Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

https://www.hurtopony.pl/Mitas-7.50-16-TF-01-6-id-MIRD160E750061TF0.html Czy takie opony bez problemu założę sam na oryginalną felgę i czy dętka taka sama jak do 6.00?

Opublikowano

W życiu żadne bezdętkowe wystarczy że delikatnie gdzieś najedziesz i od razu nie masz powietrza, w pługu musiałem zakładać dętke bo szło się wkur*ić, tym bardziej że są to na przód, na napędowych jak najbardziej bezdętkowe

• Like 1
Opublikowano

Każdy kupuje co chce a w prost przeciwnie tylko z dętkami miałem problem a to w środku opony są takie górki w kształcie jodełki żeby dętka się lepiej trzymała które przezczypują dętkę a to dętki teraz wszystkie cienkie i przepuszczają powietrze a ogólnie wszystkie się przyszczypują a to miedzy felgą a oponą, mam około 100kół w gospodarstwie więc mam pojecie ale niech każdy robi jak chce i uważa.

Opublikowano

nigdy wczesniej sie nad tym nie zastanawialem, ale tak zliczylem na szybko i tez prawie 100 kol pompowanych naliczylem w gospodarstwie. az sie sam zdziwilem. to nie sa tylko traktory.

Opublikowano
37 minut temu, Mich9 napisał:

W życiu żadne bezdętkowe wystarczy że delikatnie gdzieś najedziesz i od razu nie masz powietrza, w pługu musiałem zakładać dętke bo szło się wkur*ić, tym bardziej że są to na przód, na napędowych jak najbardziej bezdętkowe

co ja się na wk... z bezdętkowymi w pronarce  pare dni w zime bez dopompowania i flak założyłem dętki i spokój 

Opublikowano (edytowane)

nawet więcej mam tych kół,a przyczepy,rozrzutniki,samochody koła na zimę mam oddzielnie,przewracarki,beczka,wóz, dwukółka do ciągnika do samochodu,laweta.kombajn i wiele innych.

6 minut temu, szczypka napisał:

co ja się na wk... z bezdętkowymi w pronarce  pare dni w zime bez dopompowania i flak założyłem dętki i spokój 

było przesmarować smarem do opon lub smarem silikonowym i napompować, czasem tak bywa ale czasem,zdarza się ze opona stara twarda i te w środku takie paski szczypią a bieżnik duży to tylko nałożyć 2 dętkę na to bo spiłować tych wzmocnień nie można, ursusy 3512 mają takie felerne opony na tyle.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

były przeklejane ale guzik pomogło w fabryce ładują najtańsze opony i takie są skutki

Opublikowano

Może być bo miałem kupować pronara i tam koła nalewki i kupiłem coś innego.

Opublikowano (edytowane)

Folenka jak nie potrafisz to zajedz do ślusarza i ci dorobi. Ja mam Explorera 90 tez dorabialem ale teraz nie mam czasu żeby Ci na juz ulepic 

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano
23 godziny temu, Folenka napisał:

Podałaś... Akurat sprzedawca ma inne wymiary zaczepu i nie wie czy będzie miał materiał żeby na już zrobić zaczep w innych wymiarach. A pytam, bo może ktoś kupował od kogoś, kto ma "gotowce" na przykład?

Przepraszam koleżankę ale nie spojrzałem na nick 

Opublikowano
37 minut temu, Rolnik7343 napisał:

ma ktoś zgrabiarkę na takich prostych palcach ? jak to grabi ? czy lepiej szukać na wygiętych palcach ?
https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-stoll-r-335-kuhn-pottinger-krone-claas-CID757-IDzWyQ1.html#053b733714

Ja mam takie w 1405 i jestem zadowolony. Za szybko jednak nie popędzi, bo w 80ce brakuje odpowiedniego biegu. Trzeba trzymać odpowiednie obroty na wom.  Ta z ogłoszenia ma już mocno przydarte końcówki. Ogólnie stoll ma słabe, delikatne ramiona i trzeba patrzeć czy nie są powyginane na łączeniu.

Opublikowano

Ja mam na myśli szeregową, ale karuzele ma takie same jak ta z linku. Tam gdzie ramiona się wkłada w połowie rury i zabezpiecza zawleczką. W tym miejscu ta rurka z podkładką potrafi się zgiąć jak ktoś nie dbał. 80ką na 2II jak dam wyższe obroty to jedzie za szybko i dlatego na I 4 w dobrej trawie. W słabszej na II 2 da radę.

Opublikowano

Cofanie niezbyt mi wychodzi. Przyprowadziłem w zaraz na sianokosy i trzeba było szybko się nauczyć. Podnosi dość wysoko, ale mam jakiś problem z hydrauliką. Chyba za mały przekrój przewodów i dusi ciągnik. Po podniesieniu można spokojnie przejechać, ale staram się tego nie robić. Trzeba sobie wypracować technikę zawracania jak z wicherkiem tylko tutaj najlepiej na poprzeczniakach zgrabiać na końcu, żeby było gdzie zawrócić. 

Opublikowano

Jeśli przewody oryginalne to raczej przyczyna leży gdzie indziej. Zmieniałeś końcówki szybko złączy może? Może to jakaś wewnętrzna nieszczelność w siłowniku.

Opublikowano

albo pompa słaba , mi w ciągniku podnośnik chodził, kosiarkę składał ale już w przyczepie samozbierającej tylną klapę ledwo a podbieracza wcale , a przekrój przewodów bardzo mały ( na klucz 19 nakrętki )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v