Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pany może ktoś kupował ostatnio kobylki? Tzn podstawki. Pacze Pacze i nie wiem, czy do takich ogolnogoslodarskich zastosowań brać 6t, czy w praktyce mniejsze wystarcza? 

Czy jak że wszystkim - lepiej kupić mocniejsze? 

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Pany może ktoś kupował ostatnio kobylki? Tzn podstawki. Pacze Pacze i nie wiem, czy do takich ogolnogoslodarskich zastosowań brać 6t, czy w praktyce mniejsze wystarcza? 

Czy jak że wszystkim - lepiej kupić mocniejsze? 

Jak roznica w cenie nie duzo to biez mocniejsze 

Chyba ze nie podejda i nie będą wygodne :)

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

U kolezki, u którego dużo kupuje na allegro, to yato 6t są za 192zl, a 3t za 107. Geko 6t za 112. Wymiary podobne, szukam jeszcze po internetach wagi

Czasem lepiej mocniejsze niz pasc ofiara przygniecenia 

Moze te z jato w praktyce 3t wytrzyma to co 6t innego producenta...a co bedzie na tym spieral ?

Cos ciężkiego ??

Opublikowano (edytowane)

A spieral będę to, co potrzeba  :)

Największe co mam do spierania to zetor 8145 i rekord :)

Yato znalazłem gdzieś wagę niby 14kg, geko nie znalazłem. Poszukam jeszcze może gdzieś będzie jakiejś innej firmy jak to wygląda. 

Edit

Z tym 6t to po prostu się zastanawiam na zasadzie, że jak mam dopłacić 8 dych i mieć coś dużo solidniejszego, co w razie konieczności można będzie w czymś poważniejszy wykorzystać, to czemu nie dopłacić?  Nie na zasadzie, że kupuję to pod konkretną robota. Jest kasa, to trochę trzeba wydać na głupoty :)

Edit 2

No i do tych podawanych wytrzymałości, to tak z dystansem podchodzę. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
45 minut temu, jahooo napisał:

Jaki agregat ?

@sumek666 kiedyś wypatrzył że na fejzbuku sprzedaje zestaw uprawowo siewny ,zadał pytanie i odp brak

34 minuty temu, artur125 napisał:

z sąsiadem, panem Mirkiem mieli fajne filmiki.

Bo tak ,to taka bardziej komedia. A jak zaczęli robić reklamę aminokwasów, to paranoja.

Tam było 90%treści paranoją teraz będzie prawie 100%

Przed chwilą, Mich9 napisał:

Znacie jakieś fajne przednie polskie tuzy? W porównaniu do zachodnich np. sauter duża różnica cenowa?

Spaw met robi fajne rzeczy

Opublikowano
4 minuty temu, artur125 napisał:

pod zetora to 3t wystarczy, a Bizona to nawet na 6t bym nie zostawił

Cegły trochę lipa, ale drewno super podstawa

wolałbym za tą kasę kupić fajny podnośnik poduszkowy

W agromie widziałem jakieś większe, wydaje mi się, że wymiary większe niż tych yato i nawet na nich bizona bym bal się postawic :)

6 minut temu, bratrolnika napisał:

@daron64 cegieł mi zostało z budowy, wpadnij to ci odpalę, lepsze jak te kobylki😂

Cegieł ci u mnie dostatek :) To samo bloczków betonowych.  Drzewa też coś tam jest, ale chciałem przyinwestowac troszkę w coś poreczniejszego. 

Opublikowano

na warsztacie w robocie są takie kobyłki i nikt tego nie używa. Najczęściej buduje się piramide z pociętych podkładów kolejowych, albo tych "gumowych" podstaw pod znaki. Na takiej kobyłce ,to nikt by do maszyny nie podszedł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v