Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

eee no , z tymi kamieniami to przesadziłeś że wstyd ;)

...a co uważasz,że rzucanie kamieniami w ludzi to powód do dumy ?

5 godzin temu, PRIMO napisał:

To,że rynek się załamał nie oznacza iż ktoś ma bydło za darmo rozdawać. Jałówk nie brzydka i zapewne warta więcej niż te marne 3 tyś. nie mówiąc już o tym, że do tej pory koszty jek utrzymania były większe. 

1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Ale długi post. Jak żyję to takiego na AF nie widziałem. 😂

Myślałem, że mi telefon padł 😨

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

a skąd takie powiedzenie z tymi kamieniami ? puki co nikt w gejów  nie rzuca tymi kamieniami  , w przeciwienstwie srodowisk LGBT i ich zaczepek do  ludzi mających odmienne zdanie o pedałach bo dziewczynki są super .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, extrabyk napisał:

To,że rynek się załamał nie oznacza iż ktoś ma bydło za darmo rozdawać. Jałówk nie brzydka i zapewne warta więcej niż te marne 3 tyś. nie mówiąc już o tym, że do tej pory koszty jek utrzymania były większe. 

To nie załapałeś się wcześniej bo cena była nie czterocyfrowa tylko pięciocyfrowa. 

Opublikowano

Ja krótko po Twoim poście zajrzałem i cena była normalna, więc mnie zdziwiło o co Ci chodzi.

Opublikowano

Pytanie mam - pas do bizona  - z lewej strony potrójny górny 3hb 2940 i dolny 3hb 3000, w katalogu mają po oznaczeniu liczbowym BP - co oznacza ten symbol BP? Kupiłem górny Sanok - pasuje. Kupiłem dolny SKF, z fabrycznymi oznaczeniami i z namazanym w sklepie 3hb 3000, czyli ze niby odpowiednik. Założyłem, a tu heder nie rusza, pas jest dużo za luźny po napieciu. Zdjelismy go, przyłożyliśmy do starego a ten nowy jest wyraźnie wiekszy. Po zmierzeniu po zewnętrznej krawędzi stary ma ok 302cm, a nowy 307. Co jest grane, źle opisali w sklepie, czy co się mogło wydarzyć?

Opublikowano

@Agrest

Już sporo razy o tym pisalem - bardzo słabo u mnie z usługami. Wiem, że własny kombajn nie ma żadnego ekonomicznego uzasadnienia na taki areał, ale naprawdę miałem już dosc jeżdżenia co roku i proszenia się, żeby ktoś łaskawie przyjechał i mi skosil. Wiecznie tylko- a to u siebie nie skosil, a to jak skosi to zobaczy, a to akurat mu się zepsuł, a to ma słaba oponę, a to 10km nie chce jechać i tak w kółko. Chyba 3lata temu objechałem 9, albo 12 pobliskich kombajnów i wszyscy odmówili. Jakby nie to, że u znajomego obszarnika się szybciej wyrobili i podesłał mi jeden kombajn, to chyba bym kosa musiał kosić. 

U tego samego obszarnika zmienił się zarządca, czy uj wie kto tam kim jest, i rozmawiałem ostatnio z jego pracownikami, bo te same kombajny przyjezdzaja do nich na usługi. Myślałem, że sobie to chwala, ale pracownicy mowili, że też wiecznie coś się tam pierniczy, czasem więcej stoją jak kosza. 3johny chyba 2066/4(?).

Innym razem przyjechał sąsiad - więcej za kombajnem zostało jak w zbiorniku, potem wujek - dziura i więcej się sypało pod kombajn jak do zbiornika, to inny sąsiad i mi wmawia, że jak rozgarne słomę to paręnaście ziarenek na kwadracie 30cm x 30cm to nie dużo. 

Rzygam usługami, rzygam własnym kombajnem. Jakbym miał żyć z tej ziemi, to chyba bym juz się dawno psychicznie wykończył.

Opublikowano

Też masz rację. U mnie też powoli robi się ciężko z usługą, choć jest jeszcze SKR. W tym roku kombajn dojechał 25 km do mnie. 

Opublikowano (edytowane)

dla tych powodów co podal @daron64 kupiłem kombajn, ostatni rok jaki nie miałem kombajnu przelał czarę goryczy-pole w prostokącie na nim  pszenica powierzchnia 1,19ha a mocarny bizon kosił to 2h 40min po 300 za h.Powiedziałem sobie koniec i Pani swej powiedziałem chociażby było tak ,że będziemy jedli tynk ze ścian to ja kupuje kombajn

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bizon ma słabą wydajność a jak w tym roku słoma duża, ja myślę ze 1,40minut średnio hektar się kosi.On był projektowany jak zboża ludzie zbierali 3t z ha w latach 70.

2 lata już sprzedaje.

https://www.olx.pl/oferta/czyszczalnia-do-ziarna-wialnia-do-zboza-CID757-IDnhP1M.html#f5e8118477

Bratolinka spawaj, mało blachy a jakie drogie.

https://vi-agro.pl/separatory-do-zboza-3-5-t-h.html

ciekawy tur

ChomikImage.aspx?e=ja0F2MsMsTElu66zeFnR5

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Ja krótko po Twoim poście zajrzałem i cena była normalna, więc mnie zdziwiło o co Ci chodzi.

Źle że nie zrobiłem zrzutu ekranu.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Większość około 2013r czyli sprzęty po PROWie - widać jak ludzie wykorzystują sprzęt....

Czyli wyszukuje na olx np. i później tym handluje? Mi przyszło do głowy że może kombinuje z licznikami ale widać że nie zniszczone te ciągniki więc może tak być jak mówisz. 

Opublikowano

Sprząta oferty z ciągnikami po prow.  Niektóre oferty wiszą max godzinę. Kiedyś mnie ubiegł w kupnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v