Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, Ursus932 napisał:

Widzę że blisko mnie ta oś jakieś 35 km 

Od mnie niestety trochę dalej, ale jeszcze nie tak daleko żeby nie opłacało się jechać. Ale jak nic się bliżej nie trafi to trzeba będzie wsiąść w samochód i jechać

11 godzin temu, Tomasz78 napisał:

według mnie to to samo ,

bratrolnika  co ty na to?

https://sprzedajemy.pl/sprzedam-osi-do-rozrzutnika-lub-przyczepy-szczyrzyc-2-e30984-nr54788453

Te osie jeszcze w zeszłym roku po 1000 wystawiał, ale co z tego skoro musialbym do niego przez pół Polski jechać

1 godzinę temu, kizak napisał:

Euro- masz wypuszcza przyczepkę pr 25, olx,Sokółka,O.oi w ogłoszeniu pisze że maszyna nie wymaga rejestracjiO.o

Widziałem, aczkolwiek tematu nie zgłębiałem, nie wydaje mi się żeby udało im się znaleźć jakąś lukę w przepisach. Bardzo możliwe że dzwoniąc dowiesz się od sprzedawcy "nie trzeba rejestrować jeśli nie będziesz nią jeździł po drogach...."

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To właśnie jest chyba od rozrzutnika stary typ

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dlatego pytam czy od bizona podejdzie, niedaleko mam cmentarzysko kombajnów to miałbym akurat gdzie felgi dokupić. 

Póki co jest światełko w tunelu, teściu mówił że ma typa który tnie akurat rozrzutnik na kawałki, może będzie os z kolami bez szukania i do tego niedaleko

Opublikowano

Wrócę do domu to Ci zmierzę otwór w skręcanej feldze 15" ze starego rozrzutnika i zwykłej 15" w nowszym rozrzutniku. Myślę, że będzie taki sam, bo skręcaną felgę mam tylko jedną a reszta zwykłe i siedzą na tej samej osi.

Opublikowano

Skręcane też były z dużą i małą "dziurą" te z dużą były w starszych typach. 

Opublikowano

Znaleziona na FB oferta domków leśnych nad jeziorem  - za jedyne 499zł aresztujemy Cię na oczach żony ( umundurowani policjanci na sygnale ) i odwieziemy we wtorek po świętach. W cenie max 3 doby w domku, ognisko, grill, wędki ...... itd itd.... xD

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Wrócę do domu to Ci zmierzę otwór w skręcanej feldze 15" ze starego rozrzutnika i zwykłej 15" w nowszym rozrzutniku. Myślę, że będzie taki sam, bo skręcaną felgę mam tylko jedną a reszta zwykłe i siedzą na tej samej osi.

Pewnie masz takie skręcane nowy typ ,gdzie otwór centralny ma 161 mm :

20190420_172123.jpg

A tamte z ogłoszenia są stary typ otwór centralny jak ktoś pisał 220 mm

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 20.04.2019 o 11:14, kizak napisał:

Ta raczej z piasta,ale weż i spróbuj znależdż nową rozkręcaną felgę na 22 cm otworu.Nigdzie nie znalazłem.

kilka lat temu widziałem, chyba jakieś leżaki magazynowe

można również roztoczyć półobręcze nowego typu czy przerobić jakąś spawaną, ale to minimum 17.5

Opublikowano
Dnia 20.04.2019 o 08:59, bratrolnika napisał:

Widziałem, aczkolwiek tematu nie zgłębiałem, nie wydaje mi się żeby udało im się znaleźć jakąś lukę w przepisach. Bardzo możliwe że dzwoniąc dowiesz się od sprzedawcy "nie trzeba rejestrować jeśli nie będziesz nią jeździł po drogach...."

trochę się zagłębiałem w temat.

można wykupić oc na nr VIN. Musi posiadać trójkąt pojazdu wolnobieżnego, sprawne oświetlenie i można śmigać po drogach

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
38 minut temu, izydor6280 napisał:

kilka lat temu widziałem, chyba jakieś leżaki magazynowe

można również roztoczyć półobręcze nowego typu czy przerobić jakąś spawaną, ale to minimum 17.5

Nowej nie zaadaptujesz, otwór roztoczysz ale rozstaw szpilek jest nadal inny

26 minut temu, artur125 napisał:

trochę się zagłębiałem w temat.

można wykupić oc na nr VIN. Musi posiadać trójkąt pojazdu wolnobieżnego, sprawne oświetlenie i można śmigać po drogach

Ale pewnie potrzebne są też sprawne hamulce????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v