Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Regał zostawiam sobie na przyszłą zimę, a mam jeszcze jedno całe pomieszczenie w garażu, tam to dopiero, ale wiecej grubszych rzeczy to łatwiej. Nie wspominam o paru składowiskach  na podwórku 

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Zależy, ile mają ha za sobą i ile planujesz kosić. Ja tylko piszę, że jest to drogie w razie "W" w naprawie i przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na stan tego elementu oraz przekladni napędowej. Nie odradzam zakupu - to ekstra rozwiązanie, tylko trzeba miec na uwadze stan techniczny

Na olx już kilka miesięcy patrzę za czymś zagranicznym i praktycznie niema nic ,a coś ciekawego to wcale .Dlatego może pomyśleć o czymś polskim sam już nie wiem ?

Opublikowano
44 minuty temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

U mnie burty w stanie jak na zdjęciu, podłoga drewniana i tyłnia burtą była. Służyła jako taka przyczepa do szybkiego rozładowania. Aż się os urwała.. 

Mi właśnie chodzi o zrobienie z tego wywrotki. Tylko czy zrobienie paki, kupno opon, siłownik nie wyjdzie, może nie drożej, ale niedużo taniej niż kupno jakiejś używki? Tylko z drugiej strony tu byłaby nowa paka i nowe opony.

Zmiana tematu - pamiętacie wątek o kompresorze? Niech mi ktoś powie jaki tu idzie waz? 

https://www.tagred.pl/kompresor-olejowy-sprezarka-tagred-50l-230v-2-tloki-separator-639.html

Ni uja nigdzie nie znalazłem tego. Jak mierzylem, to niby 12 x 10, ale jak patrzę po necie, to nie jest to chyba zbyt popularny rozmiar. No i nie wiem czy źle zmierzyli, czy ki uj? A gdzieś tu chyba o tym pisaliśmy i ktoś pisał, że ma taki. Kojarzycie te rozmowę? 

jak chodzi ci o ten który dają razem z kompresorem to wewnętrzna średnica 8mm długość 10m, taki dostałem

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

Kutwa, dżepetto przyczepy zaczął strugać!!!!

Znaczy ziomal czy znajomy?

Jak dzieło oceniasz?

Raczej warte ceny jak kto papieru nie potrzebuje.

@daron64 nie macie w robocie jakichś kredytów preferencyjnych czy jak tam one się nazywają? Wiele grup jest w ten sposób uprzywilejowanych.

Jeśli wiążesz przyszłość z gospodarstwem to może czasem warto zaryzykować i poprawić sobie byt. Telewizory co rok niektórzy na raty zmieniają, o telefonach nie wspominając a przyczepa to zdrowszy kręgosłup.

Opublikowano

Jakoś tanio czy mi się wydaje?

https://www.olx.pl/oferta/fendt-716-vario-CID757-IDy7BUN.html

3 minuty temu, Agrest napisał:

Znaczy ziomal czy znajomy?

Jak dzieło oceniasz?

@daron64

Dżepetto-ten co Pinokia wystrugał😂

A baza fajna, ramy solidne, tylko że na nich zrobić zabudowę z prawdziwego zdarzenia za drugie tyle co wystawioną jest i będzie ok. Jeden minus-nisko krawędź wyładunku, do dmuchawy nią nie nasypiesz 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Dżepetto-ten co Pinokia wystrugał

Kto drewnianego kłamczucha strugał to wiem

Myślałem że ksywka gościa którego znasz😁

Opublikowano
43 minuty temu, witejus napisał:

jak chodzi ci o ten który dają razem z kompresorem to wewnętrzna średnica 8mm długość 10m, taki dostałem

A sama wtyczka, to jakiś standard jest? 

W ogóle to jak sobie poczytałem instrukcje, to jak byk napisane, że użycie przedluzacza spowoduje utratę gwarancji - to tak też odnośnie tamtej rozmowy. 

28 minut temu, Agrest napisał:

@daron64 nie macie w robocie jakichś kredytów preferencyjnych czy jak tam one się nazywają? Wiele grup jest w ten sposób uprzywilejowanych.

Jeśli wiążesz przyszłość z gospodarstwem to może czasem warto zaryzykować i poprawić sobie byt. Telewizory co rok niektórzy na raty zmieniają, o telefonach nie wspominając a przyczepa to zdrowszy kręgosłup.

Paniee, swoich kredytów to ja mam tyle, że nie zaliczę :)

Opublikowano

jak się spali silnik to powiedzą ze wina użytkownika bo włączył przez przedłużacz ,średnica przewodu ma duże znaczenie bo ten silnik ma mały zapas mocy i niewielki spadek napięcia powoduje że nie daje rady napedzić sprężarki

19 minut temu, daron64 napisał:

Ciekawe jak mieliby to udowodnić? :)

W ogóle przy takim małym kompresorze ma to znaczenie duże, tzn średnica przewodu? 

Opublikowano
36 minut temu, daron64 napisał:

Paniee, swoje jest w stanie zliczyć tylko dlatego, że w księgowości pracuje :)

A wcześniej było ,, zaliczyć'',i że od kredytów to zależy?:S;)

Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

A wcześniej było ,, zaliczyć'',i że od kredytów to zależy?:S;)

Pomocna autokorekta. Kiedyś do panny pisałem "co tam dziala", a telefon poprawił to na "co tam dziwka" :) prorok normalny

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v