Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiadomo że używają, ja np w wózku widłowy i kuchence. Bez niego ani rusz.😁

Opublikowano

ja mam renua na podtlenek butanu. chodzi juz u mnie chyba osmy rok. oszczednosc pierwsza klasa. choc wlasciwie tyle samo kosztuje przejechanie dieslem takich samych odcinkow. w lpg jedynie ciszej.

Opublikowano (edytowane)

Panowie na ile tak go wyceniacie? Opony tylne słabe, kabina stara, ale technicznie sprawny, moc ma. Zarejestrowany. Wycieki z tyłu podnośnika jak w każdym Warto dać 8 tys za niego? Wymienić opony pouszczelniac i sprzedać dalej, zarobi się coś czy gra nie warta świeczki? 

DSC_0224_1.JPG

DSC_0223_1.JPG

DSC_0222_1.JPG

DSC_0221_1.JPG

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano

No nie zrozumieją. 

Waga x 1,5 zł.

Ja też gardzę LPG. Jedyny samochód jaki miałem w benzynie to Vitara 1.6 8V. Miała LPG ale coś szwankowalo. Mój brat ma LPG to zwrócił mu się w rok albo i mniej. W tym czasie miał pracę w Łodzi to w tydzień robił niecale 1000 km 

Opublikowano
1 godzinę temu, MarcinNH napisał:

Panowie na ile tak go wyceniacie? Opony tylne słabe, kabina stara, ale technicznie sprawny, moc ma. Zarejestrowany. Wycieki z tyłu podnośnika jak w każdym Warto dać 8 tys za niego? Wymienić opony pouszczelniac i sprzedać dalej, zarobi się coś czy gra nie warta świeczki? 

DSC_0224_1.JPG

DSC_0223_1.JPG

DSC_0222_1.JPG

DSC_0221_1.JPG

dla siebie warto, na handel nie, pełno tego złomu na sprzedaż a na same dobre gumy na tył trzeba liczyć 3-3.5tys.

Opublikowano
14 minut temu, izydor6280 napisał:

dla siebie warto, na handel nie, pełno tego złomu na sprzedaż a na same dobre gumy na tył trzeba liczyć 3-3.5tys.

Założyć jakieś radialne używki z zachodu,za tysiaka i olać koszty. wygląda w miarę.Ale jak na  handel to ,czy to się opłaci,bo wydać komuś kilkanaście tys. za tego boliłba.ale być może jeszcze są fanatycy.

Opublikowano

nie opłaca się chyba że chcesz do stodoływ wstawić i za 50 lat sprzedać jak już tego nie będzie, chociaż z tym nie byłbym taki pewny. do zetorów jeszcze chociaż te ceny są kosmiczne czy z zachodu handlować ale o ile nie jest w sprawny w psich pieniądzach to nie zarobisz a ciągnik będzie stał

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Uziu92 napisał:

to tylko utwierdza w przekonaniu że na wschodni rynek idzie odrzut.

czy aby na pewno ? czy może jednak z maszynami rolniczymi jest jak z samochodami i wciśkaniem kitu o long life przez producentów samochodów i olejów ?

znajomy po pokazową /testową używke fendta 724 od dealera kupił z około tysiącem godzin to nie czekał do dwóch tysięcy godzin , wszystkie oleje na pierwszy ogień poszły

lepiej częściej tańsze rzeczy wymieniać niż żadziej droższe lub złomować maszynę 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

no z tego co gadał gość w tym filmie to wymieniał olej co 1000h a jest dopuszczone przez producenta 2000h , co nie zmienia faktu że skrzynia była wadliwie złozona i czemu ten fendt trafił na wschód a nie na niemocwnie czy gdzieś indziej ?

Opublikowano

wadliwe złożenie może nie dało pewnie żadnych objawów na linii fabryczne przy sprawdzaniu po złożeniu albo jak ktoś piszał było robione na odpier**l pod zamówienie w PL , do Strasburga z tym lub szukać sprawiedliwości w jakichś instutucjach unijnych by wywarły presje na szwabów

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

no z tego co gadał gość w tym filmie to wymieniał olej co 1000h a jest dopuszczone przez producenta 2000h , co nie zmienia faktu że skrzynia była wadliwie złozona i czemu ten fendt trafił na wschód a nie na niemocwnie czy gdzieś indziej ?

Poważnie myslicie że jakakolwiek firma pozwoli sobie na wypuszczenie niedoróbki z wadliwego sprzętu specjalnie? Nie przyuwazyli, wyszło z fabryki i potem padło, to rozumiem, ale specjalnie gruza w świat wysłać?

Opublikowano

no łożyska brakowało, wypaść nie mogło bo pokazali chłopy  że podkładki były na dodatek nie zniszczone więc fabryka nie zamontowała, korbanek by z nowego traktora skrzynie wyjmował żeby z jednego koła zębatego łożysko wyjąć ? jak to wszystko malowane po złożeniu i od razu widać jak kluczami kręcone i grzebane ? Chyba że właciciel nie oglądał. Rożne cuda się dzieją jak widac.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v