Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zawsze coś warte , w tamtym roku taką prasą albo podobną robił mi znajomy baloty i nie narzekał jedynie na hałas można bo te pręty z łożyskami hałasują cały czas , tylko on miął siatkę , w sianokiszonce , sianie i słomie bezproblemowo chodzi , metalfach z rotorem wysiada przy tym w słomie a zbite też jest .

Tak mi się spodobało że kupiłem sam krone na łańcuch ale z rotorem , narazie 250 balotów ma za sobą i 30 łożysk na tych prętach , trochę mam przeciągnięte zębatki ale myślę że jeszcze pochodzą z nowymi łańcuchami

Opublikowano
14 minut temu, sebe1033 napisał:

zawsze coś warte , w tamtym roku taką prasą albo podobną robił mi znajomy baloty i nie narzekał jedynie na hałas można bo te pręty z łożyskami hałasują cały czas , tylko on miął siatkę , w sianokiszonce , sianie i słomie bezproblemowo chodzi , metalfach z rotorem wysiada przy tym w słomie a zbite też jest .

Tak mi się spodobało że kupiłem sam krone na łańcuch ale z rotorem , narazie 250 balotów ma za sobą i 30 łożysk na tych prętach , trochę mam przeciągnięte zębatki ale myślę że jeszcze pochodzą z nowymi łańcuchami

Stare zębatki zniszczą Ci nowy łańcuch. Ale rób jak chcesz, Twoje pieniądze...

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A zetor pociągnie? Naprawde widzę napaliłeś się na bele:x

No przydał by się taki Ferguson , jak Twój , ale na razie mnie nie stać .;) Miałem trochę wydatków nie związanych z rolnictwem . Drobny gospodarz jestem , to zbyt wiele zetor nie będzie kręcił . Stanie się na końcach , jak kiedyś z pługiem za końmi , odzipnie i wio .B|

Opublikowano

Sipma . Lepsze wykonanie , farba się lepiej trzyma , szerszy podbierak ...

Opublikowano

No nie wiem u nas są dwaj  użytkownicy famarolek i każdy sobie chwali u mnie jeden sąsiad zawsze prasował taka zieloną kostką z famarola i lepiej szło jak sipmą ogólnie widzę w okolicy że lepiej prasują te famarolki

Opublikowano

Na czym to "lepiej " polega ? Z Famarolką do czynienia nie miałem . Ta z linku wygląda jak nówka , ale patrząc na ogłoszenia to na ogół widać że strasznie rdzewieją . No ale nie twierdzę że tao jakiś bubel .

Opublikowano

z224 jest większa, więc przerób też będzie większy, co do awaryjności zależy jak się trafi, bo te potrafiły wyjechać z Lublina i kupę lat pracować bez problemu a były i takie do których przy pierwszym uruchomieniu już serwis gościł i nie mieli pojęcia co jest nie tak

Opublikowano
4 godziny temu, Gospodar55 napisał:

lepiej wiąże i praktycznie bezawaryjne

Bzdura .

3 godziny temu, izydor6280 napisał:

z224 jest większa, więc przerób też będzie większy, co do awaryjności zależy jak się trafi, bo te potrafiły wyjechać z Lublina i kupę lat pracować bez problemu a były i takie do których przy pierwszym uruchomieniu już serwis gościł i nie mieli pojęcia co jest nie tak

Bo jak serwisant baran , to i skąd może wiedzieć .

Opublikowano

No nie bardzo, ponad ponad 2 tyś trzeba szykować i remont zrobić pewnie jeszcze. chyba dokładność nie jest zła z tego co słyszałem? Bo amazonke ładną znaleźć to też trzeba i zapłacić i do tego 2 komory do małych gospodarstw nie są zbyt wygodne

Opublikowano

Nie, te langreny mają dobra opinię, jakościowo podobno dość dobre, na 12m sieją bez problemu i równo. Tylko ten lejek 500kg to taki troche naciągany (nie wiem, czy tam tyle wejdzie), a większość ludzi szuka po conajmniej 600kg żeby cały BB wchodził na raz

Opublikowano

E tam . Zwykły lejek 500l jak dobrze ustawi , to albo pod otwartą szybą się mieści , albo maksymalnie podniesiony dotyka lekko zamkniętej szyby . To pewno i taki idzie odpowiednio wypoziomować .

Opublikowano

Ja mam do sprzedania rozsiewacz amazone zdjęcia w galerii jakby ktoś był zainteresowany kupnem. Ewentualnie mogę zrobić więcej zdjęć ale to na czasie:13_upside_down:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v