Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Każdą dziurę da się zatkają pianką ... Tylko czasami jest jej potrzebne trochę więcej 😛

Miałem z pianami do czynienia i zamiast pianki kupuje klej do styropianu w piance i jak zaschnie jest taki sam jak pianka z tą różnico ze w opakowaniu jest 3-4 razy więcej.

Minęły już czasy ze ta pianka tak rosła i było dużo a teraz urośnie 10% więcej.I opakowanie szybko się kończy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Miałem z pianami do czynienia i zamiast pianki kupuje klej do styropianu w piance i jak zaschnie jest taki sam jak pianka z tą różnico ze w opakowaniu jest 3-4 razy więcej.

Minęły już czasy ze ta pianka tak rosła i było dużo a teraz urośnie 10% więcej.I opakowanie szybko się kończy.

bo pewnie kupiłeś piankę niskoprężną i dlatego tak

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

bo pewnie kupiłeś piankę niskoprężną i dlatego tak

Teraz tylko nisko prężne, niema już wysoko prężnych żadna fabryka nie produkuje,te w płynie dwu składnikowe co się miesza żeby coś wypełnić, nieźle rosną ale bardzo drogie są.

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś na opakowaniu piany była informacja ile m3 gotowej piany się otrzyma. Różnica między niskoprężna a normalna to była temperatura pracy, niskoprężne lepiej sobie radziły w lecie. Znam ludzi co po opianowaniu zwykłą w lecie drzwi rano nie mogli ich otworzyć, bo zużyli cała puszkę na jedną futrynę :-)

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Kiedyś na opakowaniu piany była informacja ile m3 gotowej piany się otrzyma. Różnica między niskoprężna a normalna to była temperatura pracy, niskoprężne lepiej sobie radziły w lecie. Znam ludzi co po opianowaniu zwykłą w lecie drzwi rano nie mogli ich otworzyć, bo zużyli cała puszkę na jedną futrynę :-)

A ja znam lekarza który opowiadał że dostali telefon że pod sklepem chłop sztywny leży, zrozumieli że martwy. Zajechali karetką a tam facet leży sztywny w dosłownym tego słowa znaczeniu - koledzy w piątek na fajrant wpsiukali mu piankę pod ubrania a że chłop miał z 5 promili to nie protestował wiele- pianka zaschła zanim się obudził biedak i zesztywniał

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

A ja znam lekarza który opowiadał że dostali telefon że pod sklepem chłop sztywny leży, zrozumieli że martwy. Zajechali karetką a tam facet leży sztywny w dosłownym tego słowa znaczeniu - koledzy w piątek na fajrant wpsiukali mu piankę pod ubrania a że chłop miał z 5 promili to nie protestował wiele- pianka zaschła zanim się obudził biedak i zesztywniał

Jakie wyroki dostali piankujący ?    Albo może inną bajkę daj ?

Opublikowano

apropos takich wytworow w stylu piankopwania, to tez nalezy uwazac na zabawy ze sprezonym powietrzem, bo slyszalem jak w pobliskiej hucie gosciu drugiemu dmuchnal pistoletem tak w ramach beki w odbyt, a ten drugi wyladowal w szpitalu z dosc powaznymi obrazeniami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v