Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Up w czym problem, bierz moją za 22 tyś na pewno nic nie stracisz. Z ursusami jak z winem...:8_laughing:

Opublikowano

panowie ale tak pomyśleć to przecież przez unie mamy takie ceny używanych sprzętów.niektórzy chcą sprzedać ciągnik przez x lat męczony i żyłowany  drożej jak zapłacili za nowego.WESOŁYCH SWIĄT WSZYSTKIM

Opublikowano

W większości przypadków pewnie handlarz ogoloci ale często ciągniki przyjeżdżają bez niczego. Sporo byłem przy lawecie i bywało różnie

Opublikowano

To samo ostatnio z autami. Chcesz opony zimowe. Dopłac

Opublikowano

to jak ktoś się zna i umie się targować by handlarz zszedł z ceny to i za stargowaną kwote jeszcze może coś z ogołoconego osprzętu dokupić 

Opublikowano
11 godzin temu, bratrolnika napisał:

A przede wszystkim najtaniej. Handlarz ogolocil traktor z obciążników i zaczepów, a ty chłopie sobie dorabiaj jk przyczepę chcesz ciągać

Tu masz racje byłem kiedyś tam w warsztacie stos łączników,zaczepów i obciążników.....

coś dla niewiernego @Thomas2135 :D

https://www.olx.pl/oferta/byki-rozplodniki-limuse-nie-cielaki-opasy-odsadki-CID757-IDqNbn5.html

Opublikowano

ale też nie z każdym handlarzem da radę się potargować

z własnego doświadczenia z zeszłego tygodnia jeden powiedział cenę i jak pasuje to bierz a jak nie to do widzenia.

u innego znów odwrotnie godzina oglądania trochę pojeździłem i mówię co i jak. Cenę podał to inni kupujący się dziwnie na mnie popatrzyli. Później dowiedziałem się że im powiedział 54k a mi odrazu zaproponował 49k i od tego mogliśmy się targować jeszcze.

także reguły nie ma

Opublikowano
6 godzin temu, blondynek2004 napisał:

ale też nie z każdym handlarzem da radę się potargować

z własnego doświadczenia z zeszłego tygodnia jeden powiedział cenę i jak pasuje to bierz a jak nie to do widzenia.

u innego znów odwrotnie godzina oglądania trochę pojeździłem i mówię co i jak. Cenę podał to inni kupujący się dziwnie na mnie popatrzyli. Później dowiedziałem się że im powiedział 54k a mi odrazu zaproponował 49k i od tego mogliśmy się targować jeszcze.

także reguły nie ma

Wiele też zależy od kupującego.

Opublikowano

handel ciężki temat ale wiecie najgorzej korzystają na tym że się ktoś napali albo po prostu jest mu maszyna potrzebna na już a jemu zwisa bo kasę ma z głodu nie zdechnie może stać i 3 lata na podwórku. Wiecie przecież sami, tak jak tu kolega wyżej pisze to już nie raz miałem, a osobiście najczęściej jak 50 km od domu  to albo cena zaporowa albo nie ma w ogóle czasu ( żeby czasem nie odprowadzić  trupa ) kiedyś kupowałem samochód to facet mi tylko dlatego nie sprzedał bo miałem oryginalny wzór umowy a on chciał pisać na jakiś z internetu, w której nie odpowiadał by za nic.  

Opublikowano

Ostatnio kupiłem Zetora 9540 z turem hydramet to na początku gość wołał 68 tys a skończyło się na 59 więc zawsze można coś utargować,dodatkowo jeszcze automatyczny zaczep i dodatkowe odlewane 3 obciążniki na przód gdzie normalnie wołają po 170 za sztukę, ciągnik od rolnika nie handlarza że znikomym przebiegiem 2900mth. Jeszcze póki czas to Wesołych Świąt dla wszystkich.

Opublikowano

Arkady a za co miałby odpowiadać? Sprzedałem nie jedno auto i w każdej umowie jest że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym pojazdu i koniec. Jednego gagatka też miałem który chciał oddać auto po miesiącu bo mu zawór się urwał. Sądami straszył, policją itd (auto warte 6 tyś zł) i nic nie mógł zrobić. Raz że auto używane, dwa że podpisane pod umową, a trzy ja w silniku nie siedzę. Używane to używane i koniec kropka.

Opublikowano

Za usterki nie odpowiada sprzedający, chyba że coś zataił celowo. Tylko weź to komuś udowodnij.

Jak szukałem ciągnika, to jeden handlarz opowiadał jak ciągnik już sprzedał praktycznie, zawiózł go do kupującego, a ten przy spisywaniu umowy zaczął się jeszcze o 500zl targować, handlarz sienwkurzyl, ciągnik spowrotem na lawetę i na plac. Powiedział 41tys i nic nie chciał spuścić. Inny, prywatny, wystawił za 42, to po roku dalej za tyle stał ciągnik.

Ten, od którego ja kupiłem chciał 31, tysiąc na spuszczenie i na tym koniec negocjacji

Opublikowano

Luke ten zapis g.wno daje i jezeli ktoa faktycznie znajdzie wade ukryta to do sadu i jechane ale taka sprawa szybko sie nie konczy.

A jak ktos wystawia na uzywany samochod czy maszyne fakture vat to tak jakby dal rok gwarancji. Malo jto zna polskie prawo ktore w tym przypadku bardzo chroni kupujacego...

Opublikowano

To chyba nie tak, że gwarancja tylko ma rok na zgłoszenie niezgodności towaru z umową. No i nie wiem czy działalność rolnicza w tym przypadku nie jest uznawana za działalność gospodarczą, a tam to chyba inaczej wygląda. Tak czy siak sąd.

Opublikowano

Jeżeli wada była zatajona to zgoda, a nie że coś się po tygodniu, miesiącu psuje. Po to jest ten zapis że sprzedający się zabezpiecza. Miałem mieć do kogoś pretensje że jak kupiłem używane auto i po tygodniu padło mi sprzęgło? No chyba nie. Trochę handlowałem autami i naprawdę ludzie są dziwni bo oczekują "nówki" za 5 tyś zł która nie ma ryski, ma 150 tyś km przebiegu i pachnie nowością. A najlepsi są Ci co przyjeżdżali w 5 osób xD lubię auta i maszyny bo to moja mała pasja no ale cudów nie oczekuje za małe pieniądze. 

Znam osobiście przypadki gdzie kupujący skarżył się ze sprzedającym i na ok. 10ciu takich przykładów 9 spraw było wygranych przez sprzedającego. Jak np ktoś ma mi udowodnić to że cofnalem licznik skoro mógł już to zrobić turas w DE? Tak samo z wypadkowymi autami. Mało to takich aut trafia do PL do blacharza-lakiernika i zostaje wywiezionych z powrotem do DE? A potem "Heniu" jedzie do DE na Autohaus wyczaja taką perełkę i uśmiechnięty kupuje. Kumpel mi opowiadał że dzieje się tak samo z ciągnikami i maszynami. Uszkodzone jadą do PL i po naprawie i lakierze wracają z powrotem na zachód. 

Nie ukrywam że nie fajnie się dzieje że jeden drugiego kroi. Teraz z nowkami autami nawet nie ma pewności czy są ok. Przykład mojego wujka i jego nowego Mercedesa. Przyjechał się pochwalić, a ja patrzę na prawy bok i mówię że malowany był i to jeszcze kiepsko. Pozyczylem od znajomego miernik iii??? Malowany cały bok łącznie z tylną klapą. Sprawa skończyła się w sądzie. Po chyba dwóch latach Mercedes oddał pieniądze za auto plus jakieś odsetki ale szarpania było co nie miara.

Opublikowano

Siostra po miesiącu oddała samochód za 17 tyś. powód przekręcony licznik o 30 tyś i  problem z silnikiem, padniete wtryski, sfałszofany  podpis na umowię sprzedaży.

Gość na początku śmiał się zwłaszcza że naprawia samochody policji w średnim mieście.

Po zgłoszeniu sprawy na policję  sam zadzwonił i poprosił żeby przyjechała po kasę za 2 dni bez żadnego problemu oddał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v