Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U mnie w sampie nie ma wo gule smarowniczek  z tyłu norweg polewał olejem i był większy luz niż z przodu niepolewane i nieruszane od nowości dalej i ja nie polewam tylko z kontroluje luz przed żniwami i kosze

a znajomy w claasie dominatorze 105 ścisną za bardzo panewki i okręciło wał wytrząsaczy         

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Marecki2922 napisał:

Taką z włókna szklanego ? jeśli tak to ja mam i chętnie sprzedam , pisz na priw.

motyl czy kłos ? i jaka pojemność ?  szczerze powiedziawszy to najbardziej interesowałaby mnie od największego kłosa bo nie wiem czy udałoby mi się znaleść taśmę o identycznej szerokości ale ze 2 razy większej długości / obwodzie  , czarnych gumowych nie wypatrzyłem na prędce a nie wiem czy te zielone od taśmociągów się nadadzą 

najłtwiejszą propozycję rzucił @bratrolnika ale zrobic z blachy takiego dużego kloca jak do kłosa to wyższa szkoła jazdy jak takiego motyla  

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Mam Dominatora już 8 lat  rocznie około 150 ha do koszenia i nigdy jeszcze nie były smarowane ani nie były likwidowane luzy , to chodzi latami i bezawaryjnie a jak słyszę że ktoś chce przerabiać panewki na łożyska to albo to podpucha albo nie wie co mówi .

2 minuty temu, konteno napisał:

motyl czy kłos ? i jaka pojemność ?  szczerze powiedziawszy to najbardziej interesowałaby mnie od największego kłosa bo nie wiem czy udałoby mi się znaleść taśmę o identycznej szerokości ale ze 2 razy większej długości / obwodzie  , czarnych gumowychnie wypatrzyłem na prędce a nie wiem czy te zielone od taśmociągów się nadadzą 

najłtwiejszą propozycję rzucił @bratrolnika ale zrobic z blachy takiego dużego kloca jak do kłosa to wyższa szkoła jazdy jak takiego motyla  

KOS  , a jaka pojemność to nie wiem 

Opublikowano
58 minut temu, jacek1296 napisał:

Kasować luz na panewkach drewnianych, to trzeba nie wiedzieć z czym ma się do czynienia. Jak dociągniesz i nie zostawisz luzu to nie dziwne, że Ci się grzeje i wałek wyciera. Tak robią wszyscy wychowani na bizonie, tymczasem tam ma być luz. Nic się nie grzeje. Tyle lat claasy chodziły i chodzą na drewnie i jest dobrze, tylko "domorosłe inżyniery" poprawiają fabrykę. Mam 88 21-letni i panewki fabryczne.

ilu takich Przychodzi i jak widzi luz na wytrzasaczach to od razu jęki że źle i wywalone. później takie efekty jak taki madrala tak skręcił że się grzeje lub urywa mocowania od wytrzasacza bo widziałem nieraz w Polsce takie.jak się pilnuje luzu to 30 lat będzie oryginał chodzil

Opublikowano

To my z kolei, delikatnie frezowaliśmy powierzchnie przylegania obu połówek i jeżdżą tak do dziś, ale prawdopodobnie trzeba będzie powtórzyć ten zabieg na innych panewkach bo są wyczuwalne delikatne luzy

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, PRIMO napisał:

A czy od Kosa nie może być? 

Ja pierdziu O.o za co taka cena toż to za tą samą kasę można kupić używkę. 

od kosa nie może bo stoją i tak 2 sztuki w garażu , chciałem spróbować jednego przerobić by taśma szła na płasko , przedłużyć skrzynię , wzmocnić i wydłyżyć ramę od taśmy  te stare skrzynie się nie nadają bo gorna krawędź musi być równoległa do dolnej a nie przytnę z przodu bo od razu dołem z przodu dziura będzie za szeroka i taśma nie załapie a kombinuję by i na takiego kosa jakimś mniejszym ciągnikiem ktoś mógł mi wapno kiedyś załadować

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

@solek01-coś do ciebie. Wychodzi że Rolnik nie handlarz https://www.olx.pl/oferta/international-1055-CID757-IDxd5Pe.html

No mam takiego na oku i jeszcze forda 7700 i zastanawiam się który byłby lepszy. Ford 90KM ma 4 cylindry i turbo ten international 100KM,6 cylindrów i chyba wolnossacy. Który powinien być oszczędniejszy w paliwie? Do Internationalów widzę jest więcej częsci używanych w ogłoszeniach

Edytowane przez solek01
Opublikowano

U nas wszyscy wkoło, którzy mają te serię case/ihc raczej chwała. Nie słyszałem żeby ktoś miał jakieś poważniejsze problemy. Co do spalania, to znajomy ma 956 to mówił, że pali mu mniej w każdej pracy od zetorka 10145,ktorego miał wcześniej. 

Opublikowano

solek01 napisał:

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

@solek01-coś do ciebie. Wychodzi że Rolnik nie handlarz https://www.olx.pl/oferta/international-1055-CID757-IDxd5Pe.html

No mam takiego na oku i jeszcze forda 7700 i zastanawiam się który byłby lepszy. Ford 90KM ma 4 cylindry i turbo ten international 100KM,6 cylindrów i chyba wolnossacy. Który powinien być oszczędniejszy w paliwie? Do Internationalów widzę jest więcej częsci używanych w ogłoszeniach

spalanie mniejsze bedzie w golej szostce. uturbione pala wiecej. choc baaardzo duzo zalezy tu od Ciebie i Twojej prawej stopy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v