Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poszukuję ładowarki teleskopowej do ciasnych pomieszczeń więc wskazane są obie osie skrętne. Czy da się kupić taki sprzęt do max. 25000 zł? Czy to raczej szukanie dziewicy w burdelu.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wymagałaby ona jakiś napraw (malowanie, elektryka, drobne podspawanie itp)- oby nie były zbyt kosztowne.

Ktoś coś powie na temat tych sprzętów

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-matbro-ts-260-4x4-7m-2-5t-tanio-CID757-IDztKS3.html#0a4f8b07ca;promoted

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-jcb-CID5-IDzrs8N.html#034f6f7265

Opublikowano

Wątpię. Ta druga ma tylko tylną oś skrętną. Musiałbyś taką pojeździć, bo są na prawdę zwrotne, choć nie tak jak dwuskrętne. Cena jednak jest niższa. Nie myśl sobie, że coś tam pospawasz i będzie działać. Silnik może być zajeżdżony a jak siedzi ford to koszty duże. Najważniejsza jest hydraulika.

Opublikowano

Czyli z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć że zakup takiej ładowarki to skarbonka. Jeżeli silnik jest zajechany to i pompy do wymiany a to już koszt połowy takiej ładowarki. Sam mechanizm różnicowy do takiej Matbro to 5tyś. Osi 10tyś.

Opublikowano

Jakie prace masz wykonywać? Teleskop konieczny? Nie zawsze zakup za takie pieniądze to skarbonka. 

• AgroTeam
Opublikowano
plp255 napisał:

Jak u nich ze zwrotnością? jak wysoko podniesie, a i jeszcze wysokość musi być poniżej 2,5m

Ja nie narzekam na zwrotnosc ale nie pracuję w oborach. podnosi na 5m Wysokość musiał bym zmierzyc bo nie wiem nawet

Opublikowano

jesli chodzi o ladowarke to do jazdy wewnatrz budynkow lepsza bedzie lamana. odchodzi koszt remontu osi (zwrotnic). minus to nizszy poziom podnoszenia. sterte ze sloma zrobisz nizsza niz teleskopem. ale zwinnoscia zadna nie dorowna (procz skidsteer'ow)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v