Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie nabijecie wyświetleń bo zaraz handlarz zbije cenę żyta  i kupi jęczmień po 600zł😁

Już pewnie nie jeden z forum cenę dogaduje

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

koledzy, wystarczy mi taki przewód do wywrotu przyczepy??? wywrotka 3-4T

do tej pory kupowałem w podwójnym oplocie z wytrzymałością do 275bar, ale zaczęli ceny windować, więc szukam alternatywy

https://sklep.mizar.com.pl/przewod-hydrauliczny-1sn-dn12-m22x1-5-5300mm-p-34565.html

Ja bym nie ryzykował dla paru złotych. Mam w okolicy kilka maszyn gdzie zakuwają przewody i chyba nikt nie stosuje 1 oplotowych. One zależnie od średnicy wytrzymują 105-160 bar a przeciętny ciągnik wytwarza do 170. Miałem takie 1SN w chwytaku do bel i szybko szlag je trafił. W Mizar kupowałem, ale akurt u nich jest drogo. Lepiej podnieść cenę wyrobu o 100 zł niż zyskać opinię człowieka, który wkłada tani badziew.

Opublikowano

zawsze przewody kupowałem w sklepdlarolnika.pl ale ostatnimi czasy widzę że ceny skoczyły im do tego poziomu że nawet w mizar mają taniej

tym bardziej że z mizaru będę i tak inne rzeczy zamawiał, to i jeden koszt wysyłki będzie

i dziękuję za odpowiedź, takiej potrzebowałem

Opublikowano
Dnia 10.01.2019 o 13:14, Agrest napisał:

Nie nabijecie wyświetleń bo zaraz handlarz zbije cenę żyta  i kupi jęczmień po 600zł😁

Już pewnie nie jeden z forum cenę dogaduje

Ludzie w oczekiwaniu na "miszmasz" muszą się czymś zająć 😛

Opublikowano
ja przewody to zakuwam na miejscu w firmie się tym zajmującej 10 czy 15 zł drożej ale wszystko wytrzymuje, a ile razy kupiłem w sklepie gotowy to jeblo, 2 lata temu pękł mi w kombajnie po 3 dniach nowy że sklepu, dobrze że na polu, prawie cały olej wywalilo.
Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

ja z mizaru zrezygnowałem, bo jakość dyskusyjna a i ceny takie sobie

co innego polecasz z hydrauliką siłową??

4 minuty temu, przybyslawice5211 napisał:

Według mnie spokojnie wystarczy sam takie mam w przyczepie 

a no właśnie, ile ludzi tyle opinii

ewentualnie parę groszy z ceny zejdę zmieniając przewód z końcówkami m22 na taki z m18, bardzo spowolni mi to przepływ, czy nawet nie zobaczę różnicy???

Opublikowano

ja brałem z agricoli, a teraz zaopatruję się w lokalnym sklepie, bo ceny takie same albo i korzystniejsze, nie trzeba czekać na wysyłkę , jak coś, to zwrot , czego nie potrzebuję.

Opublikowano

bratrolnika napisał:

4 minuty temu, przybyslawice5211 napisał: Według mnie spokojnie wystarczy sam takie mam w przyczepie  a no właśnie, ile ludzi tyle opinii

oszczednosc na oplocie w przyczepie to niezbyt bezpieczny pomysl. podniesiesz, bedziesz chcial cos zajrzec, przewod pusci i tylko Dobry Jezu zaspiewaja. szkoda zycia dla kilku zlotowek. ale to tylko moje zdanie.

• Like 2
Opublikowano

jak chcesz łeb wtykać pod podniesioną przyczepę to i tak Ci zaśpiewają kiedyś -NIGDY SIĘ TEGO NIE ROBI BEZ ZABEZPIECZENIA

a co do węża to nie popieram wkładania cienkiego szajsu na granicy wytrzymałości

• Like 1
Opublikowano

Mam pytanie.......

Agregat ścierniskow-3 łapy,4 łapy,talerze,wał

Agregat ścierniskowy-4łapy,3 łapy,talerze ,wał

Czy jest jakas różnica?W większej ilości łap za ciągnikem,przedstawiciel twierdził że o wiele lepsza robota.Ogolnie tak jak ze wszystkim kazdy chwali swoje

Opublikowano

bratrolnika napisał:

w okolicy jest stara XJ600 za niewielkie pieniądze, w sumie to 600 ale z delikatną charakterystyką silnika, może to jest dobry złoty środek, 4 gary, 600 pojemności, ale łagodny silnik, nie agresywny wariat

nie agresywny? mialem go pol roku. 5,5s od 0 do 100km/h robi swoje. ale to, ze duzo bledow wybacza jest prawda. stabilna stara konstrukcja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v