Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, MF675ursus napisał:

Widziałeś jak wygląda obornik świński, a jak bydlęcy? Szczególnie bydlęcy z głębokiej ściółki? Spróbuj taki równomiernie rozrzucić "rogami łosia"

Spoko widziałem już wiele gówien-nawet niedżwiedzie udało mi się widzieć,nie każda maszyna jest do wszystkiego ,bo jak jest do wszystkiego to jest do niczego,ja miałem łosia i dla mnie był o niebo lepszy od podwójnych z tymi gównianymi kątownikami naspawanymi  na adapterach

Opublikowano
3 godziny temu, pawel885 napisał:

I na co to komu, oddawać pszenicę 150zł taniej jak na północy.... 

Nie styrany bizon na moje oko, jak ktoś ma poPGRowskiego strucla to nawet bym się nie zastanawiał nad wymianą.... https://www.olx.pl/oferta/bizon-super-zo50-z-finlandii-CID757-IDAleGZ.html#12a4037761

To chyba Ty nie umiesz sprzedawać  i oddajesz taniej, ja sprzedaję zboże po normalnej cenie jak wszędzie, wystarczy mieć ilości tirowe

Opublikowano
7 godzin temu, pawel885 napisał:

Ja jestem bardziej z północy ale naczytałem się żali jak to południe jest okradane przez pośredników bo do portów daleko.... No to pochwal się po ile macie teraz pszenicę?

Ja jakoś nie widziałem żeby ktoś z południa płakał, a co do ceny to za pszenicę u mnie w okolicy to tak 650-700 płacą bez problemu. Ja nie mam pszenicy bo wolę siać na moich ziemiach żyto ale kumpel z wioski obok sprzedał pszenicę prosto z pola za 700

Opublikowano

jestem ciekaw gdzie dostał po 700? cena realna to konsumpcja 640 a pasza 580 netto. Zyto gdzie sprzedajesz? ja mam problem ze zbytem, bo gestość 66 i kapka nie chce

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Pajej napisał:

jestem ciekaw gdzie dostał po 700? cena realna to konsumpcja 640 a pasza 580 netto. Zyto gdzie sprzedajesz? ja mam problem ze zbytem, bo gestość 66 i kapka nie chce

Nie zapominaj że moje okolice to duże fermy drobiarskie, 30t po 700 sprzedał zresztą jak co roku sprzedaje na kurnik. Ja jeszcze żyta nie sprzedawałem, wszystko na kupie narazie czeka

Opublikowano

Stan umysłu. Myślą że ten nieudany hit inżynierii z PRLu zawsze będzie warty krocie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Ja po 70 sprzedaję w workach dla tych, co mają po 10-20 kurek i gołębie. W skupie na razie takiej ceny nie ma

Nie to że coś, ale w takim przypadku to mogę powiedzieć że u nas pszenica po 1000/t, po tyle właśnie brat sprzedaje w Warszawie pszenicę gołębiarzom, na kilogramy co prawda, ale jak dobry dzień to i 100kg rozkiluje

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie to że coś, ale w takim przypadku to mogę powiedzieć że u nas pszenica po 1000/t, po tyle właśnie brat sprzedaje w Warszawie pszenicę gołębiarzom, na kilogramy co prawda, ale jak dobry dzień to i 100kg rozkiluje

Gołębiarze to super odbiorcy-ich pasja coraz bardziej opanowuje rynek..Sam z kilkoma współpracuje.....

• Like 1
Opublikowano

www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-nawozu-wapna-rcw-piast-rcw-3-CID757-IDAYNeO.html#3a8e533c28;promoted 

jak dokładnie nazywa się ten model  mam taki sam i szukam do niego trybów ale jak tu szukać jak się nie wie jaki to model a konkretnie chodzi mi o te koła zębate widoczne na ostatnim zdjęciu 

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

W przypadku brata to akurat tylko dodatek, i tak z warzywami jeździ na Warszawę na detal, więc jeśli tylko ma miejsce na busie to zawsze parę worków dla nich bierze

😊

W większosci pewnie to jest dodatek.W sumie może kiedyś i gołębiarz 2 tony owsa zabierze czy tam 4 t pszenicy

• Like 1
Opublikowano

dzięki 

a może wiecie jakie jest przełożenie na przekładni w rozsiewaczach napędzanych na wom  mam kilka przekładni w garażu i może lepiej by było przerobić ją na napęd z wom

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v