Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cofanie niezbyt mi wychodzi. Przyprowadziłem w zaraz na sianokosy i trzeba było szybko się nauczyć. Podnosi dość wysoko, ale mam jakiś problem z hydrauliką. Chyba za mały przekrój przewodów i dusi ciągnik. Po podniesieniu można spokojnie przejechać, ale staram się tego nie robić. Trzeba sobie wypracować technikę zawracania jak z wicherkiem tylko tutaj najlepiej na poprzeczniakach zgrabiać na końcu, żeby było gdzie zawrócić. 

Opublikowano

Jeśli przewody oryginalne to raczej przyczyna leży gdzie indziej. Zmieniałeś końcówki szybko złączy może? Może to jakaś wewnętrzna nieszczelność w siłowniku.

Opublikowano

albo pompa słaba , mi w ciągniku podnośnik chodził, kosiarkę składał ale już w przyczepie samozbierającej tylną klapę ledwo a podbieracza wcale , a przekrój przewodów bardzo mały ( na klucz 19 nakrętki )

Opublikowano

Siłowniki są nurnikowe jednostronnego działania więc przeciek wewnętrzny nie istnieje. Najpierw tył bez problemu dźwigała, przód gorzej.  Zmieniłem przewód od przedniej, bo przeciekał to przód zaczął się normalnie ładnie podnosić. Za to z tyłem pojawił się problem. Jakoś ciągnik pcha olej, ale przekrój przewodów jest chyba za mały. Może zawór dławiący by coś pomógł. Złacz nie wymieniałem. Co do cofania to zschowuje się jak przyczepa dwuosiowa. Problem to tylko mam z belką polową do której zapinam zgrabiarkę. Boczne stabilizatory w 80 mają za duży luz i czasem mocno telepie się na boki a przy cofaniu taki kilkucentymetrowy luz na boki utrudnia precyzyjne manewry.  Musiałbym założyć stabilizatory jak w renault i byłby spokój.

Opublikowano

to może przewody wymień , ja u siebie miałem ale zapomniałem już w rozsiewaczu wymienić ma taki dławik przy siłowniku i raz nie mogłem zamknąć nawóz się sypie , a potem się okazało że kawałeczek gumy zatkał ten dławik (ot podkładka na złączce z małym otworkiem )

Opublikowano (edytowane)

Siła podnoszenia to ciśnienie + gruby tłok a szybkość to wydajność pompy i odpowiednie w przekroju przewody.Jak nie podnosi to masz słabe cisnienie bo producent zastosował odpowiedni tłok,czasem bywa ze jak ktoś nie doświadczony zaciska przewody a przeważnie małe średnice to tak zaciśnie ze tuleja w środku się zmiażdży i niema przepływu.Miałem tak 2 razy,a ze przewody były na wymiar i krótkie to robili drugi raz za darmo drugie.

Sprawdź na innej maszynie a potem jak będzie dobrze to porozkręcaj węże i przedmuchaj sprężarką i zobaczysz czy leci powietrze,jak nie to wsadzaj drut.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Fakt pompa jest stara, ale ciśnienie daje jeszcze dobre. Tu wydajność nie ma znaczenia. Ciągnik pcha olej i idzie w przelew. Wymienię drugi przedód i zobaczę. Z resztą u handlarza podpięty był case i też ten sam problem. 60kę zapiąłem i to samo. Sprawdzę jeszcze wtyczki. Przewody są cieniutkie. Nakrętki chyba z gwinetem M12.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Fakt pompa jest stara, ale ciśnienie daje jeszcze dobre. Tu wydajność nie ma znaczenia. Ciągnik pcha olej i idzie w przelew. Wymienię drugi przedód i zobaczę. Z resztą u handlarza podpięty był case i też ten sam problem. 60kę zapiąłem i to samo. Sprawdzę jeszcze wtyczki. Przewody są cieniutkie. Nakrętki chyba z gwinetem M12.

To na stówe ze są zmiażdżone, bo podobno trudna sprawa zaciskać takie cienkie,trzeba na wyczucie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

One były oryginalne. Tam gdzie założyłem nowy jest poprawa. Został drugi do wymiany.

Opublikowano
10 godzin temu, Thomas2135 napisał:

One były oryginalne. Tam gdzie założyłem nowy jest poprawa. Został drugi do wymiany.

Ale ktoś mógł odkręcić i zawieszć zeby docisnęli bo się pociło.Wsadź kawałek druta z 10cm z jednej i drugiej strony i się przekonasz czy jest przepływ.

Opublikowano

Co prawda znalezione nie na allegro, tylko w lokalnym sklepie - brałem plecak do 60tki na wymianę zakładam dziś, myślę zobaczę czy filterek wstawili nowy..

IMG_20190529_111855-768x1024.thumb.jpg.a942bd6a8389b8fbdb7594796cae9764.jpgIMG_20190529_111838-768x1024.thumb.jpg.13b16ff6101ededafbbdfb10e63451d9.jpg

no nie wstawili..

Opublikowano

Koledzy mam problem. Prawdopodobnie przegrzałem kompresor. Pod głowicą widać że są ślady oleju a raczej jakiejś smarówy z niego powstałej. Czy jak odkręce głowice i poczyszcze ta płytkę i blaszkę to powinno trochę pomóc czy lepiej kupić nowy zestaw? Kompresor to tagred i nie wiem jak wygląda ta płytka zaworowa bo nie chce odkręcać na razie bo jak się okaże, że nie dostanę takiej płytki, a będzie potrzebny kompresor a wszystko będzie w częściach to trochę lipa. Nabijać powietrze nabija ale trochę schodzi czasu

Opublikowano (edytowane)

230V 25A w gniazdku TO przy 23v było by 250A a ma 30V więc 250A niema.To wbrew Fizyce.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Co prawda znalezione nie na allegro, tylko w lokalnym sklepie - brałem plecak do 60tki na wymianę zakładam dziś, myślę zobaczę czy filterek wstawili nowy..

IMG_20190529_111855-768x1024.thumb.jpg.a942bd6a8389b8fbdb7594796cae9764.jpgIMG_20190529_111838-768x1024.thumb.jpg.13b16ff6101ededafbbdfb10e63451d9.jpg

no nie wstawili..

Ja bym to oddał z powrotem. Ile plecak na wymianę? 

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

zależy co chcesz spawać, pewnie te 300A zawyżone, i cykl pracy też

Znaczy ja mam solidny transformator do spawania w warsztacie, ta miałaby być do drobnicy i do prac naprawczych w obejściu

Opublikowano

Mam zapakowane w woreczek i jutro zajadę do nich.

Nie chcę skłamać - 700pare zł. Bez ramion. A bezpośrednio w Morągu chyba coś koło 650. Ale jak tak regenerowali, to trochę słabo to widzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v