Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak te koła mają wyglądać? Koła z kultywatora można zawsze zwężyć. Trochę roboty, ale masz odpowiednie. Koła podporowe z rozrzutnika jednoosiowego są wąskie, ale średnica może być za mała, tym bardziej z podbieracz od sipmy.

Opublikowano
4 godziny temu, stuart napisał:

Ktoś...jakiś "pomysłowy Dobromir" wspawał wzmocnienia zaczepu (te ceowniki widoczne na zdjęciu przy dyszlu przyczepy) i być może w ten sposób naruszył strukturę metalu w samym zaczepie. Jeśli policjanci kumaci (w co wątpię) i to zauważyli to właściciel przyczepy ma problem. To kolejny przykład,że takie rzeczy jak zaczepy najlepiej mieć oryginalne z atestem bo nawet w razie wypadku czy awarii nie ma problemów z mandatami, odszkodowaniami itp.

Opublikowano
9 godzin temu, stuart napisał:

To akurat jakaś poważna sytuacja. Ciężko oceniać po artykule w prasie ale jak kobieta została sama z gospodarstwem i dziećmi to mogło ją to jak sama zeznała przerosnąć. Pytanie tylko czy prosiła o pomoc kogoś i czy ktoś chciał pomóc. Często w takich sytuacjach ludzie wstydzą się poprosić a reszta wsi niby widzi,że coś się dzieje złego ale też nikt sam nie pójdzie i nie zaproponuje pomocy. Do tego dochodzą jeszcze jakieś sąsiedzkie konflikty i człowiek zostaje sam ze swoją biedą. Jak już jest afera to wszyscy raptem będą mówić,że wiedzieli,że chcieli itp. itd. a i nie zabraknie takich co się będą śmiać. Jak było w tym wypadku to wie w sumie tylko ta młoda kobieta. Tak czy inaczej to dramat tych zwierzaków i jej właścicielki bo straciła swój majątek a teraz jeszcze będą ją po sądach ciągać i jeszcze może dzieci zabiorą. Smutna sprawa :(

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

https://www.oponeo.pl/dane-opony/fulda-sportcontrol-2-225-45-r17-94-y-xl-mfs#174073793

https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-p-zero-nero-gt-225-45-r17-94-y-xl#178454061

Temat trochę z innej beczki ale ostatnio tutaj wiele takich. Który model będzie lepszy? Do Seata Leona potrzebuję 150KM

Ja Ci od siebie moge polecic Bridgestone Turanza, kupiłem cztery lata temu Astre III na nich i do tej pory sa, do ogranicznikow tez jeszcze ze 2-3 mm. Według mnie swietne opony na forach tez maja dobre opinie, i jeszcze mnie nie zawiodły czy to na mokrym czy na suchym przyczepnosc dobra, oczywicsie przy normalnej jezdzie :) 

Opublikowano
https://www.olx.pl/oferta/brona-wirowa-eberhardt-ke-303-packer-agregat-aktywny-uprawowy-siewny-CID757-IDqzOd1.html Panowie co sądzicie o takiej bronie? Jest sens w takie coś się pakować? Jak by to robiło robotę na glinie?
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
6 godzin temu, extrabyk napisał:

To akurat jakaś poważna sytuacja. Ciężko oceniać po artykule w prasie ale jak kobieta została sama z gospodarstwem i dziećmi to mogło ją to jak sama zeznała przerosnąć. Pytanie tylko czy prosiła o pomoc kogoś i czy ktoś chciał pomóc. Często w takich sytuacjach ludzie wstydzą się poprosić a reszta wsi niby widzi,że coś się dzieje złego ale też nikt sam nie pójdzie i nie zaproponuje pomocy. Do tego dochodzą jeszcze jakieś sąsiedzkie konflikty i człowiek zostaje sam ze swoją biedą. Jak już jest afera to wszyscy raptem będą mówić,że wiedzieli,że chcieli itp. itd. a i nie zabraknie takich co się będą śmiać. Jak było w tym wypadku to wie w sumie tylko ta młoda kobieta. Tak czy inaczej to dramat tych zwierzaków i jej właścicielki bo straciła swój majątek a teraz jeszcze będą ją po sądach ciągać i jeszcze może dzieci zabiorą. Smutna sprawa :(

Smutna bardzo smutna. Tylko widzisz ile znieczulenia na dramat tej dziewczyny i zwierząt. Społeczeństwo we wsi widziało, wiedziało ale nic z tym nie zrobiło. Dzisiaj trudno o bezinteresowną pomoc. Ciężko doszukiwać się tutaj winy w kimkolwiek. Może nie chciała pomocy ale są instytucje które wezwane w odpowiednim czasie mogły zapobiec cierpieniu tych zwierzaków. Nikt nie jest przygotowany na to że zostanie sam. Szkoda  mi strasznie tylko nie wiem czego bardziej czy jej czy tych pozostawionych zwierząt. :( A tak naprawdę to my nie zastanawiamy się, nad tym co może przynieść przyszłość. Życie jest przewrotne i nie wiadomo co nas czeka, a człowiek powinien jednak spróbować układać sobie w.głowie pewne scenariusze żeby naprawdę w trudnych sytuacjach sobie poradzić. Moj  mąż jest pesymistą i wyjeżdżając z domu zawsze mi tłumaczy co mam zrobić kiedy jemu coś się stanie i zostane sama. Wkurza mnie takie czarnowidztwo no ale czytając takie artykuły jak ten o tej dziewczynie rozumiem co on ma na myśli. :(

Opublikowano (edytowane)

Wy tak mówicie o pomocy itd. jeżdżąc po oborach formalnie kilka powinienem zgłosić do ochrony zwierząt. Obornik tydzień nie wyrzucany, cielaki takie jak te z ogłoszenia, z resztą krowy też, na niektórych oborach gnojówka wypływa przez drzwi, staram osobiście unikać takich klientów bo strach żeby mi się nic nie stało - kiedyś do szamba bym wpadł bo zapomnieli pokrywy zasunąć, a wejście na nie którą obore jest bez gumiaków nie możliwe. Zglosze i fama szybko się rozejdzie że to ja i mogę zapomnieć o pracy. Niektórzy naprawdę nie wiem po co trzymają te krowy jak nie mają zielonego pojęcia o tym pytając się mnie np czy muszą dodatki witaminowe im podawać, albo ile krowa ma ruję

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Zambrów - sami krowiarze , po co dziewczyna się zawzinała? Bydło by sprzedała , ziemię w dzierżawę za dopłaty  plus 500-1000zł i zając się dziećmi 

9 godzin temu, AS2 napisał:

Bierz albo sp***rzaj dziaduxD

Dziwisz się, mało to sms-ów i maili typu " daję 10tys i jestem wieczorem proszę usunąć już ogłoszenie" xD

• Like 1
Opublikowano

Pewnie tego Masseya z tyłu za niewiele więcej kupił xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v