Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie takie - chciałem za kultywatorem z walem puścić brony. Ostatnio po prostu zaczepilem i ciagnalem z tyłu, ale chciałem zrobić je zawieszone. Czy lepiej wykorzystać do tego ramę od starego kultywator, czy wystarczy rama od lekkich bron 5cio polowych, taka zwykła rozkładana? Boczne skrzydła bym zdjął izostawil środek na 3 pola, tylko na środku ramion co idą do tyłu dał jakąś poprzeczkę, albo po skosie je wzmocnił. Starczyloby to pod 3 pola 20stek?

Wolalbym te opcje, bo mniej roboty niż z tą rama kultywatora. Tylko jak z wytrzymałością takiej od lekkich bron, chyba da radę na  3 pola? 

Opublikowano
9 godzin temu, sumek666 napisał:

a coś więcej?

Jaki rozstaw? Przy 67.5 gniotly redliny 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No proste, to co wytargujesz to u handlarza nie przepada, ty myślisz żeś łapnoł okazje a handlarz i tak na swoje wyjdzie.

Jest jeden handlarz co nie ogołaca a dokłada by było jak z fabryki, a czasem nawet doda coś ponad standart. 

Tak tylko ceny ma wyższe niż nowe kosztowało 

• Like 1
Opublikowano

Do grona Januszy biznesu trzeba jeszcze dopisać Ryszardów krętactwa. 😆

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Rysiu to ty jesteś cwaniak . 

nie jest cwaniak tylko ludzie są powaleni że za takie pierdziawki płacą taką kasę, jakby nie było popytu to i cena była by normalna. Za tę kase można kupić c 360 i taką samą robote zrobić, a za reszte jak chce się luksusu walnąc se auto fajne jakąś e60 albo a6c6 i mieć lans pod kosciołem.

• Like 1
Opublikowano

Ogólnie przez takie ceny małych ciągników mają problem z zakupem mniejsi gospodarze tak jak ja bym chciał dołożyć coś większego do ciapka to jestem w kropce cenowej bo za coś normalnego trzeba wyłożyć grubą kasę

Opublikowano
30 minut temu, Uziu92 napisał:

nie jest cwaniak tylko ludzie są powaleni że za takie pierdziawki płacą taką kasę, jakby nie było popytu to i cena była by normalna. Za tę kase można kupić c 360 i taką samą robote zrobić, a za reszte jak chce się luksusu walnąc se auto fajne jakąś e60 albo a6c6 i mieć lans pod kosciołem.

Akurat w przypadku ciągników to podaż stworzyła tak wysokie ceny o popyt wywołany strachem przed zachodnim sprzętem. 

Opublikowano
42 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Akurat w przypadku ciągników to podaż stworzyła tak wysokie ceny o popyt wywołany strachem przed zachodnim sprzętem. 

ale płacić takie pieniądze za taki ciągnik ? byly juz tutaj 3512 po 60-70 tys. Masakra, nowy w 96 czy 97 kosztowal 26 milionów czyli 26 tys na dzisiejsze.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, sznajdik napisał:

Według moich obliczeń 60 dych daje 600 czyli drogo

Bardzo kur*a śmieszne 😪 bo zamiast co i jak to najlepiej robić sobie podśmiechujki. o.O

Pomylić się nie można? 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

Bardzo kur*a śmieszne 😪 bo zamiast co i jak to najlepiej robić sobie podśmiechujki. o.O

Pomylić się nie można? 

Jarka B. zapytaj, bo wstawiał chyba takie bykom. Znając historię wszystko będzie cacy i nigdy się nie zepsuło.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Jest jeden handlarz co nie ogołaca a dokłada by było jak z fabryki, a czasem nawet doda coś ponad standart. 

Dostałeś klucze,belkę i gaśnicę?i do tego naklejka na szybie z przodu.

Edytowane przez Belaruss820
Od tak
Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

Pytanie takie - chciałem za kultywatorem z walem puścić brony. Ostatnio po prostu zaczepilem i ciagnalem z tyłu, ale chciałem zrobić je zawieszone. Czy lepiej wykorzystać do tego ramę od starego kultywator, czy wystarczy rama od lekkich bron 5cio polowych, taka zwykła rozkładana? Boczne skrzydła bym zdjął izostawil środek na 3 pola, tylko na środku ramion co idą do tyłu dał jakąś poprzeczkę, albo po skosie je wzmocnił. Starczyloby to pod 3 pola 20stek?

Wolalbym te opcje, bo mniej roboty niż z tą rama kultywatora. Tylko jak z wytrzymałością takiej od lekkich bron, chyba da radę na  3 pola? 

do jakiego to konia szykujesz?

bark od 5tek wytrzyma  ,ja z niego mam zrobione 7mki na wózku ,hydraulicznie skladane

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz78 napisał:

do jakiego to konia szykujesz?

Do jedynie słusznego, czyli Zetora :)

8145

8 godzin temu, konteno napisał:

@Thomas2135

@daron64 za grudziadz-kultywator-z-walkiem-kopaczka- chcesz jeszcze coś takiegobrony-3-polowe-brony-konne-lekkie-obciaz

Rpl temu kupiłem za tysiaka kultywator - taki zwykły jak na zdjęciu, tylko zamiast 3 rzędu zębów ma wal Parkera, szerokość koło 2. 6 -  2.8. No i ma sprzęg do siewnika 8 chciałem podpiąć właśnie takie brony z tyłu, tylko 20stki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v