Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba na złomie gdzie ciężarówki demontują widziałem też jakiś zestaw od windy. Silnik z pompą, tylko znajdź wystarczające mocne zasilanie 24V. Moim zdaniem 250 zł to niewygórowana cena. Tę pompę możesz wykorzystać do prasy hydraulicznej czy dźwigu warsztatowego.

Opublikowano
29 minut temu, Thomas2135 napisał:

Chyba na złomie gdzie ciężarówki demontują widziałem też jakiś zestaw od windy. Silnik z pompą, tylko znajdź wystarczające mocne zasilanie 24V. Moim zdaniem 250 zł to niewygórowana cena. Tę pompę możesz wykorzystać do prasy hydraulicznej czy dźwigu warsztatowego.

Poczekam na agregat z roku rozładunkowego, tam tylko sterowanie trzeba będzie przerobić. Taki mam pomysł

Opublikowano

Ten Kamil Serwisant to Wiecee mimo że reklama to wolałbym takiemu dać 10 klocków i żeby mi to porządnie zrobił jak użerać się z AGCO i serwisem i jeszcze im płacić po 50 tyś za skrzynie gdzie pierdoła padła bo oni dają "Gwarancję" A najlepiej przytoczę słowa znajomego który miał fendtów w sumie 5 i mówi do mnie "Młody jak chcesz fendta to jedź do niemiec i im starszy tym lepszy i bardziej pancerny a jak ci się posypie to włożysz 20k w remont ( na przykładzie starej 310) i będziesz miał ciągnik który będzie 15tyś motogodzin chodził i ciebie nie zawiedzie. A prawdziwe fendt'y skończyły się w 2004" 

Opublikowano
6 minut temu, sladan napisał:

Wydaje mi się, że więcej jak 8-9 tysi to nie warto... Za tą cenę będzie 4 w obrocie

Powiem szczerze że od jakiegoś czasu non stop przeglądam ogłoszenia pługów i kupić coś 4 skibowego w obrocie non stop w normalnym stanie to ciężko. 

Dużo KV już spawanych i przede wszystkim brak regulacji vario. Też sądzę że max do 10 tyś taki pług i jakiś czas temu po tyle takie widziałem. 

Większość pługów z zabezpieczeniem non stop już sporo przeszła a zwykłe zabezpieczenie u mnie nie wchodzi w grę. 

Opublikowano
49 minut temu, Mich9 napisał:

Tira raczej nią nie załaduje.

Wiem. Bardziej przy hodowli się sprawdzi. U mnie jest na tę chwilę wystarczająca. Kilka dni temu była jedna z teleskopowym ramieniem za chyba ok 22 tys. Teraz jej nie widzę.

Opublikowano
19 godzin temu, bratrolnika napisał:

bo jak na razie muszę do każdej brata ściągać z ciągnikiem żeby wywrócił

19 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

to kup ciągnik :P

17 godzin temu, bratrolnika napisał:

😛Kurde, że też na to nie wpadłem.... Masz jeszcze jakieś inne super pomysły????

Ale ten pomysł, jest najlepszy :) pierwsze co mi przyszło do głowy, to kupno ciągnika. Taka kasę robisz na przyczepach, a żałuję paru tysi na jakąś 60tke bez kwitow? :)

17 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Kup odemnie ciągnik :D

16 godzin temu, bratrolnika napisał:

jak będzie wart tyle co ta pompa to bierę w ciemno

A ja tam bym nie wziął ciągnika, co jest wart tyle co pompa za parę stów :)

Opublikowano
10 godzin temu, Fendt308lsa napisał:

Powiem szczerze że od jakiegoś czasu non stop przeglądam ogłoszenia pługów i kupić coś 4 skibowego w obrocie non stop w normalnym stanie to ciężko. 

Dużo KV już spawanych i przede wszystkim brak regulacji vario. Też sądzę że max do 10 tyś taki pług i jakiś czas temu po tyle takie widziałem. 

Większość pługów z zabezpieczeniem non stop już sporo przeszła a zwykłe zabezpieczenie u mnie nie wchodzi w grę. 

https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-e-14-obrotowy-4-skibowy-na-resorze-CID757-IDyhWVg.html

https://www.olx.pl/oferta/plugi-obrotowe-4-gregoire-besson-3-1-CID757-IDyQdKp.html

https://www.olx.pl/oferta/plug-obrotowy-4-skibowy-overum-na-zabezpi-hydraulicznym-huard-kuhn-CID757-IDyQbUd.html

https://www.olx.pl/oferta/plug-4-skibowy-obrotowy-firmy-fraugde-kverneland-non-stop-rabe-krone-CID757-IDyr9mW.html

Może któryś z tych byłby w niezłym stanie

Opublikowano
34 minuty temu, daron64 napisał:

Ale ten pomysł, jest najlepszy :) pierwsze co mi przyszło do głowy, to kupno ciągnika. Taka kasę robisz na przyczepach, a żałuję paru tysi na jakąś 60tke bez kwitow? :)

A ja tam bym nie wziął ciągnika, co jest wart tyle co pompa za parę stów :)

Jaką kasę robię, 2tys.zl za 60-75 roboczogodzin, i od h... myślenia??? Aż takie wielkie pieniądze? 

Opublikowano

ale zobacz .. masz takiego ciapka ... to ogródek nim zaorzesz, dzieciaki na przystane odwieziesz, kobite do rossmanna zawieziesz do GSu na zakupy pojedziesz :D

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/kola-ursus-c-360-c-355-c-360-3p-CID757-IDyDJ6F.html A takie oponki będą się ślizgać na mokrym? Muszę wymienić swoje i jak by zakupił takie i założył do ciapka? Nie mam tura

a to nie są czasem koła naszego sławnego kolegi z ursusem c-355 ?

Gość konteno
Opublikowano
Dnia 28.02.2019 o 21:58, Thomas2135 napisał:

U mnie jest sprzedawca nowych maszyn i jakieś mniejsze można kupić bez vatu. Nielegalne, ale jak ktoś jest ja ryczałcie to fajna sprawa. ...

w zeszłym roku też na takiego trafiłem to też chciał abym sobie załatwił by na fakture na jakiegoś vatowca brać ale mnie to żadna korzyść bo to nie mi vat zwrócą więc pare pierdoł mniejszych ta też tak sprzedał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v