Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym dowiedziec sie o wasze opinie na temat kombajnu do ziemniakow grimme jak na zdj ponizej. Czy warto za 3tys kupic bo mam okazje niedaleko domu, jak z czesciami czy lepiej polowac na anne :) No i czy c360 da temu rade :)

Dziękuję i pozdrawiam 586060162_1_1000x700_kombajn-do-ziemniak

Opublikowano

3 i 4 do wożenia kukurydzy są najlepsze, bo dzięki 2 korbom rozrzutnik opróżnia się momentalnie. Taśma prawie się nie zatrzymuje przy max posówie. Mam taki sam typ i zapłaciłem 2700. Wyje... wszystko, ale działa świetnie.

Opublikowano (edytowane)

Mirek@ moje zdanie 3 tys wart jeżeli ma dobre taśmy. Mankamenty to na wyższą przyczepę trudno kiprować i w przypadku awarii taśm trudno dobrać polskie pasy o takim skoku w sumie można poszukać annę trochę droższą od tego ale części dostępne blisko a w czasie wykopków czas się liczy.

Edytowane przez marian7k
Opublikowano

Spróbój zapiąć 6 t tandem do małej jednorzędówki. Słabo to widzę.

Opublikowano

3 i 4 do wożenia kukurydzy są najlepsze, bo dzięki 2 korbom rozrzutnik opróżnia się momentalnie. Taśma prawie się nie zatrzymuje przy max posówie. Mam taki sam typ i zapłaciłem 2700. Wyje... wszystko, ale działa świetnie.

gdzie tam widzisz dwie korby ? bo ja widzę jedną :blink:

Opublikowano

Witam

Chciałbym dowiedziec sie o wasze opinie na temat kombajnu do ziemniakow grimme jak na zdj ponizej. Czy warto za 3tys kupic bo mam okazje niedaleko domu, jak z czesciami czy lepiej polowac na anne :) No i czy c360 da temu rade :)

najważniejsze są taśmy, ten kombajn wad nie ma,same zalety, jest lekki c360 bez problemu radzi sobie z pełnym koszem,

na przyczepę z zakładkami kipruje jeszcze z zapasem, robiłem kiedyś i anno i nie ma porównania,  coś jak by porównywać bizona do 514

Opublikowano

Znając życie taki zestaw kosztuje w opcji fabrycznej połowę - tak jak swego czasu za stare przodki do ursusa 914 krzyczeli 10 tys a nowy zetor chciał 7 tys dopłaty do 4WD  ale fanatycy i tak łykali te starostwa jak świeże bułeczki 

Opublikowano

Przyjrzyj się dobrze rozrzutnikom z 3 i 4 linku. Oba mają ten sam typ mechanizmu. Jedna korba pociąga za koło zębate a druga korba pcha. Mam identyczny rozrzutnik to poznaję.

gdzie tam widzisz dwie korby ? bo ja widzę jedną :blink:

Opublikowano

Mam pytanie w imieniu kuzyna czy jest jakiś kombajn którym można jeździć z hederem nie łamiąc przepisów? Wkurza go bizon bo nie daje rady sam tego odpiąć a w jego rejonach gonią za to. Wiecie może ile można max mieć szeroki heder albo czy w ogóle można tak jeździć? Jest jakaś max szerokość zespołu żniwnego bo niektóre od nowości wózka nie miały z tych mniejszych. Miał nawet mały incydent przy odpinaniu znajomemu palec zmiażdżył ale się zrasta na szczęście. coś może podpowiecie w tym temacie?

Opublikowano (edytowane)

daron oglądałem go dzisiaj. Ładny jest. Dla mnie cena za duża tylko co śmieszne że już ktoś po niego przyjechał przy mnie tylko był jeszcze 7211 i nie wiem który poszedł. Rafi przyszedł Case, 6211, 7211, beczka i pług. Renowka 68.12 chyba tydzień temu przyszła.

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Daron jeszcze co śmieszniejsze się byś zdziwił. W Polsce króluje Zetor w głównej mierze. Jak pisałem w tamtym tygodniu o 8111 jak była licytacja o niego bo kosztował 16 tyś zł a poszedł 16700zl xD mentalność większości Polaków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v