Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik7343 napisał:

i tu kompromisem jest "supermoto" tzn cross na kołach ulicznych

Supermoto to słaby kompromis bo na tych kołach na szutrówkach czy polnej drodze daleko nie zajedziesz...

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, extrabyk napisał:

Supermoto to słaby kompromis bo na tych kołach na szutrówkach czy polnej drodze daleko nie zajedziesz...

gorzej ale też idzie jezdzić a jak chcesz w cięższy teren i na ulice to najlepiej enduro

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Za każdym razem jak dostajemy nowe auto w pracy stwierdzamy że jednak te poprzednie nie było takie złe, co raz gorsze te samochody, przynajmniej te wersje dostawcze dla firm, w leasing. Ciekawe co bedzie za miesiąc, dwa bo mamy peugeota oddawać

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Bo wszyscy o takie modele pytali , już się przejadły małe silniczki z dużą mocą co nie wytrzymuje 5 lat eksploatacji bez remontu

moze i 4 cyl moc mają ale brak im siły , mam nowego 100 KM i 407 Nm przy 1500 i stary ciągnik 110 KM i tylko  379 Nm przy 1400 . Ten nowy ma 3,4 i 4 cyl , a stary 5,8 l i 6 cyl.

I jak wiadomo stary to bestia 😂 przy nowym oprócz silnika to i wagowo i wymiarowo . Ale pomijając to nowy z nie uruchomi kosiarki 2,6 m na 540 E -zdycha odrazu , stary żaden problem. W orce to samo pod obciążeniem stary postęka zakopci ale jedzie a nowy jak w glinę wjedzie to idzie idzie i raptem zgasł 

• Like 1
Opublikowano

Pamiętacie jak Premierunio mówił o elektrycznych autobusach i traktorach z Ursusa kiedy się śmiałem że chyba aku na przyczepie będzie woził?

Z tej elektryki  zostało tylko to że nikt firmy nie chce bo może kopnąć taka jest elektryczna

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Holland wraca do starych modeli 👌 6 cyl. 135km

IMG_20190620_111258.jpg

Naprodukowali gniotów , mocy brakuje , naprawy często bo przeciążony , teraz trzeba wymieniać na 6 garowe .

Opublikowano

Najlepsze ursusy 1614, a jaki dźwięk piękny, niemal jak amerykański v8

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

NH przy sadzarce  ma cały czas 100% obciążenia chleje jak czołg no i silnik też na pewno swoje dostaje

Po to jest ciągnik żeby pracował pod obciążeniem.

Jak mi znajomy wmawiał że rotacyjną to wystarczy rozbujać a potem sama lekko idzie to go wyśmiałem i powiedziałem niech wyłączy wałek podczas koszenia i zobaczymy jak daleko ujedzie :D

Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Po to jest ciągnik żeby pracował pod obciążeniem.

Jak mi znajomy wmawiał że rotacyjną to wystarczy rozbujać a potem sama lekko idzie to go wyśmiałem i powiedziałem niech wyłączy wałek podczas koszenia i zobaczymy jak daleko ujedzie :D

No bo idzie lekko ;) sąsiad 3p jakiś czas ciągał rotacyjna 210cm , najgorzej było rozbujać bo potrafiła nawet ciągnik zadusić ale jak już weszła na obroty to spokojnie ciągnik dawał radę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v