomy ma  taką forterre i claasa i mówi że spalanie i skrzynia o niebo lepsze w zetorze niż w claasie. (półbiegi wszem szarpią w zetorze ale w claasie to tragedia jak by młotem napi....ał serwis 2 razy na gwarancji powiedział tak musi być.) Teraz myśli sprzedać claasa i kupić Crystala 160koni Ale musi podeprzeć się kredytem a cena mleka na chwilę obecną nie jest pewna a ryzykować nie chce.

.  

Opublikowano
2 godziny temu, rafal4610 napisał:

A więc wiadomo skąd pochodzi nazwa miejscowości sprzedającego , każdy potencjalny  kupujący pukał się w czoło i ,, mówił co wy mi tu oczy MYDLITA,,:D

• Haha 1
Opublikowano

Dzisiaj na stacjonarnym zaczęło się jakieś 20 minut temu. Wczoraj również wieczorem.

Pewnie wprowadzają zmiany mające jeszcze bardziej utrudnić życie:D

• AgroTeam
Opublikowano
49 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja nie miałem nigdy całego rozsiewacza z linkami ale miałem same linki ze starego zezłomowanego i działały super. Rozmawiałem też z kilkoma osobami które bardzo chwaliły działanie tego układu wręcz jedna osoba powiedziała że tylko taki z linkami chce bo do ciągnika ze słabą hydrauliką super się sprawdzają.

Amazone X to chyba najgorszy model jaki im wyszedł, ceny na zachodzi niskie bo rdza wszędzie. Z tych dwóch wolał bym sulky

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Pytanie - rozsiewacz dwutalerzowy(promara) na talerzach po dwie łopatki, jedną dluzsza, druga krotsza-czemu mają inną długość?

Żeby pokryć równomiernie całą szerokość. Zawsze jest tak że łopatki ustawia się różnie na jednej tarczy.

Opublikowano

Ktoś pewnie przerabia z sztywnej lub jakieś z połamaną ramą ale uznał że konstrukcja będzie za słaba/ wysokie koszty/ problemy z rejestracją i postanowił sprzedać dalej.

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

ktoś się naczytał postów na AF na temat aukcji i teraz chcą to naprawić na korzyść użytkowników:D

Kombinują jak mogą, ostatnio zauważyłem że np w danej kategorii mam 2 ogłoszenia które są darmowe, odświeżałem zawsze za darmo i ok,  teraz kilka dni przed końcem wyskakuje opcja PRZEDŁUŻ - oczywiście płatna, a za 3-4 dni i tak odświeżę za darmo - ktoś się na to napewno złapie 

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Kombinują jak mogą, ostatnio zauważyłem że np w danej kategorii mam 2 ogłoszenia które są darmowe, odświeżałem zawsze za darmo i ok,  teraz kilka dni przed końcem wyskakuje opcja PRZEDŁUŻ - oczywiście płatna, a za 3-4 dni i tak odświeżę za darmo - ktoś się na to napewno złapie 

Jest dokładnie jak piszesz. Ciągle coś kombinują żeby tylko kogoś naciągnąć i wyrwać kasę. Wywalili mi ostatnio dwa ogłoszenia bo niby naruszają regulamin. Jedno z częściami do kombajnu Volvo było na olx chyba od co najmniej 3 lat. Przy kolejnym odświeżaniu usunąłem kilka słów bo fanty sprzedane i nie chciałem wprowadzać kogoś w błąd...no to "moderator" usunął. Napisałem do nich a babka mi odpisała,że muszę na każdą część dawać oddzielne ogłoszenie. No to ja odpisałem,że po pierwsze to od ponad 3 lat ciągłego odświeżania nikomu to nie przeszkadzało,że w opisie było kilka części a teraz jak je usunąłem to przeszkadza...no i napisałem,że nie znają realiów rolnictwa i maszyn oraz części do nich. Napisałem też,że jeśli wszyscy mający do sprzedania kombajn czy ciągnik na części i dadzą do każdej części nowe ogłoszenie to z jednego ogłoszenia powstanie kilkaset lub kilka tysięcy ogłoszeń i to doprowadzi do zablokowania ich całego portalu...nie wspominając już o tym kto ma czas na dodawanie tylu ogłoszeń a potem ich odświeżanie. Drugie ogłoszenie wywalili po tym jak w tytule ogłoszenia przed słowem Perkins dopisałem słowo silnik, żeby ułatwić wyszukiwanie potencjalnym szukającym. Totalna paranoja i idiotyzm,żeby za coś takiego usunąć ogłoszenie. Teraz czekam na kolejną odpowiedź a oni coś tam kombinują co z tym zrobić. Dodam,że napisałem im,że rolnicy z całej polski narzekają na olx i jeśli nie zmienią podejścia to stracą większą część klientów z tej branży. Zobaczymy czy to coś da ale pisać będę do nich do usioru bo ostatnią akcją przegięli już pałę na maxa. Na koniec jeszcze jedna kwestia. Wystarczy,że większa grupa rolników napisałaby,że nie jest zadowolona z cen ogłoszeń i regulaminu w działach rolnictwo to może by coś zmienili na naszą korzyść a jak nie to zawieszamy ogłoszenia na kilka dni i to na 100% zadziała...tylko czy jest jeszcze w nas tyle siły i dobrej woli by działać razem w słusznej i wspólnej sprawie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v