Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na małym areale to pewnie by się sprawdziło dwa w jednym napewno lepjei jak pasówką
a jak ktoś ma troche więcej chektarów to nowy/używany kupi zgrabiarkę karuzelową albo przegrabiarke karuzelową

Opublikowano

Ten typ tak ma. Przynajmniej duża część. Moja akurat równiutko porusza ale zdecydowana większość w okolicy tych "pająków" z dwóch pokosów robi jeden. Ludzie kombinowali, przerabiali ale nic nie pomagało. Może rzeczywiście wina obrotów tylko, że nie ciągnika, a złe przełożenie na karuzeli jest.

Opublikowano

jak robiłem ursusem c 355 i tym ''pająkiem'' w słomie to obroty wom przez skrzynie i  3 kładła kupy na 4 czyli większe obroty wałka już tego nie było bo słoma bardzo ładnie rozgarnięta a na 5 czyli najszybsze obroty pasek spadł

Opublikowano

stan kół swiadczy o tym że ma wiecej niż 2200 mth, druga sprawa ma 13 lat i wychodzi że robił mnie niż 170 mtg rocznie czyli licząc że lekko pracował wykorzytawany był 20-30 dni rocznie. Na zdjęciu widac pług w którym pewnie chodził, widac spory rozrzutnik i agregat z siewnikiem. Musiałby pracowac na 10 hektarach żeby te liczby się zgodziły i nie mówie że nie jest to mozliwe ale lekko podejżane. Polecam jechac na mniejsce zobaczyc, wypytać, jesli rzeczywiście to małe gospodarstwo i tak mało pracował, to warto brać

Opublikowano

MTZ inaczej godziny biją, i faktycznie może to mieć. Opony mogą być w  takim stanie przy 2200 jak dużo po asfaltach jeździł.  Ale trza podjechać i obejrzeć bo z tym różnie bywa.

Opublikowano

Izydor Ty masz jakiegoś hopla na punkcie renault. Na prawdę to takie dobre ciągniki i lepsze jak deutz czy case czy mf? Jak kiedyś coś będę kupował to poproszę Cię o radę.

Opublikowano

Jedna MTH to godzina czasu pracy silnika przy określonych obrotach. Jak pracujesz średnio przy niższych obrotach silnika niż ten nominalny dla MTH, to na jedną godzinę zegarową wyjeździsz niej, niż na większych obrotach. Mój sąsiad pracował w firmie rębakiem, to przy wysokich obrotach MTH leciały dość szybko, w domu sobie też MTZ-tem "pyrka" w polu to motogodzina dużo rzadziej przeskakuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v