Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Kuźwa takie rozterki za 5stow..

W drugą stronę - Ogladalem kiedyś 1014 od handlarza i opowiadał jak koleś już kupił od niego ciągnik, dogadane wszystko, ciagnik już zdjety z lawety, a jak przyszło do płacenia to kupiec zaczął się targować jeszcze o 5stow, to handlarza ciągnik spowrotem na lawetę i do domu :)

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

A gość który zaliczkował mógł puścić przelew z tytułem Zaliczka na zakup.. I byłby zabezpieczony, a teraz sprzedający cuduje.. Ciekawe jak sprawa się skończy, miło gdyby na korzyść zaliczkującego. A swoją drogą ciekawe bo pewnie ten drugi też już się cieszy z "udanego" zakupu

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Jest to odpowiedni smar do takich rzeczy? Co by się w takiej przekładni najlepiej sprawdziło?

W kombajnie mam przekładnię kątową (zamkniętą i uszczelnioną) i instrukcja zaleca "smar litowy GLP 00 G . Po regeneracji zalałem olejem GL5 ( w mojej Agromie nie mieli smaru półpłynnego) i po sezonie przekładnia się zatarła , olej zmienił się w popiół . W nowej przekładni mam "żel" i te smary z 2 lub 3 zerami to są do tych przekładni , wcześniej dostępne były tylko duże wiadra (u mnie wchodzi 0,25kg) .Myślę kupić coś na zapas np. http://www.ehurtownia.platinumoil.eu/pl/katalog/e-hurtowniasmaryprzemysspecjalne/orlen-oil-liten-epx-00-p-9kg,210763.html 

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie też wziąłem dzisiaj zaliczkę 5 stów na poczet ciągnika, do odbioru w tym tygodniu. Tak więc natychmiast ogłoszenie zakończyłem a na telefo potencjalnego kolejnego kupca mówię oferta nie aktualna. Nie ma innej opcji - słowo się rzekło i kamień w wodę!.

• Like 3
  • Thanks 3
Opublikowano
4 minuty temu, marian7k napisał:

U mnie też wziąłem dzisiaj zaliczkę 5 stów na poczet ciągnika, do odbioru w tym tygodniu. Tak więc natychmiast ogłoszenie zakończyłem a na telefo potencjalnego kolejnego kupca mówię oferta nie aktualna. Nie ma innej opcji - słowo się rzekło i kamień w wodę!.

No i właśnie tak to ma wyglądać !

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Kuźwa takie rozterki za 5stow..

W drugą stronę - Ogladalem kiedyś 1014 od handlarza i opowiadał jak koleś już kupił od niego ciągnik, dogadane wszystko, ciagnik już zdjety z lawety, a jak przyszło do płacenia to kupiec zaczął się targować jeszcze o 5stow, to handlarza ciągnik spowrotem na lawetę i do domu :)

Miałem podobnie, tylko w drugą stronę. Jakiś handlarzyna( nie mylić z handlarzem ) przez telefon uzgodnił cenę, ogłoszenie wycofałem, gość przyjeżdżą ok.500km i jeszcze się targuje. Odjechał pusto.

Opublikowano
2 godziny temu, MarcinNH napisał:

Dziwna sytuacja dziś wyszła sprzedaje ciagnik był gościu obejrzal zostawił zaliczke 500 zl ma przyjechać w sobotę odebrać, w między czasie znalazl się facet co przebił tego poprzedniego, czy ta zaliczke mogę bez problemu mu oddać a sprzedać temu drugiemu?  Oczywiście bez pretensji się nie obejdzie ale zaliczka na słowo bez umowy 

Sytuacja nie jest dziwna tylko samo życie i jest z niej proste i jedynie dobre wyjście... Z tego co napisałeś to różnica w cenie między jednym kupującym a drugim to 500,-...więc rozumiem,że pytasz tu nas wszystkich czy za te 500,- zł. warto się zeszmacić albo ja czegoś nie zrozumiałem z Twoich opisów sytuacji...

Opublikowano
3 godziny temu, MarcinNH napisał:

Dziwna sytuacja dziś wyszła sprzedaje ciagnik był gościu obejrzal zostawił zaliczke 500 zl ma przyjechać w sobotę odebrać, w między czasie znalazl się facet co przebił tego poprzedniego, czy ta zaliczke mogę bez problemu mu oddać a sprzedać temu drugiemu?  Oczywiście bez pretensji się nie obejdzie ale zaliczka na słowo bez umowy 

No i co ci da te 500 zł? A jaka pewność ,że ten drugi kupi? Gdy kupowaliśmy Farmera a był kupiony przez pośrednika można powiedzieć zaliczka nie była wpłacona cos tam sie dało. Na drugi dzień był ponoć handlarz gdzie z marszu dawał coś około 70,000 ale pośrednik  stwierdził ,że tu się było pierwszym i ciągnik zarezerwowany. Równie dobrze mógł go sprzedać tyle ,że pierwszemu właścicielowi zależało na szybkiej sprzedaży. Przemyśl czy dobrze zrobisz jak 5 stów cię zbawi kombinuj

Opublikowano

Jak ja kupowalem  ciągnik to u handlarza JD 7810 za 110 dogadanego, na łysych oponach,  dawałem mu 115 i nie sprzedał, kupiłem od niego Case mx.

Jak ktoś da mi zaliczke to ogłoszenie kasuję i koniec pieśni, pozamiatane, ale jak mówi że kupuję ale bez zaliczki to dalej sprzedaję.

Opublikowano

Ja pojechałem zrobić rozeznanie w terenie gdy planowalem kupic traktor i trafiłem na fiata. Spodobał mi się ale kasa miała mi przyjść za 2 tyg.  Pogadałem z handlarzem  i powiedziałem jak sprawa wygląda. Ustaliliśmy cene i że za  2 tyg  przyjeżdżam po trakror z kasą. Żadnej zaliczki nie dawałem. Za kilka dni dzwoni do mnie zebym przyjechał i zabrał traktor bo handlarze mu strasznie dokuczają żeby im sprzedał. Mówie mu ze nie mam jeszcze pieniedzy a on zebym zabierał  a pieniądze mu przywiozę jak dostane przelew. Nigdy u niego nic nie kupowalem wczesniej i zadziwiło mnie jego podejscie. Traktor przywiozłem kase oddałem za kilka dni i obydwaj szczęśliwi.

• Like 4
Opublikowano

Przejechał w ubiegłym tygodniu 300 km obejrzeć ciągnik. Umówiliśmy się na 14, byłem bardzo zainteresowany i sprzedawca wiedział ze jadę z daleka. Przyjerzadzam 13.30 a handlarzem oświadczył mi ze go sprzedał już. Nigdy tam nie zajadę i nikomu nie polecę. Chociaż ma inna rzecz która chciał bym kupić. Z gęby cholewy się nie robi. 

Opublikowano

Te boczne drzwiczki w burcie mają jakieś praktyczne zastosowanie? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v