Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jaką linkę byście polecili do wyrywania małych drzewek z ziemi? Potrzebna mi jest jakaś wytrzymała aby to ciągnik się zagrzebał w ziemi jeśli nie da rady wyciągnąć a nie żeby linka pękła. Ciągnik ma 50KM, jedna stalowa linka już mi się zerwała gdy próbowałem wyrwać 2,5 metrowe drzewko o pniu 30cm.

Opublikowano

20 to juz kawal liny. Kiedys pytalem o linke, mam 12 i 14srednicy-jaki hak do nich, 3.5Twystarczy?
A agregat moze i ciekawie wyglada, ale czy zrobi cos woecej niz popodskakiwanie, jak bedzie sucho?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam 16mm x 5m. Poprzednia chyba 12 mm nie wytrzymała. Ciągnik 70km czasem siadał zakopany na 4 koła i nie pękła.

20mm stanowczo za gruba, bo nie będzie się zaciskać na cienkim drzewku

Pamiętaj aby linę zapinać wysoko - wówczas drzewka łatwo wychodzą. Drzewko zapięte np na 2 m wysokości wyciągnie np 30KM, a zapięte przy ziemi i 100KM może nie dać rady, a linka się zerwie.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Wstydziły by się k...a co niektórzy. Spalona kupe złomu chce sprzedac za 2700????? Chory na głowe i to widze wraz z opadami deszczu ich przybywa czyli deszcz resztki rozumu wypłukał...

A tak z innej beczki. Znalazłem chyba!! NASTĘPCĘ  DEUTZ FAHRA AGROLUXA SERIA 4E. Ciekawe kiedy u nas to pokaża może na Bednarach>>>???? Przecież Agroluxy im niezle szły to jest to chodliwa kasa dla koncernu majac w ofercie tansze ciagniki.. Oto link:

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-385-deluxe-nie-912-914-1014-case-mf-CID757-IDlvXly.html

Wersja importowa :D

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-ursus-912-stan-oceniam-na-bdb-sprawne-polbiegi-CID757-IDkp9jM.html

Niezla cena...

A co do tej d35 to za te pieniądze i jeszcze koncowka dyszla skrzywiona. Ludzie to naprawdę maja fantazje

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Na felgi od d47 wejdą nawet opony 11.00/20. Znajomy ma z tyłu 11.00/20 a z przodu 10.00/20, to były opony z tatry chyba

Opublikowano

Szanowni koledzy to co mi doradzacie kupić polski spaw -met ? faktycznie w opiniach ludzie wypowiadają się pozytywnie

spaw met robi naprawdę fajne i solidne ładowacze,jak dobrze pamiętam są na wzór stoll'a

Ile za taki ładowacz do 904 trzeba wyłożyć z Metalfachu? Ten rok się przetłukę starym, ale w nowym trzeba pomyśleć o czymś.

w zeszłym roku o udźwigu 1200kg kupiłem za 9900,-netto z wyposażenia to akumulator hydrauliczny i jeden multiloc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v