Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy jest skrzywiony, bardziej wygląda jakby olej z jednego tłoka zszedł.

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a czemu nie ? 80tką kupe lat ciągało sie 4x35 teraz zetor ciąga ten pług i jest do niego za mały .... przy orce 25-30cm ciągam go 2 szosową i mało co go czuje

Na lekkiej ziemi może to jakoś pociągnie ale powodzenia przy podnoszeniu takiego pługa 4x40 (mam na myśli obracany) 

Druga sprawa na jednym kawałku będziesz miał lekko ciągnąć a na drugim może nie zdoleć. Lepiej jak trochę mniejszy pług jak za duży. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fendt308lsa napisał:

Na lekkiej ziemi może to jakoś pociągnie ale powodzenia przy podnoszeniu takiego pługa 4x40 (mam na myśli obracany) 

Druga sprawa na jednym kawałku będziesz miał lekko ciągnąć a na drugim może nie zdoleć. Lepiej jak trochę mniejszy pług jak za duży. 

A jak nie to skibe odjąć :)

o ile sie da 

Opublikowano
1 godzinę temu, Fendt308lsa napisał:

jezdzi z uprawowo-siewnym około 1,5t i spokojnie go podnosi ;) 2 siłowniki pomocnicze robią robote

sąsiad do claasa 115km kupił kver 4x40 i sie juz zastanawia nad zmianą na szerszego lub 5 skibowego bo tego może ciągać do 15km/h żeby ciagnik czuł że ma pług zahaczany :P

Opublikowano

Wszystko zależy od gleby,mam 7341 i na niektórych  kawałkach ma co robić z lemkenem 3x40,sąsiad kupił w tym roku do kuboty 115 km agromasza 3+1,i jyz odkręcony jest ten 4 korpus

Opublikowano
53 minuty temu, kopin napisał:

Wszystko zależy od gleby,mam 7341 i na niektórych  kawałkach ma co robić z lemkenem 3x40,sąsiad kupił w tym roku do kuboty 115 km agromasza 3+1,i jyz odkręcony jest ten 4 korpus

jeśli na resorze  to nie dziwne te pługi sporo warzą 

Opublikowano

Panowie szukam "pistoletu" do pompowania kół. Coś porządnego z dobrym manometrem. Chyba tak się ten zegar nazywa. U mnie w sklepie jednorazówki albo takie po 250 zł 

Polecacie coś w rozsądnej cenie ? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

jezdzi z uprawowo-siewnym około 1,5t i spokojnie go podnosi ;) 2 siłowniki pomocnicze robią robote

sąsiad do claasa 115km kupił kver 4x40 i sie juz zastanawia nad zmianą na szerszego lub 5 skibowego bo tego może ciągać do 15km/h żeby ciagnik czuł że ma pług zahaczany :P

Nie wypowiadam się na ten temat bo będzie kłótnia jak pod ostatnim zdjęciem zetora z pługiem. 

Jak ziemia piach to sobie latasz na normalnej ziemi takiej mocy ciągnik stęka przy 3x40 

Jak lekki pług typu lemken i na śrubach to sobie traktor jakoś poradzi. 

Ale jak pług resorowy typu KV to zpomnij o pracy z takim pługiem bo nawet jak by jakimś cudem podniósł to w końcu by się coś połamało przy głupim przejezdzie przez bruzdę. 

Edytowane przez Fendt308lsa
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Fendt308lsa napisał:

Nie wypowiadam się na ten temat bo będzie kłótnia jak pod ostatnim zdjęciem zetora z pługiem. 

Jak ziemia piach to sobie latasz na normalnej ziemi takiej mocy ciągnik stęka przy 3x40 

Jak lekki pług typu lemken i na śrubach to sobie traktor jakoś poradzi. 

Ale jak pług resorowy typu KV to zpomnij o pracy z takim pługiem bo nawet jak by jakimś cudem podniósł to w końcu by się coś połamało przy głupim przejezdzie przez bruzdę. 

jak by miał sie połamać to i przy agregacie by sie połamał ... a po kiego jezdzić po bruzdach ?

tym bardziej że na przodzie wisi koło 700kg i stabilnie sie trzyma ziemi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v