Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/renault-751-z-turem-dwusekcyjnym-z-holandii-filmik-jak-chodzi-CID757-IDddM4R.html

Kolega szuka ciągnika.Opłaca się takie coś? Warto jechać? Jak z częściami do takich sprzętów drogie bardzo? Ile mniej więcej kosztuje rejestracja ciągnika z zagranicy?

Wygląda niepozornie ale 10 lat nowszy zetor czy ursus mu do pięt nie dorasta w żadnej konkurencji, no może w zetorze więcej ludzi wejdzie do kabiny  :) Mocny podnośnik 3850kg , orbitrol, skrzynia 12x12 , oszczędny silnik, jak biegi wchodzą bez zgrzytów i nie wyskakują to kupujcie

Opublikowano

Wygląda niepozornie ale 10 lat nowszy zetor czy ursus mu do pięt nie dorasta w żadnej konkurencji, no może w zetorze więcej ludzi wejdzie do kabiny :) Mocny podnośnik 3850kg , orbitrol, skrzynia 12x12 , oszczędny silnik, jak biegi wchodzą bez zgrzytów i nie wyskakują to kupujcie

Dzięki ;) A podpowiedz jeszcze kolego jak jest z częściami w miarę dostępne nowe czy raczej ciężko i używki trzeba kupować?
Opublikowano

Silnik zrobisz w podobnych kosztach jak perkinsa o ile wał wyda szlif, czyli w 5 tys się zmieścisz z obróbką, pompa wtryskowa może być kosztowna w naprawie - jakieś 2.5tys pewnie ale to z wymianą głowicy na nową. Tych ciągników jest coraz więcej, dużo trafia się z przeznaczeniem na części, ceny spadają i to szybko

Opublikowano

Bo cena nie jest adekwatna dla wynalazku ;)  Gdyby takie przyczepy były na tandemie, lub jako normalne 2 osiowe w tej cenie, to długo by nie stały. Ale trzeba przyznać pomysł ciekawy, ciekawe jak one by sie zachowywały na dużych nierównościach?

Opublikowano (edytowane)

http://olx.pl/oferta/renault-751-z-turem-dwusekcyjnym-z-holandii-filmik-jak-chodzi-CID757-IDddM4R.html

Kolega szuka ciągnika.Opłaca się takie coś? Warto jechać? Jak z częściami do takich sprzętów drogie bardzo? Ile mniej więcej kosztuje rejestracja ciągnika z zagranicy?

Wygląda niepozornie ale 10 lat nowszy zetor czy ursus mu do pięt nie dorasta w żadnej konkurencji, no może w zetorze więcej ludzi wejdzie do kabiny  :) Mocny podnośnik 3850kg , orbitrol, skrzynia 12x12 , oszczędny silnik, jak biegi wchodzą bez zgrzytów i nie wyskakują to kupujcie  3850

Udźwig   3850-  to  w  wersji  z  siłownikami  wspomagającymi ,

327847621_4_644x461_renault-751-z-turem-

ja  tu  takich nie  widzę , więc jest  2 750 ,

wydatek  pompy  około  30 litrów , szału nie  ma  

Dzięki ;) A podpowiedz jeszcze kolego jak jest z częściami w miarę dostępne nowe czy raczej ciężko i używki trzeba kupować?

Silnik zrobisz w podobnych kosztach jak perkinsa o ile wał wyda szlif, czyli w 5 tys się zmieścisz z obróbką, pompa wtryskowa może być kosztowna w naprawie - jakieś 2.5tys pewnie ale to z wymianą głowicy na nową. Tych ciągników jest coraz więcej, dużo trafia się z przeznaczeniem na części, ceny spadają i to szybko

To prawie  40  letni  zabytek , jest  tego  coraz  więcej na  części  i  owszem , ale  dlatego że  nie opłaca  sie naprawiac, jak się  coś zepsuje .

Odpuść  sobie , byle  pierdoła  walnie i stoisz , i klniesz że  trza  szukać części  h$$ wie gdzie .

Zachodni  owszem , ale  nie  z takich lat 

izydor6280

W moich  stronach 1500 zł - 2000 zł 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

sprzedał, byłem rano i mówił że ktoś $$ na konto przelał i ma ją powieść

wyjechana na maksa, resor prosty, przedni wózek jakoś dziwnie patrzył, tył łatany i już zdążył popękać, jednym słowem tragedia

przy 3-4tys. mocno bym się zastanowił, ale nie za tyle, do tego papier 1200zł

Opublikowano

Lukbold ,przed kilkoma dniami założyłem temat w częściach zamiennych do ciągnikow      adresy sklepów internetowych,a tam jest kilka sprawdzonych,może jeszcze ktoś coś podpowie. A jeśli chodzi o cenę ,jeśli ktoś miał do czynienia tylko z ursusami ,to czapka się podniesie :D

Opublikowano

Przynajmniej ma coś wspólnego z fendtem a nie jak niektórzy ciapki i inne malują.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v