Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Na miękkim rdzeniu tak prosto mówiąc idzie lepiej rozwijać 

Prasa podczas pracy "srodek" jest mniej zageszczony a co za tym idzie lżej odwijać 

W jd tego nie Miałeś  zresztą ja też  i tam odwijać to fakt makabra

Co z tego że pójdzie jak snopki powiedzmy takie sobie i wydajność nie powala

Ale jednak lepiej chyba mieszana komora niz walcowa

Opublikowano

Panowie talerzówka firmy Bury 3,15m 4x7 talerzy a raczej 3x7 i 1x8 talerzy okolo 2005 r możliwe że jest na panewkach drewnianych a nie łożyskach? Mam okazję kupić taką tylko nie wiem czy ale to nie jakaś przeróbka garażowa.? 

Opublikowano (edytowane)

Jak można się zgadzać na niezapłacenie gotówki przy odbiorze towaru? I to jeszcze handlując z zupełnie obcą osobą? Pewnie ani żadnego rachunku, ani faktury... Gość dał się zrobić i tyle.

Ja w sumie miałem dziwniejszy przypadek, bo w sierpniu wziąłem 500zł zaliczki na kilka ton żyta i gość miał przyjechać zabrać wszystko. Uzgodniony termin mijał a facet nie odbiera telefonu, nie reaguje na sms. W końcu udało się dodzwonić to mówił, że będzie wtedy i wtedy... No to danego dnia siedzę na d*pie w domu cały dzień i czekam na klienta, a tu ani telefonu nie odbiera ani się nie pojawia. Po kilku dniach dzwonię kilka razy, w końcu odbiera i mówi, że będzie nazajutrz. Tłumaczy się jakimiś pierdołami, że może bym to zworkował bo on jednak nie ma jak tego zabrać luzem (umawialiśmy się, że weźmie luzem bo mam dostęp do legalizowanej wagi i nagle zaczyna kręcić). I teraz gość oczekuje, żebym mu to jeszcze cały dzień stał i ważył kilka ton w worki i mówię mu, że nie ma takiej opcji i inaczej się umawialiśmy. On spokorniał, powiedział dobra dobra, będę jutro. Nazajutrz sytuacja się powtarza - klienta brak, telefonu nie odbiera. Straciłem cierpliwość i towar wrócił na olx, bo ja jakiemuś handlarzykowi cwaniaczkowi nie będę robił za magazyn (mówił, że chce dla siebie ale sądząc po jego sposobie gadki to szczerze wątpię). Znalazłem jego numer telefonu w google i okazało się, że prowadzi jakąś firmę usługowo-handlową. ;)

Nie odzywał się nadal do tej pory.

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

To do mnie jakiś typ dzwonił po przyczepę, któregoś dnia rano, że on zaraz będzie, z lawetą, że od razu zrobi przy mnie przelew bo gotówką to przeżytek, tłumaczę że w robocie siedzę, i teraz się nie da, to mówi żeby się urwać, że szybko, że juz, że teraz, natychmiast. Mówię przyjedź z gotówką to i się z roboty urwe, to już mu nie pasowało. Coś mi się wydaje że ani przelewu ani przyczepy bym nie miał

Opublikowano
27 minut temu, KlimekPL napisał:

Tylko gotówka i tylko na miejscu. Na przelew to można handlować z bardzo znanymi i poważnymi firmami a nie z Mirkami

Chyba że kwota ustalona wcześniej i najpierw przelew,i jak dojdzie to zapraszam po odbiór

Opublikowano (edytowane)

Tak na pierwszy "rzut oka" wart 6 tys zl , szerokosc 3m? Wypowie sie ktos na temat tego modelu? Jaki bedzie koszt wyposazenia tego siewnika w kolka kopiujaco-dogniatajace? Jest sens pchac sie w taki zakup?

beznazwy.png

beznazwy1.png

beznazwy2.png

Edytowane przez Narko
Opublikowano
Dnia 7.03.2019 o 15:01, debrzyna napisał:

do 30 000

A może jakiś new holland są walcowo pasowe, z przodu walce z tylu pasy, zmienna komora, mam 644 i polecam. W Twoim budżecie wyrwiesz coś młodszego, jak dokręcisz zgniot to palca w bele nie wciśniesz.Wydajność też na dobrym poziomie. Fajny komfort użytkowania, wszystkie parametry pracy ustawiasz na sterowniku w ciągniku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v