Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6211 wszedł na rynek, gdy na zachodzie zaczął się nacisk na "ekologię" dlatego ograniczono spalanie jednostkowe, czyli także moc, bo poza tym zmiany w silniku i pompie są niewielkie.

Opublikowano

wejdź na konedata i sprawdź to raczej dla większego wyboru , w 4 cyl tej serii to każdy jest inny , ale ma części wspólne

6211 ma tłoki 100 , a reszta 7211 i 7711 , no i 5211 (tyle że 3cyl) mają tłoki 102 

korbowody to chyba mają te same 

ale wał 5211 wiadomo , 6211 i 7211 ten sam , ale już 7711 ma większy skok =inny wał 

bloki to tylko 6211 i 7211 te same tylko właśnie nie wiem większe dziury czy tuleje grubsze ma 6211 

no i tuleje 5211, 7211 i chyba 7711 te same jaki i tłoki 

także tu chodziło pewnie większą liczbę modeli a nie ekologię 

Opublikowano

Silnik Z6701  z lat 70-tych ma ten sam skok i średnicę tłoka co Z6201 i ma moment 205 oraz moc 65KM. Lata 80-te to szął ekologii, także w rolnictwie, dlatego nowe modele miały nacisk na spalanie a nie na moc. A jeśli chodzi o liczbę modeli, to wraz z 6211 się zmniejszyła w sprzedaży, była tylko linia 5211, 6211, 7211 i 7711 wraz z odmianami 4x4. Zrezygnowano z najmniejszych odmian i modeli pośrednich

Opublikowano

tak blok ten sam nawet wymiarowo tylko mi chodzi o tuleje czy większe inne otwory czy grubością tulei , z tego co pamiętam to tu na af blok od 360 roztaczał pod tuleje zetorowe 

15 minut temu, jahooo napisał:

modele miały nacisk na spalanie a nie na moc

to chyba lepiej że zmniejszono spalanie , a po co więcej modeli pośrednich jeszcze , jedynie co to 2 cyl odeszły a to dlatego że robili do wszystkich jedną du.ę , skrzynia, most zwolnicę , a tak by musieli inne bo do 2 cyl to przyduże, 

Opublikowano
9 minut temu, C385Owner napisał:

Panowie

Gdzie kupie czesci potrzebne do zalozenia takuego silnika do C385? To Perkins A6.354.

Ktoś kiedyś ogłaszał się na olx.

Opublikowano

konteno napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

...

mialem dolozyc w wolnej chwili i tak zostalo po dzis dzien.

w sumie do jednego poidła jest dojście z 2 kojców więc pewnie przy tej obsadzie to co 2 słup by starczyło tak jak co 2 stanowisko w uwięziówkach dają 

racja, po drugiej stronie mam jedno poidlo na 2 kojce czyli na 5-6 sztuk.

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

jak widze ten powiat w lokalizacji to od razu klikam dalej

A co ci takiego zrobili że unikasz tego powiatu? 

Opublikowano (edytowane)

Wrócę jeszcze do tematu o mocy zetora 6718 a 6211 . Zastanawia mnie jeszcz spalanie tych ciągników , czy aby napewno te nowsze są bardziej oszczędne od tych nowszych 

Edytowane przez andrzej612b
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v