Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie taki ?

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A widziałeś tego fergusona z trzema rurami, po każdej na jeden gar????

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

No na tem filmie z traktorpullingu powyżej

Pokazalbym swojej, ale w sumie to nawet nie wiem gdzie szczotkę mamy

Pokaż jej to ogłoszenie i mimochodem rzuć tekst że bałagan w garażu się zrobił. 😁

Opublikowano

😊

59 minut temu, Agrest napisał:

Jak dla mnie gosć pokazał jaki to mezczyzna......w garażu,aucie czy tam w ciagniku u niego , pewnie aby nasr..

Zreszto ja uwazm ze samemu zawsze po danej robocie należy posprzątac.Lepiej żeby żona  wsystkiego nie sprzątała bo zbyt duzo może znalesć.......

Opublikowano
22 godziny temu, igor10246 napisał:

znam 2 co ma te farmery chyba po 80 km i klną na to niemiłosiernie kupili bo dobra cena i fajny był ale przez pierwsze 3 lata później się zaczęły psuć a części do tego znaleźć też ponoć ciężko , myślę że z polskich to czyt klepanych w polsce to chyba tylko Farmtrac i do sadu ten Kraft bo tak to ursus się sypie i może być taka sama akcja jak z farmerem a większość ludzi nie może sobie na to pozwolić a ci właściciele farmerów mówią teraż że pronara mogli wziąć to przynajmniej każdy mechanik by ogarnął a i komfort ten sam 

Wiele zależy od operatora.

Opublikowano

Te całe modernizacje są po to żeby napchać kieszenie producentom maszyn rolniczych ( gównie niemieckich) wystarczy popatrzeć na cennik Pronara 2002 przyczepa 12 ton ładowności full opcja za 15 tyś, dziś za odpowiednik 60 tyś 

• Thanks 1
Opublikowano

Tylko dolicz wzrost ceny stali, wynagrodzenia pracowników, vatu. Wiadomo, że to nie będzie 60, ale koszty wzrosły.

Opublikowano (edytowane)

Hmm to tak policzyć to ta przyczepa pronara ma stałą cenę🤔

2002 rok koszt jej 15000 zł . praca spawacza 1000 zł =15 m-cy jego wypłat

2019 rok koszt jej 60000 zł , praca spawacza 4000zł = 15 m-cy jego wypłat 😃

Teraz doliczyć dopłaty których nie było w 2002 r na samą ziemię i że w 2002 roku zboże sypało 3 t/ha a teraz 8 t/ha to i wychodzi że przy tej samej powierzchni hektarów ta przyczepa będzie tez tyle samo kosztować 🤔

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano (edytowane)

Panowie mój kolega szuka massey fergusona 3060/3050 2wd jeśli ktoś ma namiary na taki w dobrym stanie to proszę o kontakt bo w okolicy nie ma nic interesującego i ogólnie na internetach też jest ciężko coś znaleźć. 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

to chyba ta 2 kl tylko na papierku,bo u nas 4-5 kl i jak nie ma takiej suszy jak ostatnie 2 lata to te 4,5-5 t to wszyscy wyciągają bez 10 grzybówek i 10 skracań i oprysków bioturbosuperglon mega plon

5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tak samo jak mówią że na 1 czy 2 klasie sypie 10 ton przy słabym nawożeniu. Rodzice mają trochę 2 klasy to trzeba nie wiadomo co robić aby te 6 ton było. A tak to wszędzie średnio 5 ton

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v