Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale co tak Cię bulwersuje -  że tą ciemnotę stać na ciągnik za 55 tys, a  ten oświecony za 36 kupić nie może?

Opublikowano

naprawde jest ruch na te ursusy po licencji.. a co o tym myslicie to nie bedzie nastepca AGROLUXA 410 DEUTZ FAHRA po zmianie emisji spalin?? w turcji i na wschodzie juz sa filmiki o testach tych ciagników

Opublikowano

kolega wyżej prawdę powiedział jesteście na tym samym poziomie do tego mf opony jakie takie z 5 k będzie za komplet i to wyszło by wtedt 41 tyś ciągnik z 86 z częściami może być różnie i pewnie cena nie powalająca a ten 5314 może być 14 lat młodszy a więc prawie to samo co wybierając tego mf 

Opublikowano

tylko taki 675 jest lepiej wykonany od ursusa 4514, ma lepszą hydraulikę, czesci łatwo dostepne i tanie, na pewno ergonomia lepsza i ciszej w kabinie jak w ursusie.

Ramzes moze ci Mojego 390 pogonie :D

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

I cóż mi po tym Ursusie 14 lat młodszym jak tam tylko 1 bieg do pracy w polu? Szczytem luksusu jest WOM na hydraulice a o dodatkowej pompie hydrauliki nie wspomne... w przeciwnym wypadku to jest szrot którym nawet obrotówki małej nie obsłużysz w cywilizowanych warunkach pracy.... Za te kasę to się szuka MFa serii 300 jak się ktoś boi elektrozaworów

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

Przede wszystkim ten mf 675 z ogłoszenia to wymalowany jak pisanka na Wielkanoc co od razu u mnie by go skreśliło, dodatkowo cena zabija. Tak jak napisałeś max 30 tys zł warty. No ale niektórzy kupują ciągniki na lakier żeby sąsiada w oko kuło jak laweta przyjedzie i zaparkuje na drodze żeby cała wioska widziała :D U Was też tak jest na wiosce że jak coś kupicie to zaraz wszyscy na drodze stoją i patrzą? Bo no nie ukrywam że tego nienawidzę :P

Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.11.2017 o 16:41, damianzbr napisał:

Za 500 stów kawałek blachy wyfrezowanej pod blok silnika tico i komplet śrub. No jednak trochę drogo... Wolał bym mu dać 1800 zł i mój silnik elektryczny a niech on szuka silnika do tico i to złoży do kupy wraz z elektrozaworami i bańką. Ale weź tu znajdź dobry silnik od tico. Od razu trzeba by szlif, nowe panewki i pierścionki machnąć. 

Gotowce zapewne chińskie ale rzekomo pompy włoskie jakoś dają radę i za 3000 zł kupi już takiego z małą bańką co klucz 3/4 cala jakoś ciągnie.

Ośmielę się odezwać, jako że jakieś tam pojęcie o tym mam. Buduję taki kompresor, tzn na podstawie silnika z tico, ale rozwijam konstrukcję o chłodzenie sprężarki cieczą - zmiana budowy głowicy w stosunku tej z filmu. Znam jeden egzemplarz pracujący ale z głowicami od ursusa - działa super od kilku lat. Tutaj będzie tylko lepiej,  choć należy przyznać, że wykonanie tej " głowicy" nie jest solidne. Przede wszystkim jest to zwykła nie szlifowana blacha, która jest po prostu krzywa. Kupiłem to tylko dlatego, że ciężko jest dobrać zawory ssące i wylotowe tak by były max duże i wydajne. Czyli po prostu projekt. Fizyczna głowica, którą dostałem - jest cała do poprawy. Czy warto dać 500 zł - moim zdaniem tak - dojście do tego, że ma to tak być zbudowane kosztowało by mnie dużo więcej. Szlif  wykonam sam, przerobię sam. Zalety: cicha i wydajna praca. Chińskiego badziewia nawet nie porównujcie, żeby się nie ośmieszać.

Aha - blacha freza nie widziała nigdy - całość palona na laserze, łącznie z blaszkami zaworowymi - jak wspominałem wcześniej - liczy się projekt, wykonanie jest kiepskie.

Edytowane przez creative1agh
Opublikowano (edytowane)

Za 40k PLN można wybrać lepszy ciągnik niż 4514 ale jak tam kto chce. Jak komuś w polu do pracy wystarcza dwa biegi a do orki jeden to jego sprawa i jego paliwo. Za 50-55 tys można mieć MFa a serii 3090 czy 3095 ponad 100KM .
https://www.olx.pl/i2/oferta/massey-ferguson-3090-z-plugami-CID757-IDqrsOP.html#:7fd89caeac

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Mam sprężarkę ABAC i padły łożyska ślizgowe. Nie wiem czy da się je dokupić i przypadkiem trafiłem na ten tico kompresor. Właśnie największy problem jest z zaworami, bo kosztują dużo i po  niedługim czasie są nieszczelne.  

Luke jak siedzę na uboczu i nie ma kto podglądać , no może poza jednym sąsiadem i to też nie wszystko zauważy.

Opublikowano (edytowane)

Luke ja tak samo tego nie rozumiem xD ja mieszkam na wybudowaniu to tego problemu nie mam ze ktoś chodzi i ogląda ale jest taki jeden co nawet jak nawoz kupi to zanim wstawi pod wiate to najpierw musi swoje przy plocie kolo drogi odstać :D Maszyny tak samo... Jak cis kupi to ustawione jak w komisie

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)

Wygląda jak lekko przerobiony most z , no właśnie, z czego, bo kształt jakby znany (wygląda na most z Robura, a przecież pisze, że nie, bo bla bla bla) ? Konstrukcja na takim krzyżaku sama z siebie nie jest zła, ale cena trochę zwala z nóg, do tego wspomaganie i koszt przekracza wartość C-360.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Mikruss napisał:

tylko taki 675 jest lepiej wykonany od ursusa 4514, ma lepszą hydraulikę, czesci łatwo dostepne i tanie, na pewno ergonomia lepsza i ciszej w kabinie jak w ursusie.

Ramzes moze ci Mojego 390 pogonie :D

Ile cenisz? Kurde gabarytowo już dużo wiekszy ?

Edytowane przez RAMZES9107
Opublikowano

Izydor pogadaj z moim sąsiadem. Dla niego sześćdziesiątka to 8my cud świata i kit że ma jakiegoś mfa 43 coś jak wszystko sześćdziesiątką robi

Opublikowano

C-360 ma tez swoje zalety, ale nie ma się co oszukiwać, są lepsze ciągniki w tej chwili dostępne. A ceny, jakie ludzie  wołaja za zadbane egzemplarze są niewspółmierne do rzeczywistej wartości, a już za 4x4 w szczególności.

Dołożenie 4x4, wspomagania, sensownej i cichej kabiny, wspomagania podnośnika, zewnętrznej pompy do hydrauliki - razem coś koło 20 tyś. Do tego wartość ciągnika i wychodzi 30. Za tyle można kupić ciągnik z większą ilością przełożeń, bez wyjącej skrzyni i zwolnic i o lepszych możliwościach, z oszczędniejszym silnikiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v