Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Współczuje,parobka sobie znaleźli w moich stronach też tak jest,ależ te ludzie są chytrzy,idź do pracy.

Ale z tego wszystkiego dobre jest to ze nikt ze sobą majątku do grobu nie zabierze,zostanie dla dzieci i to co wypracujesz.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Gospodarstwo na żonę,teściowa pracuje więc jest lux,teść chce trzymać łapę nad wszystkim a już na emeryturze. Żona bardziej za teściem bo przy rozpoczęciu kłótni z jego winy to ona mówi że ja mu daje powody chociaż to on zawinił. Mają jeszcze druga córkę która siedzi w mieście ale pieniądze do tej pory jej przelewa na konto, ale weź się odezwij to tragedia, ja dopłat czy za bydło kasy nie widzę,tyle co zarobiłem jak pracowałem czy ostatnio w tv wygrałem to moje 😀

I ty jeszcze tam jesteś ? O.o 

Zawijaj manatki i niech sami zapie*****ą a żona jak będzie miała odrobinę oleju w głowie to pójdzie za tobą. 

Opublikowano (edytowane)

Ciężko będziesz miał jak się niezaczniesz stawiać teściowi.Weź geodete odmierz teściowi te 30 ar i powiedz że tak jest w Akcie Notarialnym i tam się może rządzić. 

Moja powiedziała że mamusi nie zostawi bo reszta poszła na swoje. Niema dnia żebym się z teściową nie wojował tylko tyle że rękę na kasie to ja trzymam. Teście mają swoje tunele ale całą inwestycje robię ja czyli nasiona torfy nawozy a oni czysty pieniądz biorą. Gdyby nie teścio to bym miał w d*pie ich tunele ale szkoda mi go i na niego niemogę nawet jednej złej literki powiedzieć. 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie posta
Opublikowano
39 minut temu, Wiesi0 napisał:

Współczuje,parobka sobie znaleźli w moich stronach też tak jest,ależ te ludzie są chytrzy,idź do pracy.

Ale z tego wszystkiego dobre jest to ze nikt ze sobą majątku do grobu nie zabierze,zostanie dla dzieci i to co wypracujesz.

pójdzie do pracy to i tak mu żona kase zabierze a jeszcze po pracy będzie musiał "pomagać" do nocy i się chłop szybko wykończy  

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Gospodarstwo na żonę,teściowa pracuje więc jest lux,teść chce trzymać łapę nad wszystkim a już na emeryturze. Żona bardziej za teściem bo przy rozpoczęciu kłótni z jego winy to ona mówi że ja mu daje powody chociaż to on zawinił. Mają jeszcze druga córkę która siedzi w mieście ale pieniądze do tej pory jej przelewa na konto, ale weź się odezwij to tragedia, ja dopłat czy za bydło kasy nie widzę,tyle co zarobiłem jak pracowałem czy ostatnio w tv wygrałem to moje 😀

Ty lubisz być poniżany?

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

I po co tak się szarpać ? Na zaczepie przyspawać ucho przy śrubie ucho żeby zahaczyć sprężynę, śrubę z metra i kluczem dokręcasz nakrętkę i sprężyna się napina 

ta ode mnie sprężyna to ma kocówki z gwintem na śrubie rzymskiej, ale jest grubo nawinięta i trzeba się postarać żeby ją naciągnąć, ale to się odwdzięczy tym że po 7 latach nawet 0,5cm się nie uciągnie

3 godziny temu, daron64 napisał:

Poprobuje i dam znać. Najwyżej założę jeszcze druga, bo stara jedna znalazłem. 

:)

kurffa, zakładaj nową i nie marudź, bo wiem że jest dobra, starą to zostaw niech leży tam gdzie leżała

a jak nie to ładuj ją w paczkę i odsyłaj, kasę oddam

a jak nie to pojadę do ciebie i ci pomogę ją napiąć żeby było dobrze😋

• Haha 1
Opublikowano

Żona nie chce ojca zostawić samego,nie raz się o to kłóciliśmy. On to człowiek starej daty, jak pracowałem to skarżył się że nie daje rady,ma kawałek płuca wyciętego to kondycji nie ma,ale jak już przyszedłem robić w domu to nie skarży się i nie prosi o pomoc mnie,tylko żonie nagada a potem jak ja nie chcę robić to już jestem ten zły,ale ja się tak łatwo nie poddaje,posadziłem sobie 4 ary czosnku,liczę że będę z tego miał pieniądz i zobaczy😀tak jak już pisał ktoś wyżej, że majątku ze sobą nie zabierze, dokładnie. Teraz właśnie jest ten najgorszy okres od sianokosów aż do żniw bo wtedy ka i cha lecą na okrągło 😀

Opublikowano
45 minut temu, Belaruss820 napisał:

Żona nie chce ojca zostawić samego,nie raz się o to kłóciliśmy. On to człowiek starej daty, jak pracowałem to skarżył się że nie daje rady,ma kawałek płuca wyciętego to kondycji nie ma,ale jak już przyszedłem robić w domu to nie skarży się i nie prosi o pomoc mnie,tylko żonie nagada a potem jak ja nie chcę robić to już jestem ten zły,ale ja się tak łatwo nie poddaje,posadziłem sobie 4 ary czosnku,liczę że będę z tego miał pieniądz i zobaczy😀tak jak już pisał ktoś wyżej, że majątku ze sobą nie zabierze, dokładnie. Teraz właśnie jest ten najgorszy okres od sianokosów aż do żniw bo wtedy ka i cha lecą na okrągło 😀

Z tego co piszesz to twoja żona szukała bardziej parobka niż toważysza na całe życie. 

Zapytaj się wprost małżonki po co cię wybrała. 

Opublikowano

i myślisz że prawdę powie ? heh ... skoro spełnia swoje zadanie to pewnie nie ma zamiaru go wymieniać :P

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Pewnie najlepiej by ich było sprzedać na alledrogo😃

tylko pewnie by jeszcze trzeba było dopłacić

Opublikowano

no Sławek .za jakieś 10-15 lat Ty na OLV będziesz wystawiony z dopłatą od swojego dziecka to nie cwaniakuj,bo jak zobaczysz że chce dopłacić z 50 tyś to ci szczena opadnie że aż tak chce się ciebie pozbyć  ;-)))

Opublikowano (edytowane)

ze starymi tak jest jak jest duża różnica wieku a mój ociec i mojej zony mógł by być dla nas dziadkiem mają po 80 lat.

A na starość każdy łapie zajoba i chvj z tym do młodzieży świat należy przecież.

A jeden nieboszczyk kiedyś jak żył powiedział ze młodzi zawsze sobie poradzą i niema co się rodzicom martwić.I miał racje.

Ktoś tam wcześniej pisał o oczach ze jak ktoś spojrzy to się zaraz coś popsuje.

Tak to  prawda ale to działa tylko na tych co w to wierzą.Bo to wszystko pochodzi od szatana,jak w to wierzysz to tak będzie bo mu dajesz przyzwolenie, żeby zadziałał.A jak to olewasz szczerze to nic się nie stanie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a ja wam powiem że jeszcze zaręczony nie jestem ale z dziewczyną planuje a teścia to mam chyba najbardziej przerywane bo to psycholog. 

temat drugi, widział ktoś na żywo podobny zestaw, jak to idzie, mocno w pier... dostaje czy jakoś idzie bo myślałem nad jakimś zestawem ok 80-90 km z takimi kosiarkami ew bębnowymi bo łąki mokre i I'm mniej przejazdów tym lepiej a areał cały czas rośnie 

Opublikowano (edytowane)

Mam trochę maszyn krone i czym się różnią od innych, tym ze są robione nie byle z kawałka metalu tylko z odpowiednio dobranych stopów i odpowiednio ulepszanych w procesie produkcji.Dzięki temu są leekie, wytrzymałe, i nie łapią luzów na tulejkach a ogólnie nawet jak maszyna jest zdziachana i tak działa beż zarzutów.

Pottinger już to nie to, ale też dobre.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

zapamiętajcie, że stary człowiek jest gorszy niż dziecko, bo dziecku wytłumaczysz a staremu nie (oby z nami tak nie było :)

Edytowane przez nie
Opublikowano

już jesteście tacy sami,bo wszyscy wiedzą jaki się człowiek robi na starość więc czemu się dziwią ? dziecku by się wytłumaczyło ale dorośli wiedzą że tak jest i tak nie umieją  się z tym pogodzić i szanować MIMO WSZYSTKO

Opublikowano
7 godzin temu, slawek74 napisał:

Mam syna o rok młodszego od Rolnik7343 i jeszcze ani on ani ja nie słyszeliśmy przekleństwa w swoim kierunku ani wogóle ja swojego ojca też nie sprzedałem

Jak bym ci nagrał "rozmowę" to by ci szczena opadła 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v