Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

a ja wam powiem że jeszcze zaręczony nie jestem ale z dziewczyną planuje a teścia to mam chyba najbardziej przerywane bo to psycholog. 

temat drugi, widział ktoś na żywo podobny zestaw, jak to idzie, mocno w pier... dostaje czy jakoś idzie bo myślałem nad jakimś zestawem ok 80-90 km z takimi kosiarkami ew bębnowymi bo łąki mokre i I'm mniej przejazdów tym lepiej a areał cały czas rośnie 

koło mnie kosi podobny zestaw, tyle że kosiarki polskie, i ciągnik to MTZ 82

Opublikowano
Dnia 3.06.2019 o 08:39, bratrolnika napisał:

kurffa, zakładaj nową i nie marudź, bo wiem że jest dobra, starą to zostaw niech leży tam gdzie leżała

a jak nie to ładuj ją w paczkę i odsyłaj, kasę oddam

a jak nie to pojadę do ciebie i ci pomogę ją napiąć żeby było dobrze😋

Nie słuchałeś - mam założona, tylko tyle, co sam dałem rady naciągnąć, to nawet zaczep z ziemi nie dygnal. Teraz byłem popatrzeć, to niby jeszcze trochę można ją rozciągnąć jakbym mocowania skrócił, ale to muszę poczekać aż sąsiad będzie miał chwilę.

Dnia 3.06.2019 o 09:49, PRIMO napisał:

Zapytaj się wprost małżonki po co cię wybrała. 

Żebyś się przypadkiem prawdy nie dowiedział ...byliśmy niedawno na weselu znajomych - młodzi, piekni ohh i ahh. Moja mi ostatnio mówiła, że gdzieś tam na piwie były z koleżankami i min panna młoda była, to po pijaku coś mówiła "a myslisz, że jakby to z miłości było to akurat za niego bym wychodzila?"

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Nie słuchałeś - mam założona, tylko tyle, co sam dałem rady naciągnąć, to nawet zaczep z ziemi nie dygnal. Teraz byłem popatrzeć, to niby jeszcze trochę można ją rozciągnąć jakbym mocowania skrócił, ale to muszę poczekać aż sąsiad będzie miał chwilę.

ale pisałeś że w razie czego to starą założysz😎

Opublikowano

Zrobiłem ucho przy ramię przyczepy, dyszel podniosłem do góry pionowo, zaczepiłem sprężynę z jednej strony na ucho, "rozkręciłem" sprężynę, z drugiej strony ucho było, zrobiłem tylko przedłużkę z łańcucha, naciagnalem sprężynę ile dałem radę i zalozylem łańcuch na ucho, opuściłem dyszel, skręciłem sprężynę na maksa. Dyszel leży na ziemi. Z jednej strony zostało jeszcze.gwintu, ale więcej nienskrece, bo z drugiej strony juz się skończył. Musiałbym kogoś do pomocy i rozciągnąć bardziej sprężynę przy naciąganiu to wtedy łańcuch mógłbym skrócić.

Na starej sprężynie, to tylko dyszel do góry, sprężyna z jednej strony za ucho, z drugiej łańcuch za sprężynę i za ucho, dyszel w dół - za wysoko, albo za nisko - dyszel do góry i na łańcuchu oczko w tą albo w tamtą i było ok.

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

A tura na ciągniku masz? Może turem sprężynę naciągnąć lub przyczepę podklinować a ciągnikiem ją naciągnąć ☺

nie ma tura to pasem też naciągnie

• Like 1
Opublikowano

są droższe-nawet te w podstawowej wersji, ciekawe ile kosztuje u niego taka z homologacją

a i jeszcze jedno-jemu też ukradli zdjęcie, ten sam typ co mi, bo ta zielona skorupa była u niego na aukcji

EDIT: i jeszcze jedno, nie umie zrobić normalnego otwierania burty górne+dolne, albo tradycyjne, albo dolne-bez możliwości otworzenia górą-przynajmniej przy tych mniejszych

• Like 1
Opublikowano

Mnie bardziej zaciekawiły te torebki na ramionach . :D Tam same baby ?

Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/kosiarka-rotacyjna-famarol-slupsk-1-65-cm-oryginal-CID757-IDA3qjy.html#c91d7b77fb

Nie ma ktoś takiej rotacyjne famarolki jakiejś mało używanej do sprzedania?

za tą cenę to ja w grene kupowałem nówke miotk z 042 I daje radę podziurach już ze 100ha skosiła I nie narzekam, raz maczugę wymieniałem bo władowali mi w łąkę słupek pasu drogowego a roboty cała maczuga 250zł I 2 godzi y roboty dla średnio ogarnę tego mechanika

Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Mnie bardziej zaciekawiły te torebki na ramionach . :D Tam same baby ?

Impreza integracyjna listonoszy. Taka pier.. a moda.

Opublikowano
Dnia 2.06.2019 o 17:53, soltys48 napisał:

fajne , jaki ma rozstaw zębów ?

5 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/kosiarka-rotacyjna-famarol-slupsk-1-65-cm-oryginal-CID757-IDA3qjy.html#c91d7b77fb

Nie ma ktoś takiej rotacyjne famarolki jakiejś mało używanej do sprzedania?

nasza rok młodsza ale w gorszym stanie. do tego brakuje tej szarej blachy pod spodem co zamocowana pod ramą i paskami

jakby kto tyle dał to bym oddał , na razie zbieram pieniążki na remont bo trzeba niemało a wszystko wyqrwione na zicher

9 godzin temu, bratrolnika napisał:

ciekawe ile kosztuje u niego taka z homologacją

bardziej ciekawi jak jest z możliwością rejestracji przyczep SAM w innych krajach UE i spoza i jakie to koszty wraz z przetłumaczeniem , znajomy z eldorado kiedys napomknął o procederze rejestracji przyczepek  samochodowych na ukrainie że dokumenty w PL po przetłumaczeniu do samochodowego SAMa kosztują ok 300zł 

4 godziny temu, Wiesi0 napisał:

A o tym nie wiem co myśleć.

tego to i ja nie ogarniam , z komentow na yt też nic nie wynika

Dnia 3.06.2019 o 07:37, Bananek napisał:

niby wygrany, a tak na prawde przegrany...

bo jak się ma szczęście "w kartach" to się nie ma w miłości , tylko czemu przez to wciąż nie jestem milionerem 

Dnia 3.06.2019 o 22:50, Wiesi0 napisał:

Mam trochę maszyn krone i czym się różnią od innych, tym ze są robione nie byle z kawałka metalu tylko z odpowiednio dobranych stopów i odpowiednio ulepszanych w procesie produkcji.Dzięki temu są leekie, wytrzymałe, i nie łapią luzów na tulejkach a ogólnie nawet jak maszyna jest zdziachana i tak działa beż zarzutów.

znajomy ma easycut320 i się telepie na wszystkie strony takie luzy sie powyrabiały że szok i niedowierzanie 

Dnia 3.06.2019 o 08:58, Belaruss820 napisał:

Teraz właśnie jest ten najgorszy okres od sianokosów aż do żniw bo wtedy ka i cha lecą na okrągło 😀

a niech lecą , im szybciej zachrypniecie tym szybciej będzie spokój

Dnia 3.06.2019 o 07:17, Belaruss820 napisał:

Gospodarstwo na żonę,teściowa pracuje więc jest lux,teść chce trzymać łapę nad wszystkim a już na emeryturze. Żona bardziej za teściem bo przy rozpoczęciu kłótni z jego winy to ona mówi że ja mu daje powody chociaż to on zawinił. Mają jeszcze druga córkę która siedzi w mieście ale pieniądze do tej pory jej przelewa na konto, ale weź się odezwij to tragedia, ja dopłat czy za bydło kasy nie widzę,tyle co zarobiłem jak pracowałem czy ostatnio w tv wygrałem to moje

życie pisze różne scenariusze i między innymi przed takimi próbuję sie chronić swoja samotnością , w czym tam wygrałeś ? link do odcinka na vod.tvp mozna prosić na pw

Dnia 3.06.2019 o 07:45, Wiesi0 napisał:

Współczuje,parobka sobie znaleźli w moich stronach też tak jest,ależ te ludzie są chytrzy,idź do pracy.

Ale z tego wszystkiego dobre jest to ze nikt ze sobą majątku do grobu nie zabierze,zostanie dla dzieci i to co wypracujesz.

zalezy kogo pierwszego ta "wojna "wykończy i czy przypadkiem wypracowane przez niektórych osiagnięcia nie pójdą na zmarnowanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v