Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie te złączki są bardzo szczelne i tam brud nie dochodzi, więc połączenie po kablu  powinno być pewne o ile gdzieś po drodze nie przecięty.

Masa to chyba już z samego połączenia gwintem jest?

Sam się nie wykręcił ale jak ktoś grzebał  to może za mało wkręcił.

@Bananek w swoim landini masz taki sam czujnik i w tym miejscu tj. Za rozdzielaczem hydrauliki pod bankiem?

Opublikowano

Znalazłem na jakimś forum samochodowym:

Poprawność działania czujnika można sprawdzić poprzez : 
1.wykręcić go ze skrzyni 
2.np.umocować w wiertarce kawałek blchy zagiętej pod kątem 90stopni 
3.Włączyć silnik na wolne obroty-zaciągnąć ręczny 
4.Druga osoba siada bo kabiny-ma obserwoważć prędkościomierz 
5.uruchamiamy wiertarkę na wolnych obrotach tak aby wirująca blaszka wirowała blisko czoła czujnika VSS. 
6.Wskażnik prędkości powinien zacząć wskazywać-może być potrzebna zmiana kierunku obrotów wiertarki. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jutro mam zamiar to oczyścić bo u.ebane w kolejach i ziemi.

A jest opcja że jest za mało wkręcony. Ogólnie dość lekko wszystko osadzone bo mogę całością delikatnie na boki ruszać. 

20181221_150856.jpg

To chyba czujnik pojemnosciowy-magnetyczny, zobacz czy ci magnes z piasty nie odpadł

Opublikowano

To jest wbudowane centralnie po środku ciągnika patrząc od tyłu.

Impulsy raczej od koła atakującego odbiera.

Opublikowano
20 minut temu, izydor6280 napisał:

cena kosmos jak to u handlarza, kupił za 3 może 3.5tys.

wstawić na nowych częściach zamiast s4003 trzeba liczyć lekko 4tys.

A jak tam twoja przeróbka, bo chyba też na 4p swapujesz?

Opublikowano

mate12345 napisał:

W moim przypadku piłowy raczej odpada bo drzwi do obory mają 2 mety wysokości.

to kup u mnie lancuchowy. zobacz w galerii. daleko nie masz jak w sztabinie szukasz.

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Od razu ją w kontener załadowali, no nie mogę😂 widać jakiś Janusz kupił, że szkoda na lawetę wydac, a że szwagier hakowcem na złomie jeździ to w kontenerze przewieźli...

Znajomy akurat kontyner mial heh

Ale bezpiecznie dojechala 150km 

Opublikowano

Ten kontener to jako straszak żeby wiedziała, że jak się popsuje to kolejny transport do huty.

Opublikowano (edytowane)

Coś mocno za tani jak na tą markę i wyposażenie .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
40 minut temu, bratrolnika napisał:

Od razu ją w kontener załadowali, no nie mogę😂 widać jakiś Janusz kupił, że szkoda na lawetę wydac, a że szwagier hakowcem na złomie jeździ to w kontenerze przewieźli...

Jeśli można było zaoszczędzić na transporcie to czemu by tego nie wykorzystać

• Like 1
Opublikowano

A jak myślisz, przypięli go w środku? Jeśli myślisz że tak-to do czego? Pewnie tylko cegła pod koło poszła i tyle w temacie. Jak się udało to się udało, ciekawe czy byś mówił że warto zaoszczędzić jakby ci ta c385 na skrzyżowaniu na maskę spadła z tej kabaryny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v