Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja moge pochwalić polską pasówkę bodajże Z-230 bo do słomy OK jak się robi kilka ha rocznie. Tyle, że w ciężkiej pracy to kupa złomu, która się rozłazi po kilku latach. Tak samo z prasami, jedni mają do sprasowania kilka ha, inni kilkaset. Jedni słomę, inni sianokiszonkę.

Sąsiad ma Claasa na rolkach to jak rolka wypada na ziemię, to ma już kształt jajka. Ale chwali, że taka ekstra.

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano

ja swoją nh 648 mam na sprzedaz chwilowo ale jak nie pojdzie w ciagu 2 tygodni to zostaje. Prasy fajne proste, bez żadnych cudów techniki, z tym że ja ciągałem ją na początku 70 km ferdkiem to było w słomie naprawde ok, gorzej w trawie  bo trzeba było mocno zwolnic ale dawał rade. Co do ciezaru belek  to nigdy nie wazylem ale jak ukulasz takie 150 cm  słomy to ciezko taką ruszyć rękami czasami :)

Opublikowano (edytowane)

Wracając do tematu proarownikow - prawie zdecydowałem się na 

http://allegro.pl/prostownik-rozruch-550a-1000ah-dinamik-640-magnum-i6862053796.html

Ale np w podobnej cenie jest np

http://allegro.pl/prostownik-z-rozruchem-20-600ah-yt-83060-yato-i7294546221.html

No i teraz -  yato jest po prostu takie drogie,  czy yato kosztuje tyle ile powinno i powiedzmy,  że jakoś parametry na opakowaniu maja odzwierciedlenie w rzeczywistości,  a w magnumie nie?  Do tego waga,  o ile jakkolwiek można to brać pod uwagę,  w magnumie o ~10kg większą. Co o tym myśleć? 

Edit

Do tego jeszcze spawarka chciałem tego snake'a 200 kupić. No i przeglądam allegro i są 200p, 200ps, 200p z czerwonym pokrętłem,  200p z żółtym pokrętłem. Co to ma być? Nic nad czym trzeba by było sobie zaprzestać głowę i po prostu wziąć najtańsze? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Takie podejście to ja rozumiem . Mało tego . Nawet w ogłoszeniu napisane ile minimum kucyków . Bravo Ty .

Opublikowano

Wezmę Rolnik chyba z Ciebie przykład i kupię coś germańskiego , bo Nasze mi odradzają koledzy . B|

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie dla zetora :(prasa

Dlaczego nie dla Zetora ? o.O

Opublikowano

co prostowników magnum coś 440 mam i chodzi z rozruchem ostatnio kolega 3 cyl zetora zapalił nim a już aku nie dawały rady zakręcić

Co do yato to ciekawe jak robią bo klucze mam to bardzo dobre (nasadki z grzechotką ) to po marce kupiłem lewarek i badziew raz użyłem i już na drugi raz nie chodził na gwarancji wymienili pompkę w nim . Kupiłem drugi chiński i możę nawet lepszy jest od yato

Opublikowano
15 godzin temu, jahooo napisał:

Ja moge pochwalić polską pasówkę bodajże Z-230 bo do słomy OK jak się robi kilka ha rocznie. Tyle, że w ciężkiej pracy to kupa złomu, która się rozłazi po kilku latach. Tak samo z prasami, jedni mają do sprasowania kilka ha, inni kilkaset. Jedni słomę, inni sianokiszonkę.

Sąsiad ma Claasa na rolkach to jak rolka wypada na ziemię, to ma już kształt jajka. Ale chwali, że taka ekstra.

Słabo dobija te bele albo prasa już zużyty już zawór i nie trzyma ciśnienia że jaja robi. 

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, soltys48 napisał:

może i gówno widziałem

jednak to nie jest tylko moja opinia,

weź tą prasą słomę suchą popresuj:D

ja ja ......

do 5211 w sam raz

A żebyś kur... wiedział że w sam raz :D

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v