Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Panowie, może ktoś jest z Warminsko mazurskiego NBR/NBA/NLI/NE i zna jakiegoś elektryka, który robi na wyjazdy? Mogę przywieźć, odwieźć. Do starego zetorka nie mogę u siebie nikogo znaleźć, już wszystkich obdzwonilem, objezdzilem i albo nie ma czasu, albo za granica, albo przyjechać ciągnikiem, albo miał już jechać i nagle kuźwa telefonu nie odbiera, szlak mnie trafia. Jakby miał nowszy ciągnik, to albo serwis, albo w łeb sobie strzelić.

@ up

Wiki podaje szerokość niecałe 230, tylko to pewnie na oponach 34. A czy da radę, to raczej tak. Z większym to juz może być roznie-w robocie jest 1634 i tolmet 3m, z pakerem, bez hydropaku, to zależy od ziemi, ale miejscami wcale za lekko nie ma

Co Cię popsuło? Znam jednego pracownika byłego Pomu w Szczytnie i elektrykę ogarnia podobno. Ja w swoim sam wszystko robię.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Witam

Panowie mam pytanie ile szerokości ma ursus 1224 ???

We wniosku na młodego podałem brone talerzowa tolmet z hydropakiem 2.5 m i nie wiem czy nie będzie za wąska do tego ciagnika ?? Pracuje może ktoś takim zestawem, da radę z takim agregatem i siewnikiem ??

Ubezpiecz ten zestaw od kradzieży :) u nas to norma agregat zostawiony na noc przez rolników jeżdżących ciężkimi seriami 

Opublikowano
2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Co Cię popsuło? Znam jednego pracownika byłego Pomu w Szczytnie i elektrykę ogarnia podobno. Ja w swoim sam wszystko robię.

Jak go kupiłem to parę pier**l nie chodzilo-nawiew np, tam parę swiatel wymienić, gdzieś jakieś kable uj wie od czego się walaly.  Wziąłem elektryka, takiego co to w PGR robił, ale u mnie to jedyny, który tym się zajmuję tak niby poważniej. Chciałem żeby to ogarnął, bo jakaś tam kasa jeszcze była. No i niby wszystkie światła zrobił, nawiewy itd. No ale po jakimś czasie zauważyłem, że lekko stacyjka się grzeje, to światła część przestała się palić a jak orałem to światła zaczęły mi słabiej świecić. Wyłączyłem jedne i wróciło do normy, ale po pewnym czasie znowu słabiej świeciły i po chwili zaczęło walić plastikiem. Zgasiłem go, wyłączyłem wszystko, obszedłem całego i nie wiem skąd śmierdziało. Nigdzie nie było widać żeby było coś opalone. Myślę odpalam go i spadam do domu, no ale już nie odpalil-rozrusznik terkotal. Noc już była, to porozlaczalem wszystko i poszedłem. Wróciłem następnego dnia po robocie-przeczyscilem wszystkie styki itd, wszystko łącze i na końcu masę do kabiny dotykam a rozrusznik sam mi startuje-tzn raz jakby nilormalnie miał zakręcić a po chwili tylko znów terkotal. Wziąłem wszystko w pizdu rozłączylem i tak szukam elektrykq od tego czasu. 

Elektryk jak pierwszy raz robił to sprawdzał niby ładowanie było, wszystkie styki, kostki poprawił(kolo siedzenia też). 

Szczytno to trochę jednak daleko niestety :/ ze 140km mam

Opublikowano
7 godzin temu, Thomas2135 napisał:

a u mnie nie chcesz się pobawić??

Opublikowano

Jak kupiłem swojego MTZ-ta to instalacji elektrycznej nie było wogóle. Zrobiłem od nowa po swojemu i kolejka się ustawiła, żeby porobić tak u innych. Bez tych ruskich patentów. Podłączyć dodatkowe halogeny na przekaźnikach, rozrusznik na przekaźniku, światła. I odpukać działa 6 lat bez zarzutu.

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Witam

Panowie mam pytanie ile szerokości ma ursus 1224 ???

We wniosku na młodego podałem brone talerzowa tolmet z hydropakiem 2.5 m i nie wiem czy nie będzie za wąska do tego ciagnika ?? Pracuje może ktoś takim zestawem, da radę z takim agregatem i siewnikiem ??

Ja zetorem 11245 ciągnę 3 m grudziądz i siewnik polonez.

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

a u mnie nie chcesz się pobawić??

Aż takim elektrykiem to nie jestem, ale jak trzeba to robię. W moim też elektryka była taka sobie i trzeba było odnaleźć się w plątanie kabli. Schematy do instalacji na przekaźnikach są na forum i każdy przy odrobinie chęci sobie poradzi.

Opublikowano
16 godzin temu, Agrest napisał:

Ta D 55 już długo stoi. Parę razy ją oglądałem na foto, bo szukam coś w tym gabarycie.

A co tym powiecie jaka marka tej przyczepy skoro polska i czy warto?  https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-polska-wywrotka-na-3-strony-6-t-zarejestrowana-transport-CID757-IDqa3xt.html#ab7f60f09f

czarna białostocka czy może już warfama

Panowie jak to z tą darmową wysyłką na all, odbiór w paczkomacie czy kurier na miejsce przywozi ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, izydor6280 napisał:

czarna białostocka czy może już warfama

Panowie jak to z tą darmową wysyłką na all, odbiór w paczkomacie czy kurier na miejsce przywozi ?

odbiór w paczkomacie :(

Edytowane przez chmurek
Opublikowano

Poczekajcie do 5 grudnia chyba. Wtedy jest dzień darmowej dostawy we wszystkich sklepach internetowych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v