Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
  • AgroTeam
Opublikowano
Powiem Ci tak mogłem kupić cały opryskiwacz na mullerze za tysiąc euro wiec się da. Niedawno nowy teejet 5 sek był za 5tys. A wiem tez ile dał Jacek za hardiego.
Opublikowano

szukam kombajnu tak myślę nad bizonem , nawet mam ale się skończył ...

ale oglądałem już aż 3 modele do 18000 zł i coś zawsze nie tak , muszę zwiększyć wydatki na niego , a mam aż 16 ha do wykoszenia. 

Co powiecie o tych jeszcze nie oglądałem 

tu kabina ciekawa ale coś silnik mi się nie podoba że nie ma tego korka z miarką bizonowego

https://www.olx.pl/oferta/bizon-zo-56-z-sieczkarnia-i-kabina-CID757-IDxQAfS.html#da885bafc9;promoted

a jakby zmienić markę to który się nada co części będą dostępne i nie podwyższające wartości kombajnu 

https://www.olx.pl/oferta/kombajn-fortschritt-e-514-doinwestowany-nowe-opony-zamienie-CID757-IDwNOHt.html#da885bafc9

tu już rocznikowo stare ..

ten to chyba całkiem zabytek

a to już jako ciekawostka raczej rynkowo dość tanio , a co z hydrostatem pochodzi jeszcze i jak coś się stanie samemu się znajdzie co poszło , o ceny części do hydrostatu to ilo cyfrowe ?

• AgroTeam
Opublikowano

paktofonikas1987 napisał:

Całość używana, całość kompletna, przepływomierz elektromagnetyczny, 5 sekcji.

Za 3 jak mi znajdziesz to biorę od ręki. Na olx już od dawna tego nie spotkałem. 

Napisz do tego goscia może ma jakiś cały zestaw bo ceny miał fajne. https://www.olx.pl/oferta/odsprzedam-czesci-do-opryskiwaczy-hardi-tanio-CID757-IDo0D8u.html

Opublikowano

Agrest znajomy ma taki w 20 letnim Pilmecie. Jest zadowolony. Na początku miał problem z prądem ale przyszedł elektryk i podłączył mu jak się należy. Na zimę zabiera do domu. Dawkę trzyma. Więcej nic nie wiem ;) pewnie jak wszędzie najważniejsze żeby kable i wtyczki były w całości. 

Opublikowano

Jak nie ma? Jednym kliknięciem wracam na AF.  Z olx potrzebuję chyba 3 kliknięć. 

Opublikowano (edytowane)

Doradzcie… lepiej takie cos jako siewnik poplonow na agregacie scierniskowym czy kupic siewnik konny i przerobic? Oba w tej samej cenie. Poplon to facelia. Agregat scierniskowy 7 lap.

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

Edytowane przez Narko
  • AgroTeam
Opublikowano

Agrest napisał:

A ten komputer łatwy w obsłudze, awaryjny?

Wydaje się bardzo szeroki rozstaw kół i wygląda jakby nie miał regulacji.

Jak oceniacie jego stan i cenę?

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-18-metrow-2000-litrow-komputer-hydraulika-CID757-IDru0U1.html

Muller to jeden z najczęściej stosowanych komputerów. Z tego co mówią fachowcy to mercedes a arag to fiat. Oczywiście awarie są w każdym. Ale jest bardzo dużo używek na rynku spraymatic czy unicontrol. Można to kupić już od 100e w górę. Co do opryskiwacza to dość długo się sprzedaje bo to nieznana firma. Na zdjeciach wyglada ok ale to trzeba realnie zobaczyc

Opublikowano

Tylko firma to najczęściej różnice w beczce, a podzespoły i tak od znanych producentów.

Choć ta pompa holdera nie przemawia do mnie.

• AgroTeam
Opublikowano

Agrest napisał:

Tylko firma to najczęściej różnice w beczce, a podzespoły i tak od znanych producentów.

Niestety z pompa nie pomoge. Nigdy takiej nie miałem. Rozmawiałem tylko z osobami które mają i chwaliły. @soltys48 chyba ma taka pompe

Opublikowano

8 godzin temu, Narko napisał:

Jest nas dwoch… ciagnik w Japoni tez kupilem majac kilka fotek. Maszyny z zachodu moze nie jakies drogie i skomplikowane ale waly posiewne i podwojny wal cambella leza na podworku dobre kilka miesiecy a bede je ogladal wiosna… Wszystkie maszyny jakie mam to tylko jedna ogladalem przed zakupem to ciagnik Iseki… kupiony przez przypadek… jechalem po glebogryzarke do miedzyrzedzi a przy okazji kupilem ciagnik.

Możesz 3 dopisać

6 godzin temu, solek01 napisał:

kwota niska bo do 25 tys. Moc od 80koni z napędem. Nawet ciężko MTZ-a 

A mtz 82 z  87' jeden właściciel?

33 minuty temu, Agrest napisał:

Mam taką pompę i sobie chwale 

Opublikowano
16 minut temu, mateo2662 napisał:

ten mtz w małej budzie ?

Wiesz który?

14 minut temu, stempos1980 napisał:

@soltys48-chcesz się pozbyć swojego rusacza? Niemożliwe. Co do targów w skaryszewie to prawdopodobnie już nie będzie przez poje.... Ch pseudo ekologów

Też bym sprzedał...

Jak Skaryszewa nie będzie?

Przecież to prawie 400 lat tradycji 

Opublikowano

Teraz stanie się nową tradycją zabijanie starych tradycji. 

@Narko wydaje mi się że przerobienie skrzyniowego mechanicznego siewnika będzie lepsze. Masz idealną szerokość wysiewu i wiatr nie będzie znosił facelii 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v