Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

He? 

Zmierzam do tego, że nowy ciągnik 250 tys. Mam 60% zwrotu to mam 100 tys ze swoich

Wiem ja napisałem brutto bez zwrotu.Ale nawet za 250 to mało za jonh deere .

Opublikowano (edytowane)

Tylko oni tam jeżdżą dzień i noc.Ja na swoim 20 ursusie nie mam tyle co oni w 4 lata robią.A jak przyjdzie naprawiać to choć części z metalu to w cenie złota.

W sumie jest na to sposób żeby części byli tańsze ale to wymaga czasu.Dorabianie w profesjonalnych zakładach z technologiem i odpowiednim ulepszaniem materiału pod daną cześć.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
22 minuty temu, sumek666 napisał:

@kopin czuwa całą dobę 😂🤠

Za 100 k nowego ciągnika nie kupię a z używķą wiadomo jak może być 

Spoko zwracałem uwagę ale kolega wie co sieje i wie że to zborze,wienc się nie wpieprzam 

Opublikowano

Z samochodami jest tak samo.Niemiec nie kupuje żeby za 3-4 sprzedać tylko trzyma 10-15lat a wszystkie samochody 3-4 letnie to z firm.

Opublikowano

Sumek, mam taką od kombajnu ziemniaczanego dwu rzedowego polskiego szerokość między bębnami chamulcowymi chyba 215.

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

Jak będę poszerzać rozsiewacz to nie na osi. Odetnę piasty i zrobię tylko po zewnątrz mocowania. Chodzi o to żeby oska nie atakować roślin. 

Większe koła załóż i nie będzie trzeba ciąć osi. Takie z 42 cale

Opublikowano
5 minut temu, Zefir napisał:

u mnie w okolicy po 15-20 zł  z pokosu oferowali ,  a na podlasiu tyle co u mnie sianokiszonka gotowa a tu jeszcze zrobić każą . Znajomy powiedział że jak by mieszkał na podlasiu i pojechał swoim variantem i popykał bele 180 to by się zdziwili :) https://www.olx.pl/oferta/sloma-z-pokosa-CID757-IDAvz1G.html#7b3ef95149 

Nie wiem jakie są realia na Podlasiu, ale myślę że jak tyle ceni to wcale nie znaczy że po tyle sprzeda. 

A co do kręcenia belek 180cm- jeden taki typ też się ugadal od belki, i potem ukręcił właśnie 120*180, po czym kazali mi wy***rdalać, i tyle jego co ropy spalił

• Haha 3
Opublikowano

u nas jeden sie umowil po 20zl, pojechal, nakrecil belek, a gospodarz do niego, ze nie sprzeda ponizej 50zl za bele. i co mial robic z takim nieslownym qtasem? musial doplacic skoro juz nabelowal. bo tamten gada, ze nie odda po 20, a jak nie pasi to wypad z pola. jesli mnie by tak wyrolowal to micha sklepana. przy takim czyms umowa i bez gadania.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

u nas jeden sie umowil po 20zl, pojechal, nakrecil belek, a gospodarz do niego, ze nie sprzeda ponizej 50zl za bele. i co mial robic z takim nieslownym qtasem? musial doplacic skoro juz nabelowal. bo tamten gada, ze nie odda po 20, a jak nie pasi to wypad z pola. jesli mnie by tak wyrolowal to micha sklepana. przy takim czyms umowa i bez gadania.

To wychodzi że najlepiej na wagę sprzedawać i niech se nawet hektar słomy w belę wsadzi. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

ugadali się to fakt,ale czy qtas? wiesz u mnie jest taki jeden mądrala od krów,skupuje słomę i sam sobie zwija,tyle że przeważnie tylko raz u gospodarza,u sąsiada jak pozwijał swoją zwijką to możecie wierzyć albo nie ale kręcił wałek jak zmierzyłem 125-130 cm i zębów od tura nie umiałem wbić,rolki ważyły po ok.400kg

fakt że on zwijkę zmienia co 2-3 lata

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v