Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Bartek933 napisał:

Tu mam zgrabiarke po 3sezonach więc w miarę pewną, zresztą jutro jadę po odbiór

Ja duzo wlasnie Polskich widzialem do sprzedania i w ogloszeniu pisalo po3-4sezonach do naprawy. Twoj wybor niech dlugo sluzy.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, AdeXZet napisał:

przecież podałeś sprzedawce, jeżeli szukasz do innego ciągnika to zadzwoń porozmawiaj na pewno dorobi na zamówienie 

Są na pewno tylko trzeba poszukać,widziałem nie raz na wystawach,na kule i nie tylko do każdego ciągnika.CHYBA TANIE NIE BYŁO.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

https://www.hurtopony.pl/Mitas-7.50-16-TF-01-6-id-MIRD160E750061TF0.html Czy takie opony bez problemu założę sam na oryginalną felgę i czy dętka taka sama jak do 6.00?

Opublikowano

W życiu żadne bezdętkowe wystarczy że delikatnie gdzieś najedziesz i od razu nie masz powietrza, w pługu musiałem zakładać dętke bo szło się wkur*ić, tym bardziej że są to na przód, na napędowych jak najbardziej bezdętkowe

• Like 1
Opublikowano

Każdy kupuje co chce a w prost przeciwnie tylko z dętkami miałem problem a to w środku opony są takie górki w kształcie jodełki żeby dętka się lepiej trzymała które przezczypują dętkę a to dętki teraz wszystkie cienkie i przepuszczają powietrze a ogólnie wszystkie się przyszczypują a to miedzy felgą a oponą, mam około 100kół w gospodarstwie więc mam pojecie ale niech każdy robi jak chce i uważa.

Opublikowano

nigdy wczesniej sie nad tym nie zastanawialem, ale tak zliczylem na szybko i tez prawie 100 kol pompowanych naliczylem w gospodarstwie. az sie sam zdziwilem. to nie sa tylko traktory.

Opublikowano
37 minut temu, Mich9 napisał:

W życiu żadne bezdętkowe wystarczy że delikatnie gdzieś najedziesz i od razu nie masz powietrza, w pługu musiałem zakładać dętke bo szło się wkur*ić, tym bardziej że są to na przód, na napędowych jak najbardziej bezdętkowe

co ja się na wk... z bezdętkowymi w pronarce  pare dni w zime bez dopompowania i flak założyłem dętki i spokój 

Opublikowano (edytowane)

nawet więcej mam tych kół,a przyczepy,rozrzutniki,samochody koła na zimę mam oddzielnie,przewracarki,beczka,wóz, dwukółka do ciągnika do samochodu,laweta.kombajn i wiele innych.

6 minut temu, szczypka napisał:

co ja się na wk... z bezdętkowymi w pronarce  pare dni w zime bez dopompowania i flak założyłem dętki i spokój 

było przesmarować smarem do opon lub smarem silikonowym i napompować, czasem tak bywa ale czasem,zdarza się ze opona stara twarda i te w środku takie paski szczypią a bieżnik duży to tylko nałożyć 2 dętkę na to bo spiłować tych wzmocnień nie można, ursusy 3512 mają takie felerne opony na tyle.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

były przeklejane ale guzik pomogło w fabryce ładują najtańsze opony i takie są skutki

Opublikowano

Może być bo miałem kupować pronara i tam koła nalewki i kupiłem coś innego.

Opublikowano (edytowane)

Folenka jak nie potrafisz to zajedz do ślusarza i ci dorobi. Ja mam Explorera 90 tez dorabialem ale teraz nie mam czasu żeby Ci na juz ulepic 

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano
23 godziny temu, Folenka napisał:

Podałaś... Akurat sprzedawca ma inne wymiary zaczepu i nie wie czy będzie miał materiał żeby na już zrobić zaczep w innych wymiarach. A pytam, bo może ktoś kupował od kogoś, kto ma "gotowce" na przykład?

Przepraszam koleżankę ale nie spojrzałem na nick 

Opublikowano
37 minut temu, Rolnik7343 napisał:

ma ktoś zgrabiarkę na takich prostych palcach ? jak to grabi ? czy lepiej szukać na wygiętych palcach ?
https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-stoll-r-335-kuhn-pottinger-krone-claas-CID757-IDzWyQ1.html#053b733714

Ja mam takie w 1405 i jestem zadowolony. Za szybko jednak nie popędzi, bo w 80ce brakuje odpowiedniego biegu. Trzeba trzymać odpowiednie obroty na wom.  Ta z ogłoszenia ma już mocno przydarte końcówki. Ogólnie stoll ma słabe, delikatne ramiona i trzeba patrzeć czy nie są powyginane na łączeniu.

Opublikowano

Ja mam na myśli szeregową, ale karuzele ma takie same jak ta z linku. Tam gdzie ramiona się wkłada w połowie rury i zabezpiecza zawleczką. W tym miejscu ta rurka z podkładką potrafi się zgiąć jak ktoś nie dbał. 80ką na 2II jak dam wyższe obroty to jedzie za szybko i dlatego na I 4 w dobrej trawie. W słabszej na II 2 da radę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v